reklama

Październikowe Mamy 2010

e-lona, u mnie też pusto w lodówce dlatego musze iść do sklepu, niestety :confused2: właśnie się wybieram i jakoś wybrać się nie moge ;-) Patrykowi robie różne zupki, kalafiorową, brokułową, dyniową, z ryżem i z mięskiem, ostatnio już mi pomysłów brak a nie chce żeby ciągle jadł to samo. Dzisiaj moze spróbuje mu zrobić klopsiki :-)
My mieliśmy prześwietlenie, ale najpierw lekarz musi osłuchać i dopiero kieruje na rtg jak coś mu się nie podoba.

nat, dobrze, że jesteś! Martwiłam się :sorry: Nam też by się dzisiaj przydało żeby ktoś zabrał Ptyśka ale niestety nie ma kto się nim zająć :-(

Dobra, ide do sklepu bo wkońcu wszystkie pozamykają :rofl2:

reklama
Natolinko może wybiesz się na film " w ciemności" czy już byłaś???
Roxi zdrówka dla Patryka
Kania współczuje kiepskiej nocki,trzymam kciuki za koleżankę i jej córeczkę...no i jak tam czuje się męzulek po wyrwaniu?

a resztę odpiszę później bo coś brakuje mi weny na sklecenie czegokolwiek...

edit:kurcze jak ja żałuje że nie położyłam się z Miłoszem spać (bo śpi już 3 godz.)zdążyłabym się wyspać a tak...wegetuje między snem a rzeczywistością:crazy:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
e-lona generalnie zapalenie płuc można tylko zdiagnozować po rtg.

Laura zupke buraczkową kiepsko zjadła. Nie poniosło ją do tależa. A zrobiłam ogromny gar. mnie narazie jeść się nie chce bo zmeczona jestem a mam jeszcze wczorajszą pizze do odgrzania. Zrobiłam na wieczór i zjadłam 1/3. Niunia śpi a ja troche musze odsapnąć. Czuje że ręce mi sięgną do sufitu:-p . Ważne że już wszystko wisi zabawki są poukładane w obu pudłach. Pościel moja i malucha zdjęta. Wychodzić dzisiaj nie mam zamiaru i jutro też nie. Cały tydzien odbywamy poranne i popołudniowe spacerki a jak w weekend nie wyjdzie to może przynajmniej niż nie złapie i przechodzi kolejny tydzień zdrowa do żłobka.

Roxi jak robisz dyniową? Ja do tej pory robiłam jarzynową, buraczkową ;), ogórkową, krupnik, rosół, pomidorową. Na zakupy też ktoś musi iść i może uda mi się męża wygonić, bo dźwigać nie mam zamiaru.
Rysia trzeba było się położyć, zawsze to trochę snu dobrze robi.
Dawidowe masz rację, odpocznij trochę. Duzo chyba Ci nie zostało.

E-lona jakbym tylko wiedziała że tyle będzie spał to napewno poszłabym spać (chociaż nie umiem spać w środku dnia,ale dzisiaj padam ze zmęczenia więc pewnie bym usnęła),no a teraz to już po ptokach.Zaraz pewnie się obudzi:-D
Dawidowe podziel się tą wczorajszą pizzą bo mam dzisiaj na takowy posiłek wielką ochotę:tak:

e-lona u mnie teraz dzwiga wózek a wcześniej walizka ;-)

rysia pizze sie robi migiem. Ja w ciągu 15 minut mam w piecu i pieke 10 minut. Tak wiec max 30 minut i pizza jest.

wrzuciłam Aleksandra gdzieś na fejsa, bo tutaj nawet nie mam czasu zaglądać na poboczne, wybaczcie...
kahaaa
, u nas też łóżkowe problemy. A rano obowiązkowo budzi mnie pocałunek i mizianie po twarzy przez maleńką rączkę.
E-lonka, mamaagusi, ksiądz w końcu przyszedł, a do Olka cały czas tylko mówił "Halo, halo", hahaha!
Dziulka, Olek też jakoś zapałał od razu sympatią do księdza. I to większą, niż miesiąc temu do mikołaja!
sariska, jak tam dzisiaj się miewa Twój słodki brzuszek?
odnośnie potrzebnej krwi, ja mogłabym oddać krew B RH +, ale biorąc jakiekolwiek leki to chyba i tak by się nie przydała.
Roxi napisała: "Jest mi źle że w sobote wieczorem nie możemy nigdzie wyjść bo nie ma nikogo kto by się Ptyśkiem zaopiekował
unhappy.gif
ehhh...
"
A ja tak mam już od 1,3 roku. Poprawy nie widać.

Kania, nadal kciuki mocno zaciśnięte!
porzelicze sie chyba dzis z siłami. Wyporasowałam firany i zasłony i jedna powiesiłam ale mam dość.Czuje że urosłam ze 30 cm.
To mamy dzisiaj tę samą przypadłość, koleżanko Dawidowe ;)

Roxi, Elona,
Wy jeszcze gotujecie obiadki dla okruszków? Ja dawno dałam sobie spokój. Olek je z nami.

natolinku, wypocznij na maksa!

rysia, po prostu przyłóż policzek do klawiatury i odleć. Ona taka ciepła, komp tak jednostajnie szuuuuuuumiiiiiii

u nas dzis pobudka o 9.15!:-) Zaliczone zakupy w markecie, teraz sjesta:) pozniej moze jeszcze gdzies wyskoczymy
zmartwilam sie , bo moja Maurunia ma krzywe zabki:( dwie gorne jedynki zaczynaja wyraznie byc wypchniete. Dla mnie to podwojna bolaczka;-) Wyglada na to, ze od smoczka, ale az wierzyc mi sie nie chce, bo ona smoka tylko do usypiania dostaje, w ciagu dnia jej nie daje, niania tez nie, czasem babcia sie ugnie. Kurcze, ja przez 3 pierwsze lata ssalam kciuk, a zeby mialam prosciutkie. No nic, trzeba bedzie sie w odpowiednim czasie do jakiegos wujka-ortodonty wrac;-)

nat- wykorzystaj ten weekend dla siebie. dla was. do kina moze na "dziewczyna z tatuazem"?
kania- biedny mezulek? nie dalo sie zeba uratowac czy po prostu juz mial go dosyc po tej nocce? kciuki za kolezanke i jej malenstwo!
dawidowe- szacun . Ja od miesiaca zbieram sie do porzadkow w szafie i jeszcze sie nie zebralam
roxi - ja tez robie dyniowa, sama lubie i Maura tez

ooo.. nigdzie juz nie jedziemy, w telewizji portugalskiej fajne filmy i robimy sobie popoludnie filmowe:) o ile Maura pozwoli i nie kaze krasnoludkow wlaczac, bo nan stop nadal to walkujemy:))

Efa ja gotuję dlatego, że chcę, żeby Laura zdrowo jeszcze jadła, a sama dla siebie i męża najczęściej zdrowo nie gotuję. Syn je w przedszkolu. Często też korzystam z gotowców lub robię byle co, bo nie mam czasu gotować jak późno z pracy wrócę.
Dawidowe jaki masz przepis na tak szybką pizzę?
Rysia może jeszcze pośpi. A nie może mąż się zająć Miłoszkiem jak Ty będziesz odsypiać, a potem zmiana?
Moriam to macie zabawnie z krasnoludkami. A może nauczcie ją do tej piosenki jeszcze pokazywać. Ząbki bardzo wysunięte? Moze się wszystko jeszcze wyprostuje skoro smoka mało używa.

A ja powoli nastawiam się psychicznie na kiepski wieczór, bo z koleżanek z pracy nie będzie w ogóle tych lepsiejszych w tym czasie co ja będę. Oj będzie nudno, drętwo i czas będzie się dłużył.

Ostatnia edycja:
reklama
e-lona napisze poźniej przepis na kulinarnym tylko że ja robie na oko.
Przepis wzasadzie mam od jakiś 20 lat kiedy moj kuzyn wyjechał z rodzicami do włoch. A dla kaski dorabiał w pizzeri.

Moriam a co to za krasnoludki? masz to na jakims linku czy tylko gardłowo?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry