reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzięki dziewczyny, wizytę mam za 2 tygodnie dopiero. Także chyba się przejdę do poradni dermatologicznej. Wydaje mi się, ze są minimalnie ropne. Ale to nie takie wieeeelkie pryszcze :) Wyglądają jak małe krostki jest ich cała masa - naprawdę kropka przy kropce.

reklama
Zmiany w stylu "pryszczowatych" są w ciąży normalne - hormony szaleją i to dlatego. Jeśli to jednak nie typowe pryszcze to przeszłabym się do lekarza, może być pierwszego kontaktu. Zmiany uczuleniowe nie powinny być z cechami ropnych - raczej typowa pokrzywka ale to też kwestia indywidualna. Mnie np obsypało po oliwce na piersiach i dekolcie - dużo maleńkich czerwonych krosteczek, dałam sobie spokój z oliwką na pewien czas i powoli schodzi. Mam za to fatalnie suchą skórę na twarzy, generalnie mam wrażenie, że wszystko mnie swędzi, kupiłam już nawet emulsje Emolium z nadzieją, że pomoże.

U nas dziś deszczowo, chyba wybiorę się do galerii na jakieś zakupy kosmetyczne po wszystko mi się kończy, ale to jeszcze czas, na razie leniuchowanie w łóżku :)

monimoni - mam dokładnie to samo. Pomaga mi maść cynkowa, bioderma sebium H2o i krem na trądzik zjaja med (wybrałam go bo jest dla naczynkowców).
ale dermatolog pewnie powie Ci więcej. ja też miałam iść, ale na razie te kosmetyki dają radę...

Efa gratuluję! Super uczucie, prawda? Ja też niby coś czuję od czasu do czasu jak się położę, ale nie jestem pewna, bo przecież bardzo wcześnie jest. Sądzę, że jelita raczej to nie są, bo to jakieś inne uczucie.
...mam nadzieję, że za jakiś czas nie będą na mój widok mówić: "brzuch, brzuch, brzuch... a to ty idziesz:))))"
...
tym to mnie rozbawiłaś. :)

Monimoni na Twoim miejscu już dawno byłabym u lekarza skoro wysypka nie znika, a jest coraz więcej.

Vilemo w telewizji słyszałam, żeby zwracać uwagę m.in. na oczy (i coś tam jeszcze, ale nie pamiętam) ze względu na ten pył, więc może to od tego.

Witajcie!
Cieszę się,że żałoba dobiegła do końca( stanowczo za dużo tego:no:). Teraz czekam na czwartek i kolejną wizytę. Muszę porozmawiać ze swoją lekarką, bo często mam bóle głowy i to takie, że bez tabletki nie można wytrzymać(dzisiaj też mnie męczy). Ciśnienie mam w porządku, jak na niskociśnieniowca przystało. Nie wiem, co może być przyczyną.

Cześć mamusie :)
Dawno nie zaglądałam,a to z powodu braku czasu i nawału pracy. Zabralam sie za pisanie pracy licencjackiej.
Do tego zaczynam odczuwać w końcu pełną radość. Moi rodzice bardzo się już cieszą ze będą dziadkami. Mama z początku nie mogla się z tym oswoić,ale tata mi powiedział ze ona już wariuje na punkcie tego malucha.
Mojej mamy siostra ma juz 5 letnia coreczke i powiedziala ze ma odlozone tak zwane "perełki" jeśli chodzi o ciuszki i wszystkie mi je da, nawet jak będzie chłopak bo powybiera się te neutralne a wykluczy różowe sukieneczki. Do tego będziemy mieli łóżeczko z całym wyposażeniem do niego oraz wózek, nawet śpiworek na zimę do niego. Wszystko jest w bardzo dobrym stanie, bo ciotka zawsze dbała o takie rzeczy. Do tego dostałam od niej parę superowych spódniczek, spodni ciążowych. Do tego jeszcze jedna osoba z rodziny która ma już 3letniego syna i teraz w styczniu urodziła zaoferowała mi stertę ubranek i ubrań ciążowych , kołyskę itp ;)
Znajomi mojego G. tez zaoferowali ciuszki dla maluszka.
Rodzice G. już chyba powoli oswajają się, może bardziej tata bo mama to taka dziwna kobieta.

Siva bardzo Ci współczuję. Nie wyobrażam się znaleźć w takiej sytuacji.

muszę powoli zbierać się na zajęcia, a tak mi się nie chce:crazy:

Ja właśnie też się zbieram na zajęcia i zbieram. Średnio mi to wychodzi :) Co do tej wysypki nas całym ciele to idę dziś do lekarza ogólnego zobaczymy co mi powie.

Pogoda w Bdg śliczna, chyba wskoczę w spódniczkę, o ile w jakąś wejdę o_O

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Buziak!

Witam dziewczyny:)
Oj mam jakieś dziwne dni ostatnio. I podobnie jak emiliab mam straszne bóle głowy, a ciśnienie tez mam w porządku! jak już nie daje rady to łykam apap. Dzsiaj o 5ej rano koleżanka urodziła synka i kurde w sumie to już się nie moge doczekać jak mój mały szkrab będzie na tym świecie mimo, że boje się porodu.

Ja dzisiaj pojechałam zrobić badania a w piątek do gina. Powiem Wam że się bardzo denerwuję, zwłaszcza że jeszcze nie czuję ruchów dziecka a przecież już powinnam powoli i mimo iż wolałabym następne USG ok 20tyg to nie wiem czy nie poproszę, dla uspokojenia mnie, teraz. Jakoś jeszcze siva mnie dobiła.
Teściowa kupiła mi jakieś legginsy za 12zł aż się boję ale ponoć grube, długie i czarne niby wszystko się zgadza ale ta cena. Ach ta Tandeta-małopolanki wiedzą o jakie miejsce chodzi :)

reklama
Czy tylko u mnie multicytat jest niemożliwy?
Vilemo ja w tamtym tyg. miałam okropny bół gardła, myślałam, ze "przechodzę" aż wreszcie poszłam do lekarza i nie obyło się bez antybiotyku (z grupy A choć i tak stres jest). Dowiedziałam się, ze takie infekcje (ropne) nieleczone są dużo groźniejsze dla Brzuszka niż lekarstwa. I udało się uratowac zanim angina ropna rozszalała się na całego...
Dziewczyny ja mam ciśnienie w granicach 90/60 i gdy jest ciężko piję kawkę i nawet przechodzi (bez tabletek). Może spróbujcie...
Kiedyś któraś z Mamusiek pisała, ze jest dekoratorką wnętrz (o ile dobrze pamiętam). Czy mogłaby się przypomnieć jeszcze raz bo mam pytanie odnośnie tej kwestii - plisssss......
Karen niech żyją teściowe i ich pomysły na prezenty dla nas, wiem coś o tym... Dzisiaj Anastazja dostała "śliczny" sweterek... A blisko siebie mieszkacie? Bo jeśli tak to choćby miały cekiny i ćwieki to przejśc się parę razy musisz :-D

Do góry