reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

Ciekawy, ale przerażająco prawdziwy :-( troszke ogólnikowo potraktowany temat, ale myśle że coś w tym jest niestety, a my właśnie wchodzimy w ten świat ;-)

reklama
AAAAAAAAAA ZAPOMNIALAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PLANUJE PRZYJAZD DO POLSKI W CZERWCU CHYBA, DZIS ZACZELAM MOLESTOWAC MEZA! JAK PRZYJADE TO NA DWA TYGODNIE -to na pewno i autem bo caly majdan w samolot spakowac to ja pierrrrrnicze!!! takze jesli to wypali to na bank bede chciala sie zobaczyc z mamusiami z moich okolic tzn Krakow, Katowice (ja mieszkalam w Olkuszu i tam tez bedziemy spac na pewno):))))))))))))))

Dziulka słońce Ty z Olkusza jesteś:)? Ja koło Chrzanowa mieszkam więc pewnie będziesz wiedziała gdzie to:)
I też się piszę na spotkanie:)

No tak świnka jestem z całą resztą super mam się nie przywitałam:) - wybaczcie
Musze Was troszke nadrobić po weekendzie:) Mój maluch ostatnio coś nie chce zasypiać w łóżeczku i teraz też właśnie usypiamy go w wózku także żegnam się - miłego wieczorku:)

Ostatnia edycja:
hejka:) dpokojnie Laseczki:) na razie zaciskajcie lapki zeby przyjazd wypalil bo PRAGNE zobaczyc sie z wami nazywca:))))))))))) + do tego nasze dzieci! ja pierdziuuuuuuuuuuuu ale bylby halas!!!!!!!!! narazie molestuje meza zeby swoj urlop zaplanowal na czerwca bo potem to juz wroce do pracy w koncu czerwca a on chcial na sierpnia a ja wtedy nie bede mogla.

poza tym moje dziecko trenuje struny glosowe i jak ja cos bawi to najpierw piszczy ze skora cierpnie a potem leje w glos!!!

a co do facetow to zalozylam nowy wateczek bo ostatnio na galeriowym zesmy troche o nich gadaly:))

Dzis niedzielke spedzilam dosc milo, maz mial jechac na ryby to zlamal se wedke wczoraj wieczorem i tak sie wkurzyl ze ...pospal se dzis do poludnia!! potem przyszla moja mama z polskim piwkiem dla coirki i zieciunia mniaaammm a potem poszlysmy wedwie na spacer z Leane.
Nie wiem czy wasze dzieci tez tak malo spia w dzien?? czy Leane ma skok rozwojowy?? swoja droga dziaselka ja swedza to wiem, zabkow nie widac jako tako, ale kurcze dzis w dzien spala moze 3 razy tak po 40 minut.

ELONA mi okolice Klucz, Kwasniowa dobrze znane:))))))))))
DAGISU znam CHrzanow bo to rzut beretem:)

Dzień nam szybko minął. Pospaliśmy dziś wszyscy długo, potem obiadek i wyjazd do Piekar Śląskich w odwiedziny do mojej mamy do szpitala. Dziulka przejeżdżałam dziś przez Olkusz i wtedy sobie o Tobie pomyślałam :):):)
Po 20 wróciliśmy do domu, małego okąpaliśmy, nakarmiliśmy i teraz czas wolny, ale chyba zaraz zaatakuję łóżko bo śpiąca jestem.

hejka:) dpokojnie Laseczki:) na razie zaciskajcie lapki zeby przyjazd wypalil bo PRAGNE zobaczyc sie z wami nazywca:))))))))))) + do tego nasze dzieci! ja pierdziuuuuuuuuuuuu ale bylby halas!!!!!!!!! narazie molestuje meza zeby swoj urlop zaplanowal na czerwca bo potem to juz wroce do pracy w koncu czerwca a on chcial na sierpnia a ja wtedy nie bede mogla.

poza tym moje dziecko trenuje struny glosowe i jak ja cos bawi to najpierw piszczy ze skora cierpnie a potem leje w glos!!!

a co do facetow to zalozylam nowy wateczek bo ostatnio na galeriowym zesmy troche o nich gadaly:))

Dzis niedzielke spedzilam dosc milo, maz mial jechac na ryby to zlamal se wedke wczoraj wieczorem i tak sie wkurzyl ze ...pospal se dzis do poludnia!! potem przyszla moja mama z polskim piwkiem dla coirki i zieciunia mniaaammm a potem poszlysmy wedwie na spacer z Leane.
Nie wiem czy wasze dzieci tez tak malo spia w dzien?? czy Leane ma skok rozwojowy?? swoja droga dziaselka ja swedza to wiem, zabkow nie widac jako tako, ale kurcze dzis w dzien spala moze 3 razy tak po 40 minut.

ELONA mi okolice Klucz, Kwasniowa dobrze znane:))))))))))
DAGISU znam CHrzanow bo to rzut beretem:)

a co powiesz jak moja spała 2 razy po 20 minut od 8 rano do 21. Wkoncu spi i mam nadzieje ze juz nadobre bo padam na pysk. Rozbawiona była niemiłosiernie. Ciagle trenuje przewroty i mostki az mi jej szkoda ze ma pieluchowanie.
Naszczenie trenowanie strun głosowy jej przeszło to teraz pierdzi ustami i pluje a im wiecej mleka w buzi tym dalej. Ciagle jadła tylko w mniejszych ilosciach i do tego 4 okgromiaste ku........... Wydaje mi sie ze to skok ale czy napewno to nie powiem. Zaraz i ja pewnie pojde spac bo jestem naprawde zmeczona.

hello

co za dzien....
dzis praktycznie od rana do późnego popołudnia bylismy po za domem. No ale zacznijmy po kolei. Noc mineła calkiem milo - rzekłabym :-) , pomimo kupy w pieluszce o 5 nad ranem .... i to po karmieniu i praktycznie w kolejnej fazie snu, no i tak się rozbudzilam ,ze nie moglam zasnąc. Dlatego tez jakos tak mnie naszlo ,zeby pozaczepiac męża i ....uuuuuu bylo fajnie . Zdarzył się ten "pierwszy" raz :-)
Po tym wszystkim oboje mielismy juz pospane , wiec byla kawka w łóżku. A malutki jak zasnął po kupce tak sobie spal do 8-mej - nieswiadomy co rodzice wyprawiali :-O.
Po sniadanku wybralismy sie do centrum handlowego. Wreszcie kupilam sobie cos fajnego i eleganckiego, bo szukalam czegos z myslą o chrzcinach. Potem pojechalismy do restauracji na obiadek ... tam nakarmilam tez Dorianka ;-) , ale bylo milutko . Zjadlam pysznego łososia grilowanego ze szpinakiem ... mniam. Potem jeszcze zalatwic kilka spraw i wrócilismy o 16.30:szok:
Cały dzien poza domem , ale ja tak lubię. Dorian byl nawet grzeczny- chwilami tylko bralam go na ręce bo mu sie nudzilo juz w wózku. Takze tyle u mnie

luty małgos piękny suwaczek - gratulacje

co do noszenia , to ja tez uwazam ,ze nie ma co przesadzac i po prostu kierowac sie intuicją. W koncu kazda z nas chce swojemu dziecku okazac tyle milosci i ciepla ile tylko potrafi i wcale nie jest tak ,ze ta co nosi non stop jest lepsza. Ja noszę , tylę ,ale tez staram się robic to na zasadzie zaspokojenia jego potrzeb czyli nie przesadzac , bo dziecko łatwo przyzwyczaic i bywa ciezko i to dosłownie zwlaszcza w miarę jak dziecko rosnie.

strip zdrówka !!!!

dziulka powinnas byc dumna i blada ,ze tak Cię tu wszyscy lubimy :-)

DAWIDOWE no wlasnie moja tez pierdzi mlekiem z ust prosto w moja gebe a szczegolnie jak na niej mam okulary:)))) a za chwile hihocze:)) ja mam wrazenie ze to skok rozwojowy teraz bo jak kiedys patrzylam na taka tabele to miedyz 14-19 tygodniem zycia jest wlasnie dosc dlugo trwajacy skok... kurcze szok... jeszcze nieraz mi mloda grymasi nic nie pasuje co bym robila z nia, spac nie chce albo jak chce to walka wrecz ze snem...
MALA mi - juz dwa lata mija jak nie bylam w PL az ciekawa jestem co tam slychac w tym smiesznym miasteczku:))) ojciec jak byl u nas to mowil ze droge odnowili jakas a poza tym ze nic ciekawego...hmmm musze sie przekonac:))) rodzinie postanowilam zrobic suprise i przyjechac bez zapowiedzi, tzn tata tylko bedzie wiedziec a reszta nie i po prostu jak przyjade z mezem i Leane to np zajade do kuzynki po poludniu zapukam w drzwi i zrobie zdjecie ich reakcji:))))))))))))))))) normalnie uwielbiam takie akcje! kiedys jak moja mama jeszcze w PL byla zanim przyjechala do FR to zrobilam niespodzianke o 4 h rano moim rodzicom to mama ryczala jak bobr:))))))

DORIS - za co mnie tak lubicie?? ja piernicze nie spodziewalam sie takiej reakcji z waszej strony i mezowi mowie co mnie czeka to az sie boi przyjazdu:))))) a tak szczerze mowiac prosto z mostu- juz kiedys pisalam- nie mam rodzenstwa, niestety jedynaczka cale zycie ale tez juz pisalam ze odkad WAS poznalam to mam wrazenie ze mam pelno siostr przyjaciolek z ktorymi moge peplac o wszystkim:)))))))))))))))))))))))))))

DORIS zapomnialam ci odpisac co do siedzenia Leane- tak, na sile stara sie usiasc sama,jak jej bronie sie podnosci to sie wkurza na mnie, jak siedzi na dupci to szczesliwa, chwilke potrafi usiedziec sama tak z 5-7 sekund a potem gibie sie boki i leci , dzis na spacerze w gondoli dalam jej wyzsza podusze zeby wiecej widziala z wozka to ona w czasie spaceru odpychala sie jak zwykle lokciami podnosila glowe i plecy ale nie udalo jej sie wstac na szczescie-ja tego nie zauwazylam tylko mama i krzykla: patrz co ona wyprawia ! mowilam pediatrze o tym ze tak sie rwie-zreszta sama widziala bo u pediatry na rekach jak szla do wazenia w pozycji lezacej to podniosla sie jej do siadu... kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie, wiadomo, wasze niektore majtaja sie swietnie z pleckow na brzuszek "fachowo" juz i odwrotnie a Leane dopiero zaczyna, tak jak z chodzeniem i mowa, niektore szybciej chodza a pozniej mowia a inne odwrotnie.

Ostatnia edycja:
reklama
szkoda ze z wawy to kawałek jest. Samochód sprzedałam jak wyjedzałam z Polski a pociagiem tłuc sie z mała i torbami to troche ciezko.

Do góry