reklama

Październikowe Mamy 2010

mnie za kilka tygodni czeka przeprowadzka wiec pewnie klapa z wyjazdu w tym roku.dla mnie samo to ze nie pracuje od czerwca juz mi dobrze robi i nie musze nigdzie jechac:))) kurcze oszaleje... u nas nadal upal... zapowiadali burze ochlodzenie , niebo bylo czarne, zagrzmialo raz, popadalo minutke i teraz od nowa piekarnik na dworze.... wrrrrrr

reklama
kopnijcie mnie w te moje leniwe 4 litery bo musze zabrac sie za prasowanie, pakowanie, drobne zakupy i poracowanie nad włosami. A ja nic nie robie tylko siedze przed kompem.

ja w pierwszej ciazy tylko moglam jesc sery, jogurty i slodkie...i mieso/kielbasa mi smierdzialy
i synus uwielnia ser i slodkie;-)

teraz kompletnie inaczej
3 miesiace byly wymioty.../z pierwszym nie/ a potem wsciek na mieso ...Boze moj maz nie mogl napatrzec...mowil JEDZ JEDZ BO TY Z ZYCIU MIESA NIE LUBILAS WIEC WRESZCIE WIDZE ZE JESZ NORMALNIE ale to bylo nienormlanie potrafilam zjesc 3 kotlety z grilla...i stale musialam jesc kebab z kurczaka
na szczescie od jakiegos miesiaca mi przeszlo i juz nie mam apetytow...
/rowniez mialam -mam ochote na...piwo:wściekła/y: ktorego normalnie nie cierpie...na szczescie potrafie to laknienie pokonac...:-D /
teraz zazeram sie brzoskwiniami/bananami i...lodami

tak poza tym to u mnie 31.lipca kardiolog a glukoza 4sierpnia a potem jade na tydzien na wakacje
icon_wink.gif

potem znowu mamy kolege synka na tydzien u nas i 17.08 synus znowu leci na wakacje do Polski a ja bede tesknicccc
37.gif
41.gif

dzis ma ostatni dzien w szkole...bylam na ich przedstawieniu...i odbieram go o 14...i wakacje
06.gif
juz sobie kolege na jutro i piatek zaprosil wiec bede miala wesolo

upalow ciag dalszy w Uk
+ 33 w cieniu a le dzis na szczescie lekki wiaterek

wczoraj zakupilam juz kolyske z posicela, wanienke...mam juz kupiony wozeczek /do odbioru/...oraz tzw moses basket...taka kolyseczka na dzien -sluzy chyba tylko do 3 miesiecy...
ciuszkow tez juz troche mam...tyle ze wlasnie nie wiem CO JESZCZE...
co juz macie a co planujecie dokupic na pierwsze 3 miesiace?

Natolin odpowiem za Coffee mam nadzieje ze nie bedzie miala za zle:)))
Dzieci w Anglii maja 6 tyg wakacji ,wiec moj wraca 7 wrzesnia do szkoly.
Momo ze wakacje krotsze ,to maja wiecej wolnego w czasie roku szkolnego. Wlasnie policzylam ..... w sumie 8 tyg wolnego w czasie roku szkolnego + 6 tyg wakacji. Co daje 14 tyg wolnego w roku.To chyba wiecej niz w Pl. Az sama jestem w szoku ze tego tak duzo.....

we FR wakacje dzieci maja dwa miesiace a oprocz tego np w ciagu roku srednio co poltora -dwa miechy po tygodniu. na wszystkich swietych maja zawsze tydzien wakacji np; oprocz tego wszystkie srody wolne - bo tutaj tak jest ze ludzie "biurowi" i niektore sklepy miedzy 12-14h maja przerwy i zamiast dniowke odwalic np 8-16h to od 8-12 i potem od 14-17 lub 18h, i dzieci w szkoel tez maja taka przerwe, godzina na stolowce a potem tzw rekreacja czyli gry i zabawy na boisku szkolnym albo w szkole. z jednej strony do kitu bo dzien rozwalony a z drugiej fajnie bo sroda-srodek tygodnia -dzieci moga spokojnie sie wyspac i nauczyc na czwartek i piatek. ja akurat wolalabym wlasnei jednym ciagiem odwalic dniowke w pracy/szkole i z glowy po poludniu, ale coz co kraj to obyczaj:)

Emiliab i Lolisza - widać Franki tak mają, że to mleczne chłopaki :-)
Malutka- no co za pech z tą ekipą , ale zobaczysz ,ze w koncowym efekcie zdązycie ze wszystkim. Nie wkurzaj się na męża , bo po co .... to nie jego wina ,ze inni maja gdzies robotę. Sama mówisz ,ze zapiernicza jak wół.
Sarisa - dzięki za mile słowa. Mam nadzieje ,ze u Ciebie też szybko problemy związane z nową praca męża znikną.
Wszystkim wczasowiczkom zyczę udanego urlopu :-) Nie zapomnijcie o nas!!!

A ja dzis oddałam mocz do badania kontrolnego po furaginie ,ale cos czuje ,ze poprawy wielkiej nie będzie :-(. jutro sie dowiem - bo odbieram wynik i jade na wizyte do gina :-) i wreszcie obejrzę mojego Oliwierka :-D
A moje strasze dziecko dzis obchodzi swoje 9-te urodzinki!!!! Matko ale to leci , przeciez dopiero go rodzilam a tu juz tyle czasu. W kazdym razie zorganizowalam taka imprezke na szybko na swiezym powietrzu i zebralo sie mnóstwo ludzi(łącznie z jego tatusiem i jego panią :rofl2:oraz ich córeczką no i rodzicami mojego ex:szok:) wiec Mikołaj był szczesliwy. ogólnie bylo bardzo przyjemnie. A w piątek to moje dziecko wyjezdza z dziadkami na 2 tygodnie nad morze:szok:... wszystko fajnie ,ale nigdy jeszcze nie rozstalam sie z nim na tak długo.... dlatego kombinuję zeby dołączyc do nich po tygodniu. No bo przeciez umre z tęsknoty:no:.

Doris wszystkiego naj dla Mikołaja z okazji urodzinek :).I fajnie ,ze imprezka sie udała :) a najwaznijesze ,ze synuś zadowolony :).
Ja własnie przed kompem bo moj małż w delegacji i co tu robic w taki upał :( .
Pozdrawiam

reklama
Doris wszystkiego naj dla Mikołaja z okazji urodzinek :).I fajnie ,ze imprezka sie udała :) a najwaznijesze ,ze synuś zadowolony :).
Ja własnie przed kompem bo moj małż w delegacji i co tu robic w taki upał :( .
Pozdrawiam

Dziękuję Sarisa w imieniu Mikołaja :-)
Ja tez przy kompie (bo cichych dni ciąg dalszy:-(niestety) i u mnie też cieplo , choc siedzę na balkonie a tu wiaterek przyjemny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry