reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

Karen a masz może jakieś namiary na noclegi w Polsce przy granicy z Czechami lub w Czechach? W zeszłym roku byłam w okolicach Ołomuńca, a teraz pojechałabym w okolicy miejscowości Jaseniki (nie wiem czy dobrze pamiętam).

reklama
Dzięki dziewczyny to może kupie sobie ten feminatal N, a potem zobaczę:)
Co do lecha free to ja popijam na bieżąco jak tylko gdzieś sobie idziemy lub siedzimy ze znajomymi, oczywiście bez przesadyzmu:) ale przed tym jak w ogóle się na nie skusiłam to mój misiek wyczytał na necie, że dla kobiet w ciąży nie jest zakazane:) a jest powiem szczerze dla mnie zaskoczeniem to piwko:) smakuje jak normalne tyle że nie kopie, no chyba że się człowiek nakręci:) czasem miewam głupawki:)

A teraz jeszcze tak trochę z innej beczki. Znowu mam pytanie:)

Bo jak pisałam już kiedyś, mam problemy z kolanami, z biodrami, ból jest czasami nie do zniesienia zwłaszcza w pracy, nawet przy 8godz siedzenia, łażenia po schodach, a i jeszcze doliczyć 40min tam i z powrotem na dojazd więc przy kolejnej wizycie (21.05) będę chciała zwolnienie. I teraz dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi zwolnieniami, czy ja muszę najpierw przynieść do pracy zaświadczenie, jak mam brać te l4 na miesiąc czy jak ? Podpowiedzcie bo jestem zielona!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dagisu edytuj posty bo Cię nasze kochane moderatorki zjedzą :) :p

A co do pytania to niestety Ci nie pomogę bo nie pracuję, ale wydaje mi się, że bierzesz zaświadczenie i L4 od lekarza i zanosisz do kadr czy tam gdzie musisz. Pracowałam w Dziale Personalnym i u nas w firmie tak się robiło.

Ostatnia edycja:
E-lona nie mam namiarów na noclegi w Czechach dlatego że moja babcia mieszka w miejscowości gdzie jest przejście graniczne z Czechami i wszystkie wypady robimy jednodniowe ze względu na bliskość. A tam można zwiedzać do upadłego. Ciągle coś ciekawego się znajdzie.
A noclegi przy granicy to gdzie masz na mysli bo jednak granica się ciągnie, ja przyjeżdżam w okolice Ustronia.
dagisu nie mam doświadczenia z braniem L-4 ale sama mam zamiar poprosić o takowe w piatek i już od miesiąca jestem w stresie jak to zrobić mimo iż lekarz powiedział mi zero wysiłku i dzwigania, ogólnie założenie jest że ciąża jest zagrożona, do tego moja rwa kulszowa więc należy mi się.

Ostatnia edycja:
hehe no słuszna uwaga na przyszłość:) dzięki monimoni, może znajdzie się jeszcze jakaś dobra dusza, która się orientuje bardziej, za co z góry merci:)

Karen to potem koniecznie napisz jak Ci się udało:) Powiem szczerze że zawsze jak wychodze z gabinetu i idę do położnej umówić się na kolejną wizytę ona pyta czy dajemy L4. W sumie na przedostatniej wizycie lekarz mówił że powinnam iść na L4 ja powiedziałam, że nie chce jeszcze(krótko pracuje), to powiedział, że chociaż na kilka dni żebym sobie odpoczęła, także myślę że tu problemu nie będzie

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny to może kupie sobie ten feminatal N, a potem zobaczę:)

Ja dzisiaj kupiłam Feminatal 400 z DHA i od jutra mam zamiar brać. Do tej pory brałam Feminatal N i pół opakowania mi zostanie. Mam zamiar do niego wrócić po urodzeniu dzieciaczka.

Różnica w cenie jest ogromna. Za feminatal N - 60 tabletek płaciłam ok 25 zł, a za feminatal z DHA - 30 tabletek + 30 kapsułek (bierze się łącznie) zapłaciłam 58 zł:szok:

Ja łykam Centrum DHA właśnie też za 60zł :) ale gin kazał mi łykać 1tabl dziennie więc łykam w jeden dzień tabl. w drugi kapsułkę więc cenowo wyjdzie mnie na to samo bo 30zł/miesiąc mam nadzieję że wie co robi bo na pudełku pisze 1 kapsułkę i 1 tabl. na dzień i wtedy to wychodzi niezła sumka...

malutka80 a czy możesz mi powiedzieć dlaczego postanowiłaś zmienić się na ten feminatal 400 + dha?
W sumie to tez nie wiem dlaczego ten lekarz mi powiedział feminatal 800 przecież on jest do końca 12tc, podejrzewam, że się pomylił no i teraz mam dylemat malutki:)

reklama
Ja dzisiaj kupiłam Feminatal 400 z DHA i od jutra mam zamiar brać. Do tej pory brałam Feminatal N i pół opakowania mi zostanie. Mam zamiar do niego wrócić po urodzeniu dzieciaczka.

Różnica w cenie jest ogromna. Za feminatal N - 60 tabletek płaciłam ok 25 zł, a za feminatal z DHA - 30 tabletek + 30 kapsułek (bierze się łącznie) zapłaciłam 58 zł:szok:

Nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz, ale ja zamawiam leki z tej stronki
Feminatal Metafolin 400 + DHA, tabletki 30 szt + kapsułki 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
No i oni w ciagu 48h dostarczaja lek do wybranej przez ciebie apteki bioracej udzial w tej sieci jakby. Niektore ceny sa podobne ale na niektorych mozna sporo oszczedzic.
W twoim przypadku jestes na plusie 13 zl czyli lepiej za to jakies owoce sobie kupic hihih

A teraz jeszcze tak trochę z innej beczki. Znowu mam pytanie:)

Bo jak pisałam już kiedyś, mam problemy z kolanami, z biodrami, ból jest czasami nie do zniesienia zwłaszcza w pracy, nawet przy 8godz siedzenia, łażenia po schodach, a i jeszcze doliczyć 40min tam i z powrotem na dojazd więc przy kolejnej wizycie (21.05) będę chciała zwolnienie. I teraz dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi zwolnieniami, czy ja muszę najpierw przynieść do pracy zaświadczenie, jak mam brać te l4 na miesiąc czy jak ? Podpowiedzcie bo jestem zielona!

Ja biore L4 od 5 tygodnia ciazy bo tak mi bylo wygodniej, bez dojazdow a pieniadze te same. Ja L4 dostaje na 3 tygodnie ponieważ co tyle mam wizyte u gina. Po otrzymaniu od niego zaswiadczenia i L4 zanosisz to do zakladu pracy. Potem bedziesz dostawac samo L4 i tez za kazdym razem musisz je dostarczyc do firmy. Po 33 dniach wyplate wynagrodzenia przejmuje ZUS.

Do góry