reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
:eek:Nie było mnie kilka dni i spore zaległości miałam...
Zalatana byłam bo tak wypadło że w niedzielę znajomi wracają
spowrotem do Polski więc trzeba było wykorzystać czas na maxa :-)
Więc było szlaleństwo wyjazdowe spotkaniowo zabawowe i grillowe :-D
Wszystko super się udało nawet urodzinowa niespodzianka wczoraj
planowana na szybko właściwie w jeden dzień!!! :tak:
Było super choć oboje z Szymem nie czujemy się do końca dobrze :-(

Mnie znów złapały zatoki (od jakiegoś czasu mam z nimi nie ustający problem:-()
a Szymo ma katar wodnisty i ropieją mu oczy i ma pod puchnięte...
Pierwszy raz w życiu :szok: nawet jako niemowlak nie miał tego typu dolegliwości...
Słyszałam że to możliwe przez ten wybuch... :szok:

No i oczywiście przez ten wybuch najprawdopodobniej nici z naszego wylotu do p-la...:angry:
Dziś mam humor zjechany po całości bo tak już chciałam jechać do rodzinki :-(
Żyłam tym każdego dnia od kilku tygodni...:-:)-:)-(

U położnej było bez rewelacji...
Pobrała mi krew na ten potrójny test pogadałam chwile,
przełożyłam scan bo jeszcze nie wiedziałam, że nigdzie nie polecę :-( i basta...
Wogóle to mnie wkurza, że za każdym razem mam inną położną :angry:
Ta wogóle mi nie przypadła do gustu :no:

A teraz zaległości...

Siva211 tak strasznie mi przykro!!! Naprawdę!!!
Przytulam mocno i życzę dużo siły!!
Myślałam że u nas już nie będzię takich przykrych zdarzeń :-(

dorisday czy do tej pory Twój lekarz zawsze był w porządku??
Jeśli to jednorazowa sytuacja a lekarz sprawdzony to może miał mega zły dzień...
Teraz chyba wszyscy są bardziej wyprowadzeni z równowagi... a w końcu lekarz też człowiek...
Ale jeśli nie sprawdzony albo częściej się tak zachowywał
to lepiej pomyśl o zmianie...
Ja w B-B mam lekarkę, chodzę do niej prywatnie od wielu wielu lat
i jestem bardzo zadowolona...
Co prawda trzeba się zawsze naczekać przed gabinetem
bo ma wiele pacjętek a każdą przyjmuje zazwyczaj długo
ale jak dla mnie poprostu super lekarz!!

Ren mam nadzieję że maj zaowocuje ślicznym brzuszkiem i zdrowym bobo po następnych 9 m-cach

malutka80, Efa, E-lona, sarisa super że po usg same dobre wieści :-)

mala_mi,zizulinka chłopaki są super!!

dagisu ciekawe w takim razie kto ma rację lekarz czy przyszła babcia ;-)
Ale i tak najważniejsze że wszystko oki!!

Jeżeli chodzi o "zasługi" Kaczyńskiego to zapamiętam go jako prezydenta, który ogłosił chyba najwięcej żałób narodowych. I to tyle. Jest wiele osób, które dużo zrobiły dla Polski i jakoś na Wawelu nie leżą. A poza tym robienie z tej tragedii drugiego Katynia to też dla mnie przesada. Przecież oni nie lecieli tam, np. walczyć tylko na obchody. A w ogóle to Polacy potrafią się jednoczyć tylko w obliczu tragedii, są wielkie obietnice, a potem i tak się o nich zapomina tak jak to było po śmierci papieża.

Pdpisuję się obiema łapkami i aż w szoku jestem że tyle podobnych zdań do mojego tutaj spotykam :tak:

Co do rwy kulszowej to nie mam jeszcze pewności że to jest to, ale od kilku dni, najczęściej jak idę łapie mnie taki przeszywająco-kujący ból promieniujący po prawej stronie od pośladka w dół nogi, aż stanąć na tej nodze się nie da. Nigdy wcześniej takiego objawu nie miałam i najbardziej mi się wydaje prawdopodobne, że to rwa kulszowa.
Odebrałam wyniki: mocz i morfologia ok, co prawda hemoglobina w dolnej granicy ale ja 13 chyba nigdy nie przekroczyłam. Mam też wyniki wymazów: żadnych bakterii ani tlenowych ani beztlenowych, mycoplasma, chlamydia i ureaplasma też ujemne :)

Co do bólu to z tego co piszesz wydaje mi się że miałam podobne objawy w pierwszej ciąży...
tyle że umnie to trwało kilka tyg. :szok:
lekarz po USG powiedział mi że to prawdopodobnie dzidziuś tak się układa,
że uciska mi macica na jakiś nerw... samo musi minąć i minęło...;-)
O widze że u E-lony było podobnie :tak:

Super że wszystkie wyniki ok :tak:

Ewelw ja robiłam test potrójny...
tutaj to właściwie standard choć można poprostu się nie zgodzić...
Z Szymem też robiłam wyszło bardzo niskie ryzyko...
nawet nie pamiętam dokładnie ile..
Beata10 ma w zasadzie rację biorą w nim także pod uwagę wiek i historie chorób genetycznych w rodzinie...
gdybym miała to robic prywatnie to napewno bym nie robiła...
zresztą tutaj gdyby mi wyszło że istnieje jakieś większe ryzyko
i tak nie zdecydowałabym się na dalsze badania w tym kierunku...
bo stanowią już pewne ryzyko dla dziecka...

Dorisday widzę że decyzja zapadła ;-)
Daj znać jak się spisze nowy lekarz...

Mnie lekarka w p-lu jak byłam w pierwszej ciąży poinformowała już w 13 tc że będzie chłopak...
też jej się wyrwało bo nawet nie pytaliśmy...
właściwie to nawet nie byliśmy zdecydowanie czy chcemy wiedzieć...
jak zobaczyła nasze zszokowane miny zaczełą się tłumaczyć
że to jeszcze nic pewnego bo jest jeszcze wcześnie...:-D
Ale potem każde kolejne USG to potwierdzało :-)
Chłopaków łatwiej rozpoznać bo jak już jest ta dodatkowa część to mało kiedy znika... ;-)
A u dziewczynek nieraz lubi się pojawić hahaha :-D

Dziewczyny ja nie dokońca kumam o co chodzi z tą prywatną grupą :eek:
To trzeba się gdzieś zapisać?? do kogoś pisać??
Ja zupełnie jeszcze nie ogarnełam tajników funkcjonowania tego forum
więc sorki jeśli to głupie pytania :rofl2:

Aaaaaaaaaa gdzie jest Ulisia??
Wieki jej nie widziałam... Chyba, że mi gdzieś jej posty umknęły....

Buźka...

Siva, bardzo mi przykro.:-:)-:)-(

Ja wczoraj miałam USG genetyczne i zapytałam oczywiście o płeć, mój gin pokazał mi jak to wygląda w dużym zbliżeniu i stwierdził, że tak naprawdę to on nie wie, bo może to być siusiak albo obrzęknięte wargi sromowe dziewczynki co na tym etapie ciąży jest całkiem normalne. Wskazanie na chłopca jest, ale pewne będzie dopiero w ok. 20 tc. Mam to badanie nagrane na płycie (żeby tatuś mógł obejrzeć bo tak niestety wypada, że jak ja mam wizytę to on jest w pracy) i zrobiłam sobie klatkę stop na tym fragmencie i przyglądałam się długo i szczerze mówiąc to nie wiem nic.

Vilemo a myślałam, że tylko ja mam takie zdanie co do tej całej tragedii. Ja to mam jeszcze taki pomysł, żeby może ktoś założył telewizję, np. Żałoba TV i tam byłyby same relacje z wypadków, statystyki, msze w intencji ofiar itd. itd. Mam wrażenie, że coś takiego byłoby popularne patrząc na to co się teraz dzieje. Przynajmniej ludzie byliby uświadomieni, że codziennie jest bardzo dużo wypadków i cierpienia z tego powodu, ale przecież o tym się nie mówi tylko jak ktoś znany ginie tragicznie to z tego powodu jest całe halo.
Dużo zdrowie dla Ciebie i Szymonka życzę.

Ryba30 ja właśnie gdzieś spotkała się z tym, że jak się tworzą zew. narządy rodne dziewczynki to przypominają chłopczyka i wtedy łatwo o pomyłkę.

Przykre wieści od sivej :szok:, a wszystkie tak mocno wierzyłysmy , ze jednak wszystko bedzie dobrze.... eehhh smutno.

Vilemo dzięki za troskę , ale jak juz zauważyłas umówiłam sie już do nowego lekarza i mam tez nadzieje , ze tym razem będe zadowolona. Gdyby jednak coś , to nieomieszkam Cie spytac o ta lekarkę.

Powiem Wam ,że nie wiem jak to jest , ale dzisiaj to same ciężarówki widzialam.
W jednym hipermarkecie to chyba ich z 30 było.... :eek:. tez tak macie , że wszędzie widzicie kobietki z brzuszkiem czy to może tylko w moim mieście tak jest ???

siva bardzo mi przykro, utrata dzicka to blizna na całe życie...
Ja Wam powiem że dzisiaj miałam okropny koszmar, śniło mi się że mój syn był synem kuzyna a ja miałam go tylko na jakiś czas, miałam im pomóc bo oni mieli ciężko i kiedy już zapomniałam o tym że to nie moje biologiczne dziecko oni zadzwonili żebym go za tydzień przywiozła i oddała im go. Byłam zrozpaczona przecież on ich nie znał, jak moge tak z dnia na dzień oddać dziecko, jak ono będzie się czuło, porzucone przez dotychczasowych rodziców...strasznie realny sen. Obudziłam się w środku nocy okropnie zdenerwowana nie mogłam się uspokoić przez 2 godziny, zasnęłam dopiero nad ranem a to był tylko sen...i pomyśleć że takie rzeczy dzieją się naprawdę. Brrr...

Jestem jestem, jak zwykle zalatana. Wczoraj śpiewaliśmy z chórem podczas Mszy w Rynku, więc jak wyszłam z domu o 5 rano to wrociłam grubo po 22... Jest fragment na youtube jak śpiewamy :) i tv Wrocław na żywo nas puściła :)

no a dziś zakupy od rana a potem sprzątanie - kiedyś trzeba się za to wziąć.

Prośby do listy mam, mam nadzieję że jutro to zrobię. Po ulepszeniu listy przez Sylwię o wiele utrudniło się jej aktualizowanie, zajmuje mi to sporo czasu. Ale zrobię to - obiecuję.

Ulisia daj link do tego filmiku na Youtube :)

A tak na marginesie czuje takie dziwne bąbelki w okolicach jajników :) Ale to chyba jeszcze nie ruchy malucha.

reklama
[video=youtube;03HsjJzpY8s]http://www.youtube.com/watch?v=03HsjJzpY8s[/video]

heh, jestem w pierwszym rzędzie, nawet mnie widać czasem, chociaż jest prześwietlone.

ale to tylko krótki fragmencik i w dodatku nie najlepszy niestety...

Do góry