reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październikowe Mamy 2010

W odpowiedzi na Wasze parowary ja właśnie wciągnęłam schabowego z patelni z puree z ziemniaczków z masłem i mlekiem oraz mizerią na słodko-kwaśno. Ot co ;P
A teraz zabieram się za krówki kujawskie

O wow! Jaka jesteś szczęściara,ze możesz to wszystko jeść i karmić piersia...ja mogłam sobie tylko pomarzyć i oblizać się jak mąż jadł schabowego a ja jakieś gotowane mięsko.

reklama
no efa to ma w ogóle farta, bo chudnie przy tym wszystkim...
a z tymi kroplami to już nic nie rozumiem czemu nam tak w aptece powiedzieli...

No fakt, mam farta. Nie wiem, co bym zrobiła, gdyby Olek miał na coś uczulenie. Albo gdybym miała swoją dawniejszą przemianę materii. Chyba wyglądałabym jak własna teściowa (bez mała ze 140kg), a dziecko już dawno byłoby na mm... Ciekawe, kiedy to całe obżarstwo przestanie mi uchodzić płazem.

Sugar ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam że przyprawy są w takim gotowaniu ważne. Na przykład ziemniaczki w mundurkach z ziołami prowansalskimi. Pycha:-). No ale każdy ma swoje gusta smakowe i lubi co lubi:-).
A chciałam zapytać jak robisz w parowarze mielone?
Ja mam taki sam parowar jak Ty.

no to mi narobiłas smaka chyba tez jutro odpale moj parowar. Czasem w nim cos robie. Jak nie lubie ryb to jeszcze łososia smazonego albo na parze czasem zje. O pstragu nie myslałam. Chyba jutro pojde kupic pstraga i bede z ziemiaczkami w mundurkach

Niestety cały czas ma zapchany nosek, zwracałam uwagę mojej pediatrze ale ona tylko cały czas powtarza ze roztwór soli morskiej i frida powinno wystarczyć. Od kilku dni używam Euphorbium i wydaję mi się, że jest lepiej
Mój Sebuś ma katarek od ponad miesiąca i to taki właśnie objawiający się furczeniem, pediatra zaleciła nam Euphorbium i oczyszczanie fridą (ściąga ale nie pomaga bo za chwikę znowu to samo) ale dała też skierowanie do laryngologa jak nie przejdzie żeby obejrzał śluzówkę czy to aby nie jakaś alergia (robiliśmy wymaz z noska i nie ma bakterii), a że nie przeszło to w piątek idziemy do laryngologa.

Natolin na ulotce od euphorbium napisane jest, że można bezpiecznie stosować u niemowląt.

to ja nie wiem co w tej aptece wymyślili...
dostaliśmy nasivin ten dla maluchów.
a to laryngolog może ocenić czy to alergia? po jakim czasie mieliście się do niego zgłosić? chyba musimy podejść jednak do pediatry...

natolin babeczki w aptekach są bardzo ostrożne jeśli chodzi o leki dla niemowląt.
Rzeczywiście będziemy musiały udać sie do alergologa

reklama
witam popoludniowo puki mloda zajechana przy zabawie :))) dzis wieczorem mnei chyba nie bedzie ale myslami z wami jestem zawsze, bo tesciowa przyjezdza na sam wieczor bo jutro od ranca mam latanie po urzedach za swoimi i mamy sprawami-nienawidze tego ale musze... poza tym ktoras z was mi doradzila brac dziecko do lozka jak nie chce rano spac i.... mam ochote ja wycalowac!!! serio!!! maz budzi mala na papu np wczoraj kolo polnocy, przewinal, polozyl lulu, wstala dzis o 6h i nie chciala spac po karmieniu, no to ja juz ktorys dzien z rzedu laduje mloda do mojego loza i co?? dospalysmy do 9.45:)))) az inne zycie...potem zabawa byla do poludnia az padla ze zmeczenia- hihrala sie godzine z wlasnego odbicia w lusterku na macie az usnela potem w locie na butelce:)) po poludniu 2h spaceru a teraz wlecialam na chwile zanim tesciowa przyjedzie i maz wroci z pracy:)) ide was nadrobic:)

wiecie co?????? a propos diet: wlasnie pozeram takie ciacho wielkosci dwoch paczkow w srodku budyniowa masa, posypane cukrem pudrem i migdalami:)) mam w d... ze portasy nosze 44 !! i tak dla mojego meza jestem najpiekniejsza i najseksowniejsza!:ppppp

Ostatnia edycja:
Do góry