reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

natolin współczuje bo wiem co to znaczy. miałam tak 2 tygodnie temu pan od 7 jezdził na wiertarce i to cały dzien a po 23 jeszcze młotek niby stukał cicho i to kilka razy ale duzo gorzej jak odkładał za kazdym razem młotek który tłuk o podłoge a mi po suficie. za kazdym razem spiaca Laura podskakiwała i otwierała oczy.
A my dzis nie mamy USG bioderek tylko przeswietlenie.

reklama
a moj szaleniec jakiś rzbebłany marudzący, dziąsła dokuczają bo prdukuje hektolitry śliny, i ciągle je szoruje rączki non stop w buzi.
walcze dalej z butelką, ale to nic nie daje... może lolisza coś podpowie? nie wiem jak go nauczyć.... wszystko z butli jest beee mamy mleko też. już wpadłam nawet na pomysł tego drenu z palca.... bo palca jak mu dam to ssie, a butla... chyba zapomniał do czego służy.
iduś oby dzecko dało Ci troszkę spokoju i zasypiało jak należy!!
dawidowe powodzenia! i łączę się w myślach i trzymam kciuki za to, że z mężem się ułoży. ściskam mocno

Witam-jakoś przebrnęłam przez główny-ale naskrobałyście!U nas nocka w miarę .A wczoraj ten ciągły ryk był spowodowany ciasnym pół śpiochem.Chyba gumkają uwierała w brzuszek.Bo wieczorem się skapnęłam i jak zmieniłam to było dobrze!!!Biedulka płakała bo chciała mi powiedzieć że ją ciśnie-a ja nie rozumiałam.:-(
Dziś wstała i pogodna jak zawsze więc to musiało być to!!!!
Życzę wam miłego dzionka:

mamy uczące samodzielnego zasypiania bobasów w łóżeczkach. mój załapał i też łądnie sam zasypia no chyba, że przegapię odpowiedni moment to się rozmymła na całego, ale jak zaczyna trzeć oczka to bach do łóżeczka czasem jakaś muzyczka, czasme szumy, i oczywiście dwie nyny po każdej stronie buzi ;p właśnie usnął po porannym buszowaniu :D

no i fajnie młoda jad ła o 7 i liczyłam ze zje przed samym wyjsciem bo musimy wyruszyc 10.10. No poszła sobie spac. Dobrze ze przynajmniej ja przewinełam i ubrałam. Zostałą tylko bluza czapka i kombinezon. Za to juz nie zje i w efekcie albo bedzie płakała po drodze albo w szpitalu. Nie bardzo lubie dac przed badaniem bo boje sie ze zwymiotuje podczas meczenia. No ale coz jak ja obudze to i tak nie zje.
A własnie odkryłam ze mała ma cos takie samego co mam ja i moja mama. Wiec mi nie pomlili w szpitalu. Podczas spania moge byc przykryta po buzie kołdra nawet w lato i mi nie jest goraco. Ale stopy musza byc na zewnatrz. Wystarczy jak spie i mi jes goraco wysune nogi i odrazu chłod. Młoda to ma od paru dni. Ja ja odkryje 5 minut i stopy na wierzchu hihihihi

Justyna własnie usypia po wesołym poranku wiec ja się witam z Wami :-)

ja mam 3 od 2 tygodnie. miesciły sie na mała jeszcze za to kupa juz coraz mniej (Raz Laura brała kapiel o 3,30 a ja robiłam pranie). Tez pozbywałam sie 2 aby nie zmarnowac tylko czesciej mała przebierałam. A teraz to jakos duzo mniejsze zuzycie. Bo 4-5. Przez to ze mała o 19 kapie sie i idzie spac i zmieniam jej dopiero 6-7 jak sie budzi. Zaczem jak idzie kupa 3 razy dziennie to wiecej a czasem mała robi nad ranem jak sie obudzi wiec automatycznie mniej. A u was ile idzie dziennie?

Własnie zaczynam liczenie - pieluch, kup i jedzenia. Zmobilizowałaś mnie :-)

my wstaliśmy pół h temu. tatuś dzielnie usnął z mamą w łóżku, ale po drugim karmieniu o ok 1 uciekł do drugiego pokoju heheheehe ;p a ja już tak przywczaiłam się do spania samej, że mi nawet wygpdniej hehehe łóżko tylko dla mnie. a dziećw swoim łóżeczku:) zaraz was nadrobie i poodpisuje:D buziaki dla mamuś :) no i maluszków

A czemu Twój Mąż zwiewa do innego pokoju? Rozumiem że chce sie wyspać...?

My już po pierwszym karmieniu o 7, po nim Franek przysnął i właśnie wstał, więc ja spadam pod prysznic, dzis wybieramy się na długi spacer bo pogoda ładna ma być. A wieczorem na to nieszczęsne echo, niby wiem, że wszystko ok ale oczywiście poschizować musze. Franek włąsnie pierwszą kupe produkuje...

Trzymamy kciuki aby przewrażliwienie zawodowe okazało się tylko przewrażliwieniem :-)

Dawidowe, za Was też trzymamy kciuki!

Natolin, jakbyś miała niegrzeczne dziecko to pomyślałabym ze sąsiedzi wzięli się na sposób i zagłuszają je remontem hehe ;-) Ale Piotrus to ideał, więc zyczę tylko duuuużo cierpliwości.

Co do pieluch Sleep&Play to zamówiłam sobie próbkę 5szt z tego linka co to tu któraś wysłała ankietę na streetcomie. I odpisali ze mi przyślą. Jak wypróbuję to się wypowiem. Siostra stosowała i nie narzekała. Ale chyba i tak zostaniemy przy Active baby, bo dotąd były niezawodne!

dawidowe Twojego dziecka to chyba raczej podmienić by się nie dało ;-)
dobranocka ja też wypełniłam tę ankietę i zobaczymy czy przyślą. ale chyba na tę jedną paczkę z tesco się skuszę. przez internet trzeba było od razu trzy to nie chciałam.

reklama
dobranocka mamy wąskie dosyć łóżko i jak małęgo karmie a karmie na siedząco to mi A. przeszkadza bo on jest wielki chłop i zajmuje prawie całe wyrko. ale zazwyczaj robimy tak, że kładzie się ze mną spać i śpi gdzieś tak do 2 i po 3 kamieniu zmyka na drugie łóżko albo na materac najczęściej co rozkładamy w sypialni, a nad ranem zawyczaj jak mał wstanie on go przejmuje, a ja dosypiam z godiznkę jeszcze. lubię z nim spać, ale ponieważ aktualnie mam deficyt spania, to nawet mi wygodniej samej chociaż z pół nocy porzucać się po łóżku ;p dlatego też brzdąca odkładam.

Do góry