reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Helloł

udało mi sie coś nadrobić więc odpisuję:

KROMA współczuje dolegliwości @ :-(

DAWIDOWE to niech grzybki szybko znikną po tym syropku. Przeciez to nie pora roku na grzybki ;-)

EMILIAB bardzo przepraszam ,ze umknął mi Twój pościk. Wybacz skarbie. A ten strój mikołajowy kupilas? Aaaaa i dzieki za linka do tej nutki. Normalnie wzruszylam się , bo to z mojego dzieciństwa.

ALICJA brawa dla małża ,ze zajmuje się chorowitką starannie i ta forma prezentu mikołajkowego .... super!!!!;-). Zestaw do sprzątania dla Isi też super! Czyli masz dodatkowe ręce do pomocy i to z profesjonalnym sprzętem?!

NATOLIN najwazniejsze ,ze ciasto smaczne jest .... a że nie urosło phhhiii , nic to! :-) A co do książki to jesteś w błędzie , bo chętnie bym ją przeczytała !

WIOLI super ,ze prezenty się udały ;-) Uwielbiam tą radość naszych dzieci.

KANIA jak się czujesz? A humorek?

RAGNA jeśli chodzi o zakupy to grunt to się nie nastawiac. Ja ilekroć muszę cos kupic to nigdy nic nie znajdę , a jak tylko tak pochodzic popatrzec to zawsze cos fajnego znajdę. W kazdym razie udanych jutrzejszych zakupów życzę.

MAKUCKU no i posłałas ten snieg wszędzie i u mnie też jest .... a ja wcale nie prosiłam :-(. No trudno niech już zostanie ;-). Zyczę więcej powodów do radości!

ROXI no podziwiam ,ze potrafisz tak prawie do pólnocy śmigac i rano wstajesz. Ja ostatnio padam jak mucha już o 22-giej , a i tak wstac mi cięzko do pracy. Trzymam mocno kciuki za wiadoma sprawę (pracujową)!!!

RENATKA no to faktycznie spóźnilam się na te fotki :-(. No i brawa za taka wenę do porządków. Oj żeby do mnie taki pałer przyszedł. Uwielbiam mieć czysciutko z wypranymi firaneczkami itd. tyle ,ze jakos nie mogę się za to zabrać.

ELIZA Co do kąpieli i prysznica to nie zgadzam się ,ze w pierwszym przypadku zużywa się więcej wody... no chyba ,ze jest to szybki prysznic (taki na jednej nodze;-)). Co do witaminy H=CH to najważniejsze ,ze już wiesz co to :D A opis tego Blach friday mnie po prostu powalił. Już widzę to szaleństwo , potykanie się w tym pędzie o innych, gaz pieprzowy ? - haha

HAPPY no co Ty słońce? Gdzieś Ty??? Aj mys ju :-(

MAŁA_MI jak tam u Was mikołajkowe swięto minęło. Teściowa może jakas milsza byla?

Co do wczorajszych mikołajek to powiem Wam ,ze się wkurzyłam na mojego J. własnie dlatego ,ze zrobił mi prezent. Kurczę umawialiśmy się ,ze robimy tylko dzieciaczkom , a dopiero pod choinkę sobie . A ten wyskoczył mi z balsamem D&G ... było mi strasznie przykro , bo o wiele bardziej lubie dawac prezenty a teraz nic nie mialam dla niego. :-:)baffled:
Wczoraj jeszcze wyskoczyłam do mojej drugiej babci (zeby jej jakiegos mikołajkowego surprise'a zrobic) i strasznie mi jej żal , bo jesli od nowego roku bedzie tak z tymi receptami , to ona biedna nie będzie miala je za co wykupywać. Jakie to wszystko niesprawiedliwe.

reklama
Doris no właśnie to jest niesprawiedliwe!! Chciałam już wczoraj o tym pisać, ale i tak miałam paskudny humor - bo faktycznie ja jakoś to przeboleję, będę miała 100zł mniej w kieszeni miesięcznie, ale dam radę, a ludzie starsi? To jakaś masakra jest!

Dzien doberek

U nas tez pada snieg:confused2: nie za duzo poki co ale jednak...Mikołajek tez u nas sie nie obchodzi ale za to udekorowalismy swiatecznie dom i jest fajnie:-) Jakos tak wczoraj poczułam swiateczny nastroj

Kania kochana dziekuje ze pytasz :* Ja czuje sie nadal bardzo dobrze,odliczam czas do USG -jeszcze 6 dni!:-)

Natolin ja tez przeczytałabym te ksiazke.Wczoraj nawet zaczełam zamawiac ksiazki w empiku i zastanawiałam sie nad nia .I tu moje pyatnie do Wioli mowilas,ze zamawialas ostatnio plyte,normalnie przesyłka kosztuje do Europy 60zl a mnie wychodzi,ze 132 :baffled: nie wiem jakas świateczna promocja czy co.Za tyle to ja wole wiecej ksiazek zamowic i wysłac do mamy to mi przywiezie(nic ze dopiero pod koniec stycznia..)

Dziewczyny na razie nie mam siły czytać tej książki, zresztą mało na co mam siłę, ale jak się zbiorę w sobie i przeczytam to dam znać...

mała_mi czekam dalej na fotki... Poczekam jeszcze do końca dnia.
dorisku jasne,że się nie gniewam;-). Ale upomniałam się,cobyś wiedziała,że pamniętam:-D. A piosenka to też moje dzieciństwo:-). A tak w ogóle,to jesteś niesamowita! Wkurzyć się,że się dostało prezent od kochanej osoby:happy:. Po prostu się ciesz:-D

happy ja nie chcę:-:)-:)-(
Muszę dokładniej poczytać o tych receptach. Przecież małż też jest na stałych lekach:baffled:. Ehhh....

oj , nie straszcie tym sniegiem! U nas na razie nie ma i mam nadzieje, ze nie bedzie. Nie znosze sniegu i zimy, szczegolnie w miescie. Bloto i ciapa, brrr
a jak sypnie to w koncu sanki kupimy, bo na razie nie mamy, nie wiedzialam czy warto kupowac:))

a w ogole witajcie znow. ;)

Co do wczorajszych mikołajek to powiem Wam ,ze się wkurzyłam na mojego J. własnie dlatego ,ze zrobił mi prezent. Kurczę umawialiśmy się ,ze robimy tylko dzieciaczkom , a dopiero pod choinkę sobie . A ten wyskoczył mi z balsamem D&G ... było mi strasznie przykro , bo o wiele bardziej lubie dawac prezenty a teraz nic nie mialam dla niego. :-:)baffled:
Wczoraj jeszcze wyskoczyłam do mojej drugiej babci (zeby jej jakiegos mikołajkowego surprise'a zrobic) i strasznie mi jej żal , bo jesli od nowego roku bedzie tak z tymi receptami , to ona biedna nie będzie miala je za co wykupywać. Jakie to wszystko niesprawiedliwe.

nie do wiary ja też tak mam........jak się umawiamy, że w tym roku nie (choć ja raczej ta obietnice łamię) i dostaje prezent(to mimo iż mi miło) to się wkurzam, bo mi głupio, że ja jednak nic nie kupiłam :-( ehhhh
A Babcia strasznie mi przykro, a nie może prosić o zamienniki? bo cholera Ci lekarze tylko drogie leki przepisują, bo profity z tego mają ehhh i tylko chyba u nas tak lekami na starość faszerują :-( ehhhhhhhh i kolejne problemy $ f........k

Shheeney ja też odliczam do 15 i do Twojego :-) bo u Ciebie to już (jeśli łaskawie pokaże) będzie wiadomo kto tam siedzi :-) hehe
Mała mi przykro mi, że debile nie pamietali
Makuc oj kochana ja tam zazdraszczam śniegu i u nas padał, ale się już rozpuścił :-(
Elwirka ale w necie to jest właśnie super, że nie trzeba być gadatliwym, żeby dużo pisać.........u mnie też codziennie to samo (no może nie jak u mamy jestem ;-)) a pisze i wiem, że dużo bzdurek czasami, ale to chodzi, żeby pisać o czym się myśli ......................
Happy to ja już tego nie zrozumiałam ??

Miałam prasować, bo Bąbalinda padła i czeka na mnie góra prania.........

hej

Pospaliśmy do 10 także calkiem milo,pierwsza pobudka o 4 i udało mi sie oszukac boryska herbatką,druga koło 7 ale już musiał być cyc.
U nas śniegu na razie nie ma ale zapowiadaja na dzisiaj jakieś przelotne opady-zobaczymy co z tego będzie.
Wyciągnęłam już wczoraj wszystkie lampki żeby pozawieszać kolo domu,w oknach itd ale tak jak jechałam wieczorem przez miasto to jeszcze nie wiesza nikt także wstrzymuję się do weekendu.A nie pisałam Wam o moim postanowieniu od pon codziennie 100 brzuszkow seriami po 25 tak porządnie i dokładnie bo brzuszek to jedyne co mi się po ciąży nie podoba.w sumie to jeszcze dojda pewnie piersi jak skonczę karmić.:crazy:
Ruszam sprzątać dalej-dzisiaj sypialnia i może łazienka.
Alicja ale miło z tym mikołajem:-D ja przyłaczam się niestety do tych chyba "niegrzecznych" i zapomnianych przez mikolaja:-(

Bry....

Dawidowe i jak Laura?
Rysia miło, że Mikołaj pamiętał o Was :-) a jak dzisiejsze samopoczucie?
Dziulka moje głosy masz ;-)

Roxannka dzięki że pytasz, z każdym dniem lepiej, dziś poszła już na spacer, jutro może do żłobka pójdzie. A Ty znów suszysz włoski heh :-) Ooo proszę proszę meldunek z pracy i nawet kilku zdaniowy wow :-)
Renata jak masz takie natchnienie to zparaszam do mnie z tym generalnym sprzątaniem ;-)

Elizabennett trzymam kciuki za bezbolesne ząbkowanie u Adasia, mam nadzieję, że ten katar u Niego jest od zębów. Ooo zima taka jak sobie marzę mogłaby już być ale w nocy napadało śniegu a teraz jest go już niewiele. Odnośnie kąpieli, też jestem zwolenniczką prysznica, bardzo rzadko zażywam kąpieli w wannie pełnej wody. Słyszałam o tym Czarnym Piątku, istne szaleństwo heh ;-)

Happy
wracaj do Nas migusiem !!!
Alicja wow, to się Mikołaj postarał :-)

ELIZA rozumiem Twoje rozterki związane z tym bezdomnym-naciągaczem. Ja już tyle razy w podobny sposób się "nacięłam", że teraz długo się zastanawiam zanim komuś (obcemu) pomogę... i w sumie tak sobie teraz myslę, że takie pippp (co by wylgaryzmów nie przytaczać) rzutują na to, że później jak spotkamy kogoś na prawdę w porządku i potrzebującego to właśnie przez swoje złe doświadczenie z podobnymi osobnikami tej pomocy od nas może nie otrzymać.
Dokładnie, tak samo myślę i czuję.
Widzę Makuc że polot twórczy powraca ;-) Cieszy mnie to niezmiernie.

Mikołajki w trójkę to i tak fajne Mikołajki, tak wspólnie razem. A Oliwi się prezent podobał? U nas tak jak pisałam wczoraj, nikt poza moją rodziną nie pamiętał że był Mikołaj, chodzi mi tu o teściów, szwagra bo w końcu chrzestny. Dzisiaj na całe szczęście mam dzień wolny i nigdzie nie muszę iść, żadne uczelnie i takie tam. Uf.
Prezenty bardzo się podobały, dostała od Nas i dziadków :-)
Chrzestni się nie pojawili...siostrze wybaczam bo mieszka po W-wą ale chrzestny 13 km od Nas...cóż.
Fajnie, że Łukasz sam się potrafi ładnie zająć, Oliwii nie za dobrze to ostatnio wychodzi, nie odstępuje mnie na krok...sama bawić się też nie chce. Mam nadzieję że to się zmieni jak wróci do żłobka. Wykorzystaj dzień wolnego i odpocznij z Łukaszkiem :-)

Elwirka sama sobie wmawiasz jakies dyrdymały...jak chcesz to potrafisz !!!
Ja też jestem małomówna i ale się staram się więc Ty może też się postaraj.

Ikaa29
i co zasnęła Lenka???

KANIA jak się czujesz? A humorek?
Co do wczorajszych mikołajek to powiem Wam ,ze się wkurzyłam na mojego J. własnie dlatego ,ze zrobił mi prezent. Kurczę umawialiśmy się ,ze robimy tylko dzieciaczkom , a dopiero pod choinkę sobie . A ten wyskoczył mi z balsamem D&G ... było mi strasznie przykro , bo o wiele bardziej lubie dawac prezenty a teraz nic nie mialam dla niego.
Lepiej bo na razie temp. nie mam tym samym humor lepszy :-)
Odnośnie prezentów, oj to się wyrwał J. jak Filip z konopii, to dziś po pracy zaglądnij to jakieś sklepu i też mu coś kup jak już tak się postarał ;-) A co do recept mam nadzieję że nie będzie tak źle i babcia ma jakiego dobrego lekarza, bo przecież to od woli lekarza będzie zależeć czy Ci P wpisze czy nie. Poza tym jak ktoś się leczy na przewklekłe choroby to przecież taką receptę powinnien mieć wystawioną obligatoryjnie a nie z łaski czy nie łąski jakiś urzędasów czy doktorków, wkurza mnie to !!!!!
Sheeney witaj, super za 6 dni to już nie długo. Cieszę się że dobrze znosisz ciążę :-) a jak nastroje??? Tomek daje popalić?

Natolin
:***

Moriam
takiej zimy to chyba nikt nie lubi.
Sarisa odpuść sobie prasowanie, przecież nie ucieknie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Sariska ja do twojego tez odliczam!!I tez o Tobie mysle i Twojej fasolce ;-)I jak licze swoje tyg to wiem,ze Ty masz 8 mniej:-) .Ja nawet nie dopuszczam mysli,ze moze nie byc widac kto u mnie w brzuchu siedzi bede plakac z rozczarowania na bank!I juz sie troche zaczynam stresowac.Tomek tez sie nie moze doczekac :-)
Dorisku ale mąż Ci prezencik sprezentowal:-p na gwiazdke możesz sie odwdzieczyc :-pno chyba,ze wieczorem dostał jakiś prezent..;-)

Kania nastrojow nie mam zadnych ,no chyba,ze raodsc ,ktora ostatnio mam ze wszystkiego mozna zaliczyc jako nastroj ciazowy.Mały na szczescie zaczał pieknie spac,mało marudzi wiec jest super.A jak Tomek przychodzi zawsze daje mi troche odpoczac i tak .A jak u Ciebie kochana??Odpoczełas troche??Z mezem lepiej juz?

Ostatnia edycja:
Do góry