reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Czesc Mamusie
Ale miacie wene do pisania :). Ja juz po wizycie ,ale nic sie nie dowiedziałam :( wyniki mam dobre , combs ujemny wiec spoko .Moj gin sie pochorował i w zastepstwie byl jakis inny ,ale taki starszy i masakra tak mu sie rece trzesly ,ze dobrze ,ze mnie nie badał . A jak mu powiedziałam ,że poprosiłabym o L-4 bo mam do dzis to on sie mnie pyta na co biorę L-4 i tak mnie tym pytaniem zabił ,że się smieje do tej pory .On się mnie pyta w 32 tygodniu ciązy po co mi zwolnienie hahahahahah,ale na szczescie dał. I teraz wizyta 9 wrzesnia. Na szczescie moja położna jest fajna i wyszłam i powiedziałam,że nie miałam USG i mnie sama wpisała i ide 2 wrzesnia malutką oglądać( genetyczne bedzie i nieodpłatne :) wiec jestem zadowolona ). Fajna kobietka .Mam nadzieje ,ze jak bede sie rozpakowywac to bedzie miała dyżur i wszystko dobrze pojdzie :).
Ale tak jak czytałam to straszycie wczesnymi porodami ;) mniejmy nadzieje ,ze wszytsko dobrze bedzie i długo będziemy w 2 paku.
Dawidowe biedna Ty . To teraz sobie lez i odpoczywaj i wypoczywaj. Jesli chodzi o zmeczenie to ja juz tez odczuwam ,ze nie najlepiej ze mna ,a tu jeszcze 8 tygodni .
Efcia dzieki za info o monimoni fajnie ,ze maja sie dobrze :)
Doris to sie wybiore do carrefoura po te tetrry bo nie mam ,mam tylko 3 flanelkowe i 2 opakowania pampków rozm.1 .
Conicta szalejesz z obrazkami. Gdybym sie nie wzieła za wyszywanie reczne to bym Ciebie tez poprosiła.
Witam nową mamusie .Oj narazie koncze ,bo przyszli panowie i beda mi montować szafę wkońcu ,ale sie cieszę .
Pozdrawiam

kupilam sobie porycjke zelastwa tak wiec tory we francji zostawiam w spokoju. mialam isc jutro na badania ale nie chce mi sie za chiny. zgubilam gdzies pojemniczek na sikanko buuuuuuuu a nie bede lac do butli 1.5litrowej:pppp moze do poniedzialku go znajde... juz 3 razy zmienialam torebke i przekladalam jak czubek i kurde teraz nie ma w zadnej z trzech.... cala ja....
cholerka nic mi sie teraz nie chce... mam ugotowac sos mojej pordukcji i wymyslu ale chyba jeszcze poleniuszkuje troche:)))

ZAPROSZENIA POWYSYLANE :))) tylko czekac na pierwsze relacje hihih:)))

a jakie witaminy doradził wam lekarz to mi lekarz kazał brac feminnal jakis wypasiony bo trzeba jesc dwie tabletki jedna przezroczysta druga rozowa a 30 tebletek 60 zł + zelazo. Teraz przeszłam na prenatal i on ma duza porcje zelaza a za 100 tabletek dałam 31 zł to jest tez dla matek karmiacych wiec spokojnie 30 miesiace mam z głowy

ja biore zelazo w syropie ferrostran, kwas foliowy i witaminy dla ciezarnych oligofam czy cus. polozna mowila ze jak juz hemo sie unormujei nie bedzie anemi to odstawimy kwas foliowy a zelazo do konca bede brac.

bylam dzis z soba u lekarza ogolnego ...
zmierzyl brzuch mowi ze w normie - na 33tydzien z tabeli...
serducho dzidzi tez ok bije i podobno dzidzia JUZ JEST GLOWKA W DOL!!!
moje cisnienie ok...116/68

dostalam plyn na KURZEJKE...nigdy nie mialam tego swinstwa a od dwoch tygodniu na palcu od reki wylazlo mi cos takiego
37.gif

A...i ...dzis stoje na przystanku...a DZIDZIA w brzuchu NIE WIEM CO WYPRAWIALA
03.gif
... az kobitka na przystanku swojemu dziecku pokazywala jak mi dzidzia w brzuchu skacze
06.gif

male teraz wiecej sie rusza w dzien a zaprzestala nocnych wyskokow...
lekarz mi mowil, ze teraz ma mniej miejsca wiec moze byc ruchow mniej i ze nalezy sprawdzac zeby nie bylo mniej niz 10 na dobe wtedy nalezy udac sie do lekarza i o tym powiedziec

pogoda nie-upalna, ale slonce i dosc przyjemnie...jak na Anglie..w.azne ze bez deszczu
21.gif

odnosnie witamin ja biore tutejsze dla mam w ciazy + omega3 ;-) te biore w obiad
a rano...do sniadanie zawsze serwuje sobie NEOMAG CARDIO czyli magnez,B6, glog i potas w jednym

Ostatnia edycja:
Ja biorę Centrum Materna (ale drogie, bo 30zł/mies. idzie, a jak dostanę z DHA, to nawet 40), kwasy omega z prenatalu (też drogie ok. 30zł/mies., dostałam paczkę od siostry w prezencie), magnez z wit.B6 (około 7zł za 50 tabletek), Biofer Folic (23zł, przedtem był Tardyferon, też coś ponad 20zł). Poza tym mam inne leki, ale to już nie witaminy, tylko na tarczycę itd. Duuużo na to idzie kaski, oj dużo.

Rany ale Wy tych witamin bierzecie:szok: Ja muszę się przyznać bez bicia że biorę jak mi się przypomni:zawstydzona/y: Czasem codziennie, czasem co dwa trzy dni- wyniki mam w porządku więc ogólnie jest ok. Ostatnio tylko hemoglobine miałam 11,5 ale mój gin powiedział że jak na ciężarną to jest ok ( bo norma niby od 12) A biorę centrum materne tak jak Efa. Teraz się muszę zmobilizować i zacząć brać te witaminy jak należy. Mam juz tez kupione dla matek karmiących ale czy ja wiem czy ja je będę brać... Jeśli chodzi o systematyczność to u mnie z tym kiepsko.

Ogólnie w tej ciąży to z wieloma rzeczami postępuję inaczej niż w pierwszej. W tamtej przez całe 9 mies nie ruszyłam gazowanego ( teraz wręcz chleję bo tylko tym się mogę napić), druga sprawa to te witaminy, trzecia to wyprawka w której połowy mi jeszcze brakuje. Oj opuściłam się trochę..:-D

reklama
Oto dwa kolejne obrazki :) Coś mi dziś ciężko idzie :)
margerrita Patryk BEZ Kubusia Puchatka :)
Picasa Web Albums - Kinga
ladygab Magda (tak wywnioskowałam z listy) z Tweety
Picasa Web Albums - Kinga

natolin i mała_mi88 musicie troszkę poczekać aż dorobię się polskich liter, ale pracuję nad tym :) Może wieczorem zrobię, bo to żmudna robota :)

dagisu i aga12/1979 dla was z kubusiem puchatkiem zrobię wieczorkiem :)

Do wszystkich: wrazie reklamacji jak się coś nie spodoba, to piszcie bo mam to wszystko zapisane w Corelu gdzie każdy obiekt jest osobno, więc nie ma problemu ze zmianą :)

A wiecie ile mam ślicznych rameczek na zdjęcia, jak już się te nasze skarbeńki urodzą ..... miliony :) Więc lepiej żeby mój synuś grzeczny był to będę wam robić rameczki :)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry