dagisu ja też miałam robiony test Coombasa, gdyż ja mam grupę krwi O Rh- a mój partner O Rh+. Test wyszedł jak na razie ujemny, więc nie wytworzył mój organizm przeciwciał przeciwko sobie. Lekarka mi mówiła że ten test i tak będę jeszcze raz robić i to pod koniec ciąży jakoś ( bo niby powinno się dwa razy dla upewnienia). Bo jeszcze pamiętam że patrząc na te wyniki dodała takie słowa" no jak na razie jest dobrze,ale to i tak trzeba potem (później) jeszcze raz zbadać czy potem coś się nie narobiło".
Zdenerwowałam się niemiłosiernie. Jak wiecie za równy tydzień mam ślub cywilny a po nim organizujemy takie małe przyjęcie z obiadem i w ogóle. Dzisiaj idziemy potwierdzić liczbę gości babce która nam to organizuje w lokalu i moja teściowa powiedziała że nie idzie. Z łaską w ogóle pójdzie do urzędu a potem na przyjęciu już nie będzie. Rozumiem gdyby była jakoś chora czy coś,ale to jej głupi wymysł bo ona wiecznie zmęczona, wszystko ją boli i taki w ogóle z niej dzikus. Tak od dziś będę ją nazywała DZIKUS. Najgorsze jest to że jak będzie w październiku ślub jej córki ( siostra bliźniaczka mojego G. ) to tam to poleci od razu, kurde a my co ? jacyś gorsi jesteśmy? Rozumiem że to na razie cywilny a nie kościelny, ale co to zmienia? to ślub jej dziecka!!!!!
Co ja będę tłumaczyć gościom innym, że gdzie moja teściowa? że była sobie i poszła? rozumiem gdyby przyszła na ten obiad chociaż, posiedziała chwilę i powiedziała że przepraszam ale nie za dobrze się czuję i już dłużej nie posiedzę ( bo mamy sale zarezerwowaną do 20:00 ) a tak to co ? jak to będzie wyglądać? Dzisiaj tak się poczułam jakbym ja i moje przyszłe dziecko nie cieszyło ją

Natomiast teścia to mam super!!! On przynajmniej się interesuje też wszystkim, jest normalny a teściowa tylko takie jakieś dzikie akcje odstawia.... wrrrrr......
Wyżaliłam się bo normalnie aż się we mnie buzuje. Moja mama też się lekko wściekła, bo ogólnie ona taki kawał drogi przyjedzie na mój ślub a ma problemy z chodzeniem, w październiku czeka ją operacja ale nie wydziwia tak jak moja teściowa....
Mogłoby na dodatek też trochę popadać bo te upały mnie już wykańczają. Właśnie wzięłam zimny prysznic, umyłam włosy bo G. po mnie przyjedzie do domu po 16 i pojedziemy do tej babki od sali a potem do jakiejś galerii bo muszę kupić buty sobie do ślubu.