reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja jestem okropnie zasmarkana, boli mnie głowa i mam zielony katar...czuję się fatalnie do tego ból krzyży. Wczoraj też wymiotowałam, wymioty wywołał silny kaszel i to mam od samego początku ciaży. Silny kaszel, pasta do zębów=wymioty.

Odprężam się sluchając sobie płyt gramofonowych. Ale mam frajdę...kupiłam sobie miesiąc temu gramofon i teraz jest to mój przyjaciel nr 1.

kahaaa gdyby coś było nie tak to brzuszek by nie powiększał się ale nie malał. Mojej teściowej umarło dziecko w 4-miesiącu ciąży i brzuszek nie zmalał tylko przestał rosnąć, chodziła z tą ciążą 3 miesiące!!! bo lekarze mylili jej tętno z dzieckiem.
Na szczęscie dla niej urodziła wszystko w całości bo gdyby jej to pękło w środku to by nie przeżyła. Także dziecko nie mogło się w Tobie skurczyć tak logicznie myśląc więc musiałaś wcześniej mieć wzdęcia lub coś innego powodowało że ci brzuszek rozdymało.
monimoni teściowa to prawdziwy skarb jak jest w porządku. Mnie nie układało się z teściową przed urodzeniem dziecka a w ciąży ledwo co z nią rozmawiałam ale po porodzie kiedy pełna obaw zamieszkałam u nich i zobaczyłam jej miłość do wnuka to wszyskto odeszło na dalszy plan. przecież obie kochałyśmy tych samych mężczyzn(wyłączając teścia :)) i od tego czasu żyjemy w zgodzie, dziecko nas pogodziło. Więc u Ciebie poinno tylko przypieczętować zgodę i harmonię.
sugar&spice mnie się zgadza z pierwszym a drugie wychodzi mi syn, to znaczy że wszystkie kobiety w moim wieku z terminem na październik urodzą synów? głupie to jakieś
Dorisday ja w niedzielę na imprezę rodzinną ubrałam się w tuniczkę dzianinkową, do tego legginsy z połyskiem, do tego obcasik w kolorze tuniczki i pełen wystarzał i wszystkie te ubrania nie były ciążowe więc wykorzystam je po ciąży. Ja Ci polecam taki zestaw jest elegancki i modny. Powiem Ci że wujek który mnie dobrze zna pytał się mojej teściowej z kim to przyszedł mój chłop, nie poznał mnie!

reklama
Wstałam dzisiaj lewą nogą.
Na dodatek tak strasznie ciepło się zrobiło za oknem. Nie lubię upałów i duchoty. Normalnie latem zawsze czuję się w ubraniach jakby się kleiły do mnie a co będzie teraz kiedy nie dość że brzuszek się powiększać będzie, to pewnie większa potliwość. Jeszcze trochę a będę czuć się jak nieatrakcyjny worek.
Nie mam co na siebie założyć ( a niby pełna szafa,ale co z tego jak we wszystkim wygląda się nieatrakcyjnie ) a co będzie później ;(

Na 13:00 mam laborki. Do tego kolokwium. Jutro też kolokwium. Dobrze że dziś mój G. wraca bo już mi go brakuje, nie widziałam go prawie od weekendu.

Dziś już 17 tydzień,ale to leci do przodu.

Więcej grzechów nie pamiętam! Amen!

Pozdrowionka!

Mi wychodzi albo chłopiec, albo dziewczynka;-) - nie wiem kiedy doszło do poczęcia ;-) (pewnie styczeń- chłopiec, albo luty-dziewczynka).

Dziś idę do dermatologa, bo mam taki trądzik na plecach, że strach się rozebrać na wiosnę, a u nas coraz cieplej.

Co do brzuszka, u mnie coś widać tylko na samym dole (pod futerkiem:-)) i tez się zastanawiam, czy wszystko ok, bo ciąża incognito ;-). Pozostaje czekac do 6 maja na usg, dobrze, że to już bliżej niż dalej ;-). Za to mój mąż ogląda się za ciężarnymi na mieście i potem mi mówi, czy był ładny brzuch, czy nie... zboczeniec :-).

Wypożyczyłam z biblioteki biblię ciężarnych "w oczekiwaniu na dziecko" i jakoś bez rewelacji.

Hej laseczki
dzieki za slowa pocieszenia, moj M twierdzi, ze brzuchol byl pol ciazowy o pol od powiekszonych jajnikow. jajorki wrocily do stanu sprzed przestymulowania, a ciazowy zostal i jest malutki. niby logiczne, ale zawsze jakies zmartwienie pozostaje.

z tą komunią u mnie to jest tak , ze to mój syn ją ma , więc nie bardzo wypada mi być w spodniach , a poza tym będzie tam mój ex-husband (tatuś Mikiego) wraz ze swoją "ukochaną" ( z którą mnie zdradził :crazy:) i muszę być wow - gwiazda... wiesz o co chodzi?!
DORISDAY, jestes wielka, exa z kochanka przyjmowac, chybabym nie dala rady!

a co do rocznicy slubu to tez mam na dniach i to pierwsza! chyba skonczy sie na restauracji (a wlasciwie zacznie, bo skonczy sie gdzie indziej), choc mialam pomysl na weekend w Londynie, ale nie wiem czy chce sie tluc autokatrem 6 godzin, a na samolot chyba jeszcze za wczesnie...

Pasta do zębów też mnie na wymioty bierze, a jeszcze do tego krwawiące dziąsła, płyn do płukania z jakimś specyfikiem,a potem jeszcze żel na dziąsła, istna masakra zanim zęby umyje:( tyle roboty z tym.

My rocznicę ślubu mamy 25.06 więc będzie lato i ciepło to może mojego nad morze na przejażdżkę wyciągnę:-D:-D chociaż ja z moim uwielbiamy góry, ale za daleko jest niestety. Zobaczymy może coś wymyślę bo to już 5 rocznica będzie:-).

Ja dzisiaj mam znowu lenia, dużego na nic nie robienie;-)
Wczoraj zamówiłam sobie prenumeratę "mamo to ja" bo bez dodatków wychodzi 1,70 za egzemplarz, a nie 3,99 a lubię gazetkę tę poczytywać, często są fajne artykuły.
Mia.lam okazję przeglądać prawie wszystkie co wychodzą na naszym rynku z racji pracy i ta mi odpowiada najbardziej.

Miłego dnia życzę bo u nas deszczowo i pochmurnie niestety..................................

Hej dziewczynki. Ale mnie wczoraj głowa wieczorem okropnie bolała, jakby ktoś imadłem ściskał. Do tego oglądałam Armagedon i ryczałam jak bóbr. Zawsze na końcówce tego filmu płaczę. Od płaczu głowa rozbolała mnie jeszcze bardziej i nawet rano po przebudzeniu bolała. Na szczęście teraz jest ok. Generalnie rozleniwiłam się strasznie. W czwartek do lekarza i mam zamiar się spytać czy mogę już wrócić do pracy. Z jednej strony chciałabym wrócić chociaż na 2 miesiące ale z drugiej nie chce mi się. Nic mi się nie chce. Jedyne co mi się chce to oglądać rzeczy dla dziecka na necie. Ciągle oglądam wózki (chociaż wiemy jaki kupimy), wczoraj patrzyłam na foteliki. Tylko to mnie cieszy.

Agrafa daj znać co Ci powiedział dermatolog, bo ja też mam na plecach mnóstwo takich krostek! A jakoś nie mogę się wybrać do tego lekarza.

Dziś za to byłam u ortodonty i nareszcie określiła mi termin zdjęcia - koniec października :) Noszę już prawie 3 lata więc się cieszę niesamowicie.
Także fasolkaania rozumiem Cię doskonale bo oprócz tych Twoich dolegliwości z dziąsłami, mam też swoje od aparatu! Katorga.

malutka80 też oglądałam Armageddon i ryczałam :) Jak zawsze na tym filmie ;]

Poza tym nie mogę jeść przez godzinę a już mnie skręca w żołądku! Pomocy!

P.S. Jeszcze 7 dni do wizyty :):)

kahaaaZ tą komunią to jest tak , że nie zapraszam ich do domu - no coś Ty!
Robimy ją w restauracji.... i czy mnie sie to podoba czy nie, to niestety uwazam , że tatus powinien byc. Zreszta jego rodzice (dziadkowie mojego synka) też tam będą.
Karen no tez myślałam nad opcją takiego stroju , tylko że ja dośc często chodzę w legginsach , szpilkach i tunikach , z racji tego ,ze w pracy muszę być elegancka, a po drugie tak jest faktycznie dla mnie najwygodniej.
Nie ukrywam , ze bardzo chciałabym wygladac wyjątkowo i zagrac trochę mojemu ex na nosie. mam dwa tygodnie do imprezy ... musze działac.
A wogóle to zycze szybkiego powrotu do zdrówka.
Agrafa na mnie tez ta ksiązka nie zrobiła wrazenia. :baffled: Czytałam ja w pierwszej ciązy.

reklama
30 kwietnia mam urodziny :-) 30 ste... zmiana kodu trójka z przodu ;-) Chcę pojechac do mojego ukochanego Torunia, pójśc do kina na Ondine, na naleśniki do Manekina i do mojej ulubionej fryzjerki, mąż w tym czasie poszuka prezentu ;-)

Co do rocznic- w czerwcu mamy zawsze dwie: ślubu i bycia razem, odpowiednio w tym roku 7 i 10tą. Mąż w tym czasie będzie w delegacji, ale liczę, że uda mu się jakoś wymigac i na tę 10tą byc ze mną :-)

Ja miałam dziś wrócic do pracy, ale dostałam kolejne L4. Brzuch mnie na dole pobolewał i mój gin kazał siedziec w domu... w sumie to się cieszę :-)

Do góry