reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

miniu,Natolin dzieki!
Miniu ja to mam do was chyba wszystkich daleko,a do Danii to już...łoooj :-D jedynie jezeli dobrze pamietam to do Rysi mam blisko bo ona też z woj.świętokrzyskiego tak jak ja.
ewelina aż mnie zmoziło,mnie by sie pewnie oberwało od laski,ale nie wytrzymałabym i bym ją najzwyczajniej zjeb..a..:wściekła/y:
Strip a jak butelka u was? NIe da się malego przkonać na kilka karmień butlą,tak żebys mogła odpocząć a ktoś by nakarmił? Żebyś nam w jakąś depresję ze zmęczenia nie wpadła kochana?Martwię się o Ciebie...:-( Dobrze chociaż,że ta kupa teraz jest,nawet jeśli trzeba wszystko prać...ale ważne ze jest:tak:

wiesz nie chcialam sie juz wtracac..one byly tzry i wiadac ze takie mlode mamuski z papierochami w buzi!!a lepeij nie zaczynac zeby wstydu nie bylo jakby zaczela jeszcze mnie wyzywac przy ludziach . Szkoda mi bylo tego dziciatka..:(

reklama
Cześć o poranku, nie dałam rady nadrobić wątku. U nas kolejna noc do bani, zaczynam się przyzwyczajać... Zuzka wróciła wczoraj ze szpitala, powoli dochodzi do siebie, tylko za bardzo jeść nie chce bo ją boli gardełko jeszcze.
A Maja... dalej walczymy z butlą, dzisiaj się uparłam i powiedziałam jej że nie dostanie cycka dopóki nie zje przynajmniej jednej butli... no to teraz marudzi ;-) ale będę nieugięta bo inaczej się nie da. A poza tym to wczoraj przywitaliśmy drugi ząbek :-)

dzieńdoberek:)
napiszę tylko CASS - ząbkowe gratulacje i oby córci szybko gardełko do normy wróciło:) i spa.dywuje nadrabiać główny :p

Cass gratulacje!!!!!Zdrowka dla Zuzki

co to cen w dk hmmm....wlasnie znalazlam domek do wynajecia dla 10 osob za 1200zl:)za tydz.wiec jakby cos to wcale tak zle nie wyjdzie:)zreszta mam nadzieje ze kiedys uda mi sie was namowic na spotkanie tu w krainie lego:)

ewelina wiesz wyglada to masakrycznie co piszesz no ale coz kazda matka wie co robi i mysle ze nasze nerwy nic tu nie zdzialaja:(wczoraj w wiadomosciach podawali ze matka chciala sprzedac swoje dziecko zreszta 6 z kolei ale nie udalo sie hmmm...czasem tak mysle ze politycy w polsce powinni sie zabrac za takie wlasnie rodziny ktorym brakuje kasy na wszystko a nie za *******y kyore tak naprawde nie maja znaczenia!nie pochwalam tego co chciala zrobic ta kobieta ale ja troszke rozumiem chciala dobrze dla tej kruszynki jakby miala pomoc od panstwa to nie zrobilaby tego!tu w dk nie ma znaczenia ile zarabiasz dostajesz kase na dziecko co 3 miesiace,dodatki do mieszkania jak malo zarabiasz i ci zawsze pomoga jak potrzeba napewno nie zginiesz z glodu!wrrrr...ale sie wkurzylam zal mi kobiet ktore musza sie posuwac do tak dyrastycznych srodkow aby miec na chleb!

MINIU w sumie podzielam Twoje zdanie i też mnie wkurza na maksa, że w tym kraju dzieje się tak jak się dzieje...

wiesz nie chcialam sie juz wtracac..one byly tzry i wiadac ze takie mlode mamuski z papierochami w buzi!!a lepeij nie zaczynac zeby wstydu nie bylo jakby zaczela jeszcze mnie wyzywac przy ludziach . Szkoda mi bylo tego dziciatka..:(

No mnie to nerwy ponoszą jak widzę taka głupote u ludzi,pamiętam jak miałam może z 20 lat i darłam się z balkonu z szóstego piętra na babę (sukę a nie matkę) bo zobaczyłam jak ona uderzyła swoje dziecko w buzie,miało może z 3 latka.Dziewczynka schyliła sie bo chiała pozrywać kwiatki,a że mamusi się widocznie spieszyło to ją uderzyła i pociągnęła za rękę.Nosz qurwa mać,jak się wydarłam,jak zbluzgałam z tego balkonu!To samo mam ze zwierzętami,kiedyś chłopaka opierniczyłam na ulicy bo ciągnął niemiłosiernie psa na smyczy a ten chciał się najzwyczajniej wysikać,ale po co łeb odwrócić do tyłu za psem i zobaczyć czemu się zatrzymuje.lepiej go ciągnąć.Mnie to nosi jak cos takiego widzę,chlopak oczywiście mi odpowiedziała,ale trudno,przynajmniej psina sie wysikała:-)Kiedys stanęłam też w obronie kota itd,kiedyś mi się oberwie hehe

cass gratki zębola i powodzenia w walce z butlą,a raczej o butlę :-)

EDIT:
Zobaczcie mam nowy suwaczek,już teraz nie ma że boli - dietka już mi weszła w krew! Na ten moment jestem czwarty dzień na diecie kapuścianej,żeby troche oczyścić organizm i skurczyć żołądek,potem przejdę na zwykła 1000-1300 kalorii.

Dobra spadam myć łepetynę,bo potem się maly obudzi i będzie trzeba się nim zająć.

Ostatnia edycja:
Cass zdrówka dla córci.I gratki zębolka
Strip a Ciebie tak bardzo bardzo mocno kochana przytulam. Jaka Ty jestes dzielna :), wiem ze to mało takie pocieszenia, wiec zycze Ci aby Wojtus sie juz naprawił.
Czarodziejko ciesze sie ze po oparzeniu nie ma śladu jupi
Makuc jesteś :) wiedzę Cie
Nat jak dziś nastrój? U mnie też słoneczko jakby zaszło
Happi oj ten twoj mały talibek. Musisz jej ksywke zmienic, bo jak widac z talibami nie tak łatwo.
Roxanko Ty tez bidaku sie meczysz z usypianiem. Jak mowilam moja usypia przy butli wiec pewnie jak wyjda zabki i kolacja bedzie przed kapiela to bede sie meczyc z usypianiem ehhh
Rzutka madre słowa :) i zgadzam się, że dzieci niestety nie chowa sie dla siebie tylko dla kogoś innego. I jesli kazda z nas sie z tym zgodzi to bedzie dobrze i bedziemy super teściowymi :).

Poszłam spać o 00:00 do tego nie mogłam spać i co i zuzek zrobił dziś suprise i dzis wstał 5.30:szok:. I padła o 8.30 ehhh mam nadzieje, ze chwile pośpi bo musze tyyyyyle zrobic. W kazdym razie dzieki temu ze wtsała chata ogarnieta heheh i posprzatałam sobie w końcu w szafce, bo tam był istny sajgon ehhh. Póki co nadal nie mam czasu na watki poboczne tylko głowny ehhh.
A mieszkanko to chyba dziś już się tak nie cieszę, bo po:
1) czeka nas 30 lat spłacania ehh
2) dopiero w październiku może uda się tam wprowadzić :( wiec już kredyt niestety wzrasta :(
3)czeka mnie teraz bieganie po sklepach i myslenie co by je fajnie urzadzic
4) i troche sie obawiam, ze sie rzuciliśmy z motyką na słońce ehh
Tak wiec zmykam odespac
A mieszkanko 58 uzytkowej:)po podłodze ok.80m2, bedziemy miec salon z kuchnia 30 m2,p.pokój 7m2,łazienka8m2 obok Zuzka 13m2 plus skosy(wiec wielgasny), a na górze antresolek :) 20 m2 i tam bedzie nasza sypialnia

Ostatnia edycja:
przeczytałam kilka stron wstecz i:

STRIP – ooo kurcze Kobieto jak Ty dajesz radę? Podziwiam, że jeszcze się trzymasz i mam nadzieję, że to zepsucie Wojciecha szybko minie, bo już nic z Ciebie nie zostanie i nam padniesz ze zmęczenia kochana :(
EWELINA – fck. Ja nie wiem skąd się takie matki biorą. Sama by sobie gacie ściągnęła i chwile tak postała to może by zobaczyła jak to jest. I to jeszcze takie małe bobo…. Ach Nerwa mi ruszyłaś tą opowieścią!
KANIA – ja ciastka podobnie jak ROXANNKA chętnie przyjmę. Swoją drogą ciasteczkowy potwór ze mnie, więc możesz podsyłać wszystkie a nie tylko co lepsze hi hi
DAWIDOWE, HAPPYBETI – terrorystki i terroryści łączcie się. U nas to samo. Jeść niet, spać niet, siedzieć niet, leżeć tym bardziej. I weź tu bądź człowieku mądry i cierpliwy na dodatek. Także słoneczko od MINIU jak najbardziej się przyda. Może dzięki niemu nasze brzdące się naprawią?;)

mój maruder właśnie okupuje mi kolana i wydaje z siebie dźwięki dzikiego zwierza.... może ją do lasu wywiozę i z "ziomkami" zostawię? będzie mogła przynajmniej wyć do woli :laugh2:

[edit]
SARISA - a ku, ku:)
CZARODZIEJKA - no, no taki suwaczek to się chwali:)

Ostatnia edycja:
reklama
Miniu,dla Ciebie to nawet wielki termos,tylko musimy wymyslic jakis posób na ekstrabłyskawicznego kuriera:).
Ida,a z tego ,co wiem,to Ty jakos strasznie daleko od Stargardu nie mieszkasz,więc może w którys piękny weekend pofatygowałabyś się osobiście (z Inką i małżykiem,ofkoz;)).To samo Emiliab,cass,co?Eeech,rozmarzyłam się....taki mini zlocik u Włocha na tarasie:).Ale by było czadowo:)))!

Jestem jak najbardziej za! Ja mogę nawet bez męża przyjechać-zostałby z Kubą w domu. Po drodze zabrałabym moją synową i jej mamę(Idę)-kurczę marzy mi się:-)

Ida do Pobierowa,to i może ja pojadę,ale tylko na jakiś weekend:happy:
ewelina normalnie dziewczyna bez wyobraźni.
strip jak bardzo mi cię szkoda:-(. Przytulam mocno i wierzę,że będzie lepiej(bo kiedyś musi,prawda?)
cass gratuluję kolejnego zębola i oby córcia szybko mogła jeść
miniu ojjj marzy mi się Dania(Lego dla Kuby), ale względy finansowe nie pozwalają. Mieliśmy w tym roku pojechać do przyjaciół do Norwegii,ale bilety by nas zrujnowały:crazy:

A ja wczoraj byłam mega zła. Przez Kubę. Uciekł wczoraj z przedszkola,jak byli na placu zabaw. Na szczęście pani w porę zauważyła,że biegnie do bloku,gdzie mieszka jego "ciocia"(niania,która się nim opiekowała) i w porę go zawróciła. Do tego doszło jeszcze bicie dzieci,pyskowanie do pani... Normalnie masakra. Dostał ciach na komputer do końca tygodnia,wczoraj też nie było bajek i wyjścia na dwór. Byłam taka zła,że musiałam jakoś odreagować. Do wyboru miałam: piwo, chleb albo czekolada. Wybrałam... czekoladę:crazy:. Zjadłam całą!!!!Miałam potem wyrzuty sumienia(dieta),ale musiałam...

sarisa gratuluję mieszkania!

Ostatnia edycja:
Do góry