reklama

Październikowe Mamy 2010

Wizyta u endo wczoraj zaliczona, wyniki hormonów kiepskie więc dawkę mi obniżył.
Dziś mąż wybywa wieczorem na kosza, więc przywiezie mamę do mnie na jakąś godzinkę pomóc by mi się udało obie córcie położyć spać. Gabi śpi ale jak się obudzi to nakarmię i wybywam na spacer, bo świeże powietrze pomaga mi. Siedzenie w czterech ścianach na mnie nie wpływa korzystnie ;-) Byleby nie zaczęło padać/sypać w końcu pierwszy dzień wiosny. Oliwia coraz bardziej przyzwyczajona do płaczu Malutkiej, już nie zatyka uszu i nie krzyczy że ją głowa boli od tego płaczu tylko woła "mamo Gabrysia płacze, chodźmy zobaczyć czemu?". W nocy budzi się, gdy mała płacze ale zasypia, kiedy mąż do niej pójdzie. Za to Gabi tej nocy kiepsko spała, a ja z nią. Od 4 kolędowała do 6, padła na chwilę i od 7 znów kolęda do 9.30, padła po kolejnym entym wypróżnieniu i śpi już 1,5 h.

reklama
hejka

Kania- ja mogłam orbitrek używać, ale nie na wszystkich poziomach i kazała mi zwalniać jak tętno przewyższyło 135. Więc ustawiałam pod tętno poziom ćwiczeń. Rowerek, bieżnia ale nie bieganie tylko chodzenie. Wszystko z mierzeniem tętna. Co do ćwiczeń to większość na ręce. Bez podnoszenia dużej ilości ciężarów. Ćwiczenia na nogi. Ja chodziłam na siłownię i tam był sprzęt na nogi, gdzie się kładło i można było uda ćwiczyć wew. i zew. Ale bez mocnego obciążenia. Aerobik chodziłam ale bardziej na tych platformach co się wchodzi i schodzi. Co do brzuszków to pamiętam, że długo nie mogłam robić. Dopiero mi pozwolił lekarza jakoś w maju z Arkiem robić po cc. Chociaż słyszałam różne opinie co do brzuszków po cc. Basen jest też wskazany.

A ja mam zapalenie oskrzeli i ledwo zipię. Mam wrażenie że wypluję płuca. Mam zakwasy już od tego kaszlu.

Hej :-):-):-)
Dziś przymusowo w domku.Niunie bolał brzuszek z rana, płakała i skarżyła się,więc zatrzymałam ją w domu, bo nasza niania chora, musieliśmy jeździc do innej do innego miasteczka, więc zdecydowalam, ze jednak zadzwonię i powiem, że nie przychodzimy. Gdyby to było u nas, u naszej niani, to nie byłoby problemu, bo do 9.00 mam czas, by Niunię przyprowadzić. W każdym razie skończyło się tak,że zrobiła wielką , ogromną kupę i teraz wszystko ok.Ale...:no:...masakra, cała ona, ja i pół pokoju w tej kupie, bo mi uciekała, łobuziara, a kupa z pieluchy sobie wylatywała:baffled::baffled::baffled:...ona do przebrania cała, ja, a wykładzina i kanapa do prania:no:.Ale nic to, ogarnięte, a najważniejsze, że Niunia się już nie męczy :tak:.
U nas Palmowa Niedziela również w styczniowej scenerii się zapowiada:baffled:...Strasznie upierdliwe to "globalne ocieplenie":baffled::blink:...
W środę mamy zamiar ruszyć do Polski , na Święta. Spotkam się z rodzinką :-).

PS.
Właśnie druga kupa była- a teraz, mam nadzieję, juz bez przeszkód na dwór wyjdziemy, bo słonko piękne, tylko ten śnieg...:dry:

Witam.Ja w pracy ale dziś jakoś nudno jest.
Kawy od dwóch dni nie tknęłam na samej owocowej herbatce jadę i ciągle mam ochotę na zupki jarzynowe także wczoraj sobie ugotowałam i mam jeszcze na dzisiaj.

Agusinka wiesz co jest tak że przenoszą do dwóch różnych oddziałów w innych miastach a że ja jestem na stażu to mi nie opłacało by się bo i tak bym na dojazdy musiała dokładać więc rezygnuję.Chociaż z wielkim bólem bo praca superowa.
Ale już mam inną zaklepaną w razie W:sorry2:

Kaniu życzę dużo cierpliwości i oby Gabi nie robiła nocnych akcji no i dziennych co byś choć troszkę mogła odetchnąć;-)

Kroma zdrówka dla Was:tak:

Happy u Nas dla odmiany od dwóch dni mąż i Kamil mają biegunki:dry:

No i wczoraj sypał snieg popołudniu a rano wiosna jak nic a dziś?:baffled: Może to "epoka lodowcowa" się zaczyna Happy a nie "globalne ocieplenie":crazy::crazy:

Witam- u nas jakoś leci- mąż wrócił już z oficerki:-) i naprawił neta.
Ja miałam teraz od środy rekolekcje-także trochę luzu;-)
Kurczę ta zimowa sceneria mnie przytłacza-chociaż w tej chwili jest pięknie- śnieg i świeci słonko.
Ruszamy z Gabi na spacer.
Kroma -zdrowiej szybciutko:-)
Baśka- to dobrze że masz już pracę zaklepaną - chyba nie ma u was bezrobocia-że tak szybko znalazłaś coś nowego. Moja sąsiadka od roku szuka pracy i ni hu hu:-(
Agusinka i jak po wizycie u laryngologa?
Więcej nie doczytałam wybaczcie;-)

Hej.

Kroma dzięki za te informacje. A Tobie zdrówka życzę, byłaś u dr? Bierzesz coś?
Agusinka katarzyskom mówimy - nie. Jak po wizycie u laryngologa?
U Nas pierwszy dzień wiosny śniegowy.
Happy zdrówka dla Amelki, fajnie, że do Pl na święta jedziecie :-)
Baśka zachcianki??? a z kawą może jest tak, że Ci się już "przepiła" co? Super, że masz już zaklepaną pracę w razie "w".
Joli77 na pewno teraz lżej Ci będzie jak mąż wrócił do domu :-)

Kobiety powiedzcie mi, bo już świruję, czy to normalne że dziecko płacze przy każdej kupie?
Już sama nie wiem czy to kolki czy coś innego jej dolega.
Kupa koloru nie zmienia, konsystencji też nie, jem lekko i piję dużo.
Nic jej na ten brzuszek nie dawałam, bo lekarze kazali się wstrzymać od wszelakich specyfików dopóki miesiąca nie skończy. Wczoraj była jazda przy każdej kupie, dziś w nocy też o 2, o 4...może za często je i jej brzuszek nie wyrabia?
W dzień tak co 2 h ją karmię, w nocy co 3 się zwykle budzi.

Kaniu ja nie wiem czy to normalne że tak przy każdej kupie płacze może ją brzuszek boli:dry: A co do karmienia to o ile pamiętam to ja Kamila też tak często karmiłam bo on ciągle głodny był:sorry2: Więc nie wiem może coś jest na rzeczy ze ona płakusia tak.
Zachcianki?hmm nie wiem ale kawe odstawiłam za to dużo soków i herbaty wypijam bo ciągle mi się strasznie pić chce a co do ilości jedzenia to jem jak zwykle z tym że śniadania zaczełam jeść bo wcześniej nie jadłam.

No i powiedzcie mi czy mogę włosy ufarbować?bo trochę się boję że jeśli jednak jestem to czy to nie zaszkodzi jak na tym etapie bym ufarbowała?:baffled:

reklama
Baśka śmiało możesz pofarbować -teraz te farby nie są tak szkodliwe jak kiedyś - tak mi mówiła moja fryzjerka.
Dobrze że masz takich fajnych znajomych że pracę oferują.
Kania- nie wiem co ci poradzić z tymi bolesnymi kupkami.Zapytaj przy okazji pediatrę .
Buziaczki dla Gabi bo dziś kończy miesąc:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry