reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

A jeśli już wpadam, to mam fazę na Facebooka ;-) Wy pewnie to lata świetlne temu przerabiałyście, ja dopiero co odkryłam, niczym Amerykę ;-)

Artek to już ok. 7 kg wagi i 70 cm długości, powoli zaczynamy wychodzić z ciuszków 74. Jeśli któraś potrzebuje ładnych prawie niezużytych ciuszków na 68 piszcie na priv, oddam za grosze.

Idę podczytac inne wątki, buźka.

Ja też niedawno odkryłam Facebooka,ale jeszcze nie bardzo mogę się połapać o co kaman;-).

Doris straaaasznie się cieszę,że z Dorianem ok.

Ida wieczorem(około 20) wrzucę przepis na chlebek do wątku kulinarnego.
Franek już śpi,ale co chwilę płacze przez sen. Ewidentnie ząbki....Idę posiedzieć ze starszym synem

reklama
Mlody szaleje. Na rece i na rece. Ja nie mam sily, no...

moją złapało o 16.00 i mi marudzi do tej pory. Butla - nie, jabłuszko - nie, spać - nie, pobawić - nie, na ręce - no dobra ale i tak kwękać bedę... masakra normalnie :baffled: zaraz mnie coś trafi :dry:

oooo! cisza sie zrobiła! delektuje sie nią bo za chwile znów sie zacznie.....

Ostatnia edycja:
ja też odkryłam fb niedawno dopiero i się wkręciłam :D
a teraz mój dzieć śpi... mam nadzieję, że wstanie na kąpiel, bo wczoraj przespał. a ja pichcę szarlotkę wegańską .

Ida jeśli karmisz lub odciągasz regularnie to warto - mój gin uważa że wtedy efekt jest taki jak dwuskładnikowych bo hormon prolaktyna wytwarzany w dużej ilości podczas karmienia sam w sobie jest anty-ciążowy (np kobitki z nadmiarem prolaktyny mają trudności z zajściem w ciąże i zbijają ją lekami żeby była szansa na zajście) a do tego tabsy jednoskładnikowe które zakłócają śluz czyniąc go mało płodnym i jest ok, tylko musi byc utrzymane odpowiednie stężenie prolaktyny więc trzeba karmić regularnie, w nocy też. Jak nie karmisz i nie odciagasz to lepiej przejść na dwuskładnikowe normalne tabsy.

Franek już śpi, było troche lepiej dziś, tzn zaczęło sie o 18:00 marudzenie, 30 min jakoś zabawiałam ale wreszcie stwierdziłam że zobacze co bedzie jak butle dam przed kąpielą a nie po i dałam, zjadł 120 ml i troche go uspokoiło, ale 18:50 był już ryk więc go poszłam kąpać (moja kolej - M ma dyżur), potem poprzewalał oczami więc myśle że pewnie jeszcze by zjadł, pociągnął jeszcze z 20 ml i padł. Ciekawe czy sie obudzi ok 23 na karmienie bo wczoraj olał temat więc i ja go nie budziłam, w końcu 6,5 prawie waży więc nie zbidnieje jak nie zje.

Witam,
wyrodna matka wróciła już po 3 dniach do dziecka :p:p
Ale efekt jest taki, że zdałam 3 egzaminy! Jeszcze 2 i po sesji ;)

sivle, gratulacje!

onesmile, Alicja, łączę się z Wami w bólu, moje dziecię też popsute. Ale ma też wielki plus u mnie: cały weekend przespało w swoim łóżeczku, bo tatuś przyjechał i ANI KWĘKNIĘCIA! Jakby stale tam spał. Oczywiście już dzisiaj ze mną :)

mam pytanko: jak wprowadzilyscie np marchewe czy jabluszko ze sloiczka to na pierwszy raz wasze dzieci wmlocily caly sloiczek? czy kilka lyzeczek?? ja wczoraj dalam pol soiczka na raz i butla 120 i potem drugie pol sloiczka i 120. dzisiaj to samo pol sloiczka i 120 i drugie pol czeka na kolacyjke. w sumie na razie daje jakby nie patrzec 1 sloiczek na dzien. jakie miny moja wali przy tym to masakra jakbym nie wiem co jej dawala:))) ciekawe czy przy jabluszku tez tak bedzie albo purée ziemniaczanym:)

Justyna zjada tak max 4 łyżeczki. Wcześniej marchewki, teraz gruszki.

Witam,
wyrodna matka wróciła już po 3 dniach do dziecka :p:p
Ale efekt jest taki, że zdałam 3 egzaminy! Jeszcze 2 i po sesji ;)

GRATULUJĘ!!!

Idę kąpać Małą bo M. jej nawija nad uchem że mama o niej zapomniała już bo siedzi na forum. wrrrr...

dorisday to wspaniale, ze usg wyszło dobrze. zresztą wiedziałam, że tak będzie ;-)
magnolia te 800 to z całej doby ale do tej pory wychodziło dużo mniej średnio 400-600. tak czy siak przez ostatni miesiąc przytyłą ok 100g.... więc nie wiem ale lekarka znów jej nie zaszczepi. mocz dobry, morfologia tez, glukoza, zelazo, crp, kupki, siku też, jest pogodna, dobrze się rozwija (wg neurolog), nie ma bólu brzuszka, kolek nigdy nie było, dobrze śpi a taka mało tyje.. boję się, że da jej skierowanie do szpitala a ja nie chce jej dawać do szpitala. boję się, że się czymś zarazi... od 2 tyg jest na bebilonie zamiast nutramigenu ale od 2 dni zjada powyżej 700 ml dopiero. śniadanko mam do łóżka co 3 tydzień przez cały tydzień i weekendy od mojego męża hehe. wiem, że mam dobrze :-D a z jedzeniem daleko do nas ale i tak u ciebie lepiej z wagą.
Dziulka super mieszkanko
dawidowe trzymaj się jakoś a lekarze są różni, ważne żeby byli skuteczni.

reklama
sivle gratulacje
ida co to za sklep netto? i czy one wtedy też są w tych większych paczkach?
a któraś kiedyś podawała jakiś link do sprzedawcy pieluch na allegro, ale chyba sobie nie zapisałam :-(

Do góry