reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Emilab usg połówkowe będziesz robić zwykłe czy np. 3D? Super termin. Mam nadzieję, że maluch zrobi prezent mamie i pokaże co tam chowa między nóżkami.

.

E-lona Myślę,że zrobię usg 3D,żeby przy okazji mnieć pamiątkę.

Dzisiaj przygotowujemy się na jutrzejszego grilla Wczoraj mąż przyprawił mięso, a dzisiaj robimy szaszłyki. Kurczę, mam nadzieję,że przynajmniej nie będzie padało.

A ja dzisiaj miałam ubaw z mojego męża. Rano powiedział że ma focha i nie idzie do pracy bo życie jest niesprawiedliwe :-D Chodzi o to że u nas w Elblągu padła główna wygrana w totka, prawie 25 mln. Wygrała jedna osoba i to nie był niestety mój mąż ;-)

witajcie Babki,
jesli pozwolicie, to nieśmiało dołączam do Was. Mam na imię Anka, męża-leniwca, 4 i pół letnią córę łobuziarę, mieszkam pod warszawką, a pracuję w wawie i chyba trochę zawyżę Wam średnią wieku. Teraz maluszka spodziewam się 7 października, ciążę z córą "pyknęłam" bez kłopotów i żadnych zmartwień, a ponieważ rok temu miałam smutna historię z poronieniem i zabiegiem, to teraz mam mega stresa, ale staram się bardziej cieszyc niż bać.

Dzisiaj po rozmowie z mamą zesmutniałam. Powiedziała mi,że pewnie po porodzie będę musiała wymienić całą garderobę bo pewnie nie zmieszczę się w te ciuchy sprzed porodu. (Niektóre kobiety tracą od razu wszystko a inne po prostu nie).Nigdy nie należałam do chudych osób, zawsze ten jakiś brzuszek był i teraz się bardzo boję że będę miała problem z wagą po porodzie. Przytłacza mnie myśl o dużej ilości zbędnych kg po porodzie. Czytałam,że kobieta w ciąży przybiera 11-16kg ( jak i nie więcej). W chwili porodu gubi 4-7kg. A reszta jej zostaje i może się pare kg też pozbyć karmiąc piersią,ale mimo wszystko zostają te kg...
Potem dochodzi mnóstwo zajęć przy maluszku, mniej czasu i jak tutaj zadbać o dobrą dietę i ruch fizyczny?
Nigdy nie należałam do dziewczyn które się sobie podobały, mam mnóstwo głupich kompleksów i boję się że przez tą ciąże one jeszcze bardziej się powiększą.
:( ;(
Przytłacza mnie myśl o tym. Wiem,że nie to jest teraz ważne ale jednak znam samą siebie i czuję że mogę mieć spore problemy z zaakceptowaniem siebie po porodzie.

Mała_mi88 a czym ty się kobieto przejmujesz?? O wadze będziesz myślała po porodzie. Ja miałam problem z wagą (chociaż nigdy nie byłam gruba) w okresie dojrzewania. Potem jak schudłam to już byłam taka całkiem szczupła chociaż dużo osób mówiło że chuda. Teraz kilogramów przybywa ale najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. Na myślenie o dodatkowych kilogramach i wpędzanie się w ponury nastrój to nie jest dobry moment. Powiem ci że z tego co widzę wokół siebie to chyba nie jest tak trudno zrzucić te kilogramy opiekując się maluchem. Moja szwagierka urodziła w zeszłym roku. W ciąży wyglądała dosłownie jak słoń. Była przeraźliwie gruba. Pomimo że nigdy nie była szczupła to po porodzie w lipcu, we wrześniu na chrzcie dziecka wyglądała lepiej niż przed ciążą. Także głowa do góry.

Jest jeszcze opcja, że maluch da Ci tak popalić ( w sensie nie będzie chciał spać, marudzić będzie) to schudniesz z braku na czasu na cokolwiek, nie wyspana, nie najedzona :) Perspektywa nieciekawa, ale wiem, że tak również da się schudnąć. Moja koleżanka też nie należała do "chudych" przytyła w ciąży jakieś 14kg i powiem Ci, że teraz jest szczuplejsza niż przed ciążą. Tak jej maluch dał popalić :)

malutka_80 mnie wyprzedziła, ale chodziło mi o to samo :)

reklama
Witam dziewczyny:)
Wpadłam na chwile, podczytuje Was w miare możliwości(brak kochanego laptopika;(), szczerze właśnie trzymam w ręce kupony z totka i w takim razie nie mam po co nawet ich sprawdzać grrr...;>
Wyjeżdzam dzisiaj na kilka dni więc zaglądnęłam żeby Wam wszystkim życzyć udanego weekendu i samych przyjemności
Sciskam mocno:*

Do góry