reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Rysia a czemu kasujesz? poszukam w opcjach.

Nie kasuje-nawet jakbyście chciały tak łatwo się mnie pozbyć z forum to ja się nie dam;-):-)a pytam bo ostatnio się tak nad tym zastanawiałam i po prostu nie widzę takiej opcji;-)

monimoni,alicja narobiłyście mi takiego smaka na alko... że sięgnęłam po pyszne winkooo domowej roboty...a więc ZDRÓWKO:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Alicja jak to mówią , no to chlup w ten głupi dziób!:-D:rofl2::laugh2: Haha! Zdrówko! Bo ja piję właśnie desperadosa!

Łukasz dzisiaj chyba pogniewał się wieczorem na fridę i gruszkę do nosa, bo miał gilki w nosie i aby je wyjąć trzeba było się nieźle namęczyć,ale we dwóch z mężem daliśmy radę!:-)
Dziecię śpi, mąż robi swoje przed kompem tak więc i ja się relaksuję.

moja od zawsze sie gniewa na fridę :-p o ile jeszcze da sobie wpuścić sterimar to ja zaczynam zasysać fridą to ma takie nerwy że szok, pewnie ma miłość do rzeczy własnych i nic swojego oddać nie chce :-D powinnam sie cieszyć że mi kupki oddaje :rofl2:

witam wieczornie:))
Mloda po obudzeniu o 18h wciagnela 130 marchewy z taaaakim apetytem:)) przy okazji walczylam z wiatrakiem... moje dziecko tak lubi sliniaczek ze nie nadazylam jej wyrywac z lapek bo mietosila, zadzierala do gory i byla buzia nosek czolo i wlosy w marchewce- jej oczywiscie. na dodatek odwalila jaja i przy rozbieraniu do kapieli nasiurdala mi na recznik i przewijak po czym buchnela smiechem....rozewalilo mnie to:))

A co do zycia za granica to mimo ze przeszlam wiele i pod gorke i z gorki... nawet pracowalam jako sprzataczka zeby sie moc kiedys wybic. z tytulem mgr... neizle co?? ale jak przygniecie sytuacja to niestety zakasa sie rekawki i zapierdziela zeby miec na chlebek. powiem wam ze dumna jestem ze poradzilam sobie w sytuacji gdzie niejedna osoba na moim miejscu dostalaby zalamki. jako tlumaczka dla polskiej firmy mieszkalam z Polakami - 9 murarzy i jedna babka (kobieta jednego z nich) w mieszkaniu 80m, przez 4 mce. zero prywatnosci, spanie na lozkach peitrowych, ja jedna w srod chlopow w salonie +pokoju polaczonych. jak byl weekend to ja przezywalam pieklo bo jak chlopy popily to bylo trzech krewkich ze w pracy sie kochali a w domu skakali se do gardel nawet z nozem w rece!!! ja mialam tam pilnowac porzadku jak szefowa-z nakazu mojego szefa debila.... serio-szkola przetrwania!!! ja jedna baba wsrod 3 bijacych sie chlopow. darcie i klotnie sobotnioniedzielne -non stop. raz w 2h w nocy zandarmeria przyjechala bo sasiedzi zadzwonili-tak sie wscieklam ze zanim weszli na pietro-ja zamknelam sie w szafie na zlosc im-nawet sie nei skapli ze wyszlam bo sie zarli. jak zandarmi weszli wszyscy wolali MAGDA gdzie jestes prosimy przyjdz bo nie rozumiem co do nas mowia! zawzielam sie powiedzialam sobie NIE i w koncu tamci pojechali bo sie nei dogadali z polakami a wtedy ja wyszlam z szafy i ze stoickim spokojem powiedzialam: jak jestescie takie kozaki to kozaczcie przy wladzy!! jak wytrzezwieli w niedziele to tak darlam sie na nich ze pol miasteczka mnie slyszalo (to bylo kolo lyonu) a oni sluchali ze spuszczonymi lami reprymendy -musialo zadzialac bo 3 kolejne wekendy byl spokoj, wypic wypili ale bez bijatyk. bylo kilka innych ciekawych akcji ktore nauczyly mnie zachowac lodowata krew i nawet mimo strachu umiec zadzialac. jeden koles drugiemu noz przystawil do gardla bo tamten mu wisial 12 euro! inni faceci bali sie wtracic wiec znowu ja musialam wkroczyc do akcji.niewiele myslac zlapalam za sznur do bielizny ktory byl w szafie i temu ktory sie odgrazal zarzucilam za klate od tylu bo mnie nei widzial i pociagnelam z calej sily az padl na glebe,po czym skoczylam mu kolanem na przelyk i kazalam oddac noz bo docisne mocniej az straci oddech!! serio-balam sie wtedy zeby mi go gdzies nie wbil bo byl nawalony. w ten sam wieczor zadzwonilam do szefa ze jak krzysiu nie zjedzie do PL to ja zjezdzam bo z debilem wiecej uzerac sie nie bede... po trzezwemu oddalby serce na dloni, po pijanemu zamienial sie w bestie.... w konsekwencji pojechal najblizszym autokarem do PL gdzie niezwykle "cieplutko" przyjela go zona (zadluzeni byli po uszy a ten stracil robote). dlugo by opowiadac....

w meidzyczasie poznalam mojego obecnego meza ktory jak zobaczyl co sie wyrabia to mimo zebylismy ze soba niecale 2 tygodnie kazal mi sie pakowac i mieszkac z nim. wtedy stwierdzilismy ze poznamy sie od strony zycia we dwoje a nie cmokania i trzymania za raczke i albo miedzy nami bedzie ok albo nie. no i bylo i jest.

A ja zmierzać będę w stronę sypialni,moi panowie już śpią (jeden na pewno a drugi właśnie poszedł się położyć bo jutro z rana idzie na siłownie- a rano marudzi że nie wyspany chociaż mały budzi się tylko raz w nocy). Ehhh u mnie też jakieś winko stoi w loodówce ale nie przemawia do mnie;/ Poza tym chyba mnie coś bierze bo zimno mi jakoś brrrr. Tak więc życzę przespanej nocki, a wy mamusie nie szalejcie za bardzo bo jutro będą główki bolały.

frogg no to przed snem jeszcze mleko z czosnkiem :-) ... coby jednak nic Cię nie wzięło.

monimoni dobra dobra, ze niby na gardziołko .... hehe

sarisa no własnie , nie dołuj sie , zobaczysz ze znajdziesz cos jeszcze lepszego.

no to co ja tu bede tak sama .... jak Wy tu wszytskie cos drinkujecie.... poleje sobie sheridansa , bo jeszcze mam troche w lodóweczce :-)

reklama
froog słodkich snów

Dziulka podziwiam Twoją siłe i samozaparcie. Zycie dało Ci nieźle w kość a Ty nigdy nie rezygnowałaś tylko jak to mówią "ono cię wyrzucało drzwiami to ty oknem"ja nie wiem skąd się takie babki biorą. Wspaniale że jesteś z nami :tak:

Do góry