Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
lolisza - dzieki za podtrzymanie na duchu. Widzisz, ja nie widzialam co mnie ugryzlo. Zorientowalam sie, jak juz byl maly obrzek i swedzenie i zaczelam babla wyciskac, to wyplywala krew razem z bialym plynem. Tydzien wczesniej mialam kleszcza, ale maz mi calego wyjal i po 3 dniach nie bylo zadnego po nim sladu - ale to bylo na drugiej nodze.
Zobaczymy, co mi jutro powie lekarz. Powinien mi chyba zrobic badanie krwi na przeciwciala, prawda?
Jeśli miałas kleszcza to koniecznie mu powiedz nawet jeśli ten kleszcz nie był w miejscu zaczerwienienia które teraz masz. Moim zdaniem jak najbardziej w takiej sytuacji powinien pobrać Ci krew. Rumień po ugryzieniu kleszcza niestety nosi nazwę "wędrujący" co oznacza, że może pojawić się w dowolnym miejscu nie koniecznie tam gdzie kleszcz był. Taki rumien może pojawić się do miesiąca a w sporadycznych sytuacjach nawet póxniej. Na szczęście z kleszczami zawsze jest więcej strachu niż problemów z ukąszeniem związanych więc mam nadzieję że na tym się skończy i nie zamartwiaj się za wczasu bo jakby co zawsze jest profilaktyka i będzie ok.