Ja również podobnie jak dziewczyny leczyłam swoje zęby w czasie ciąży i 23 sierpnia ciąg dalszy. Też słyszałam,że lepiej wyleczyć teraz bo po ciąży może być z nimi jeszcze gorzej. U mnie przez ciąże ich stan się pogorszył, bo wcześniej chodziłam do kontroli co rok i ząbki zdrowe- czasem jakaś mała plomba się trafiła. Ostatnim razem byłam w lutym u dentysty właśnie na kontroli- wtedy już byłam w ciąży,ale nie wiedziałam o tym jeszcze

. A ostatnio zaczął mnie boleć ząb, to był straszliwy ból. Brałam Apap ale on jest słaby i nie pomagał. Będąc na śląsku u rodzinki ( a była to niedziela) ból stał się niezmiernie do niewytrzymania i jakoś ja i moja rodzinka wpadła na pomysł żeby poszukać na internecie pogotowia dentystycznego, które byłoby otwarte w niedziele i przyjęliby mnie. Wystarczył jeden telefon i Pani powiedziała że mnie przyjmie. Ja odczuwałam ból po całej lewej stronie szczenki,ale nie wiedziałam czy to góra czy dół- nie dało się tego określić:-(. Pierwszym pytaniem jakie usłyszałam od babki jak przyszłam było- " to co wyrywamy?". Popatrzyłam na nią jak na debilkę i powiedziałam że nie. W jakich czasach my żyjemy żeby od razu zęba wyrywać jak boli?

Usiadłam na ten fotel i babka mi się już nie podobała- popatrzyła do zębów, sama nie potrafiła określić który mnie to boli i okazało się że zrobiła mi dewitalizację czyli uśmiercenie dwóch zębów, które jak potem się okazało BYŁY ZDROWE!!! Po tej wizycie nadal mnie bolał ten ząb okropnie. Przepłakałam kolejną noc z bólu a nie chciałam iść do kolejnego "nieznanego" dentysty. Mama zadzwoniła do naszej dentystyki do której chodzę już od urodzenia i jej naprawdę mogę zaufać i umówiła mnie na wizytę- znowu pojechałam na śląsk i okazało się że po prostu pod jednym zębem zbierały mi się gazy, bo plombę do góry uwypuklało i była to 6 dolna a nie 3 i 4 górna. Wyleczyła mi tamtego zęba od razu- ból minął. A tamte dwa musiała zacząć leczyć kanałowo, dała lekarstwo i usunęła nerwy- i tak jak pisałam dalsza część leczenia 23 sierpnia. Zadzwoniłam sobie potem do tamtej pani niby dentystki a ta nawet nie chciała ze mną rozmawiać jak jej powiedziałam ze uśmierciła mi dwa zdrowe zęby i rzuciła potem słuchawką. Teraz jeszcze jej obsmaruje na internecie na stronce znany lekarz opinie. Chociaz z tego co tam przeczytałam to są same negatywne, ogólnie Pani ta specjalizuje się w wyrywaniu zębów i leczeniu zdrowych które to i tak nadają się potem do dalszego leczenia.
Uuuu,ale się rozpisałam :-) No ale wylałam swoje żale na panią dentystkę.
Mi moja dentystka dała bardzo małą dawkę znieczulenia i nie wysłała na RTG.
W Krakowie rozpadało się,ale fajnie:-):-) A dziś byliśmy z mężem w Tarnowie na chwilę a potem w Odporyszowie- w ośrodku dla którego mąż pracuje. Teraz siedzę i odpoczywam. Muszę jakąś kolację zaraz zrobić.
A jutro mamy usg