reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

dzięki dziewczyny :-). Co do stroju to ja znowu mam brak talii buuuu ... i jaki kostium na tą przypadłosc pasuje?

dawidowe jakas glupia ta baba w tej ksiegarni. chyba okres miala :-/

reklama
Ja tez powinnam mierzyc gore bo mam duzy biust ale w sklepach na pewno nie znajde takiego ,zeby mi sie jeszcze podobal wiec zostaje internet i nadzieja,ze bedzie dobry:-)a ten co zamowilam calkiem ladny,zobaczymy czy bedzie pasowal.Jak bylismy na basenie a ja musialam byc w kostiumie dwuczesciowym to non stop sie zakrywalam,chowalam..Ale na basenieto nawet wygodniej w jednoczesciowym,jeszcze nie wiem jak to bedzie latem..:-(

sheeney zazdroszcze nudy :-) Pawel w ciagu dnia ma 4 drzemki po 30 minut co 2 godziny. 30 min to troche malo na 'regeneracje'.

doris - na brak talii najlepszy kostium jednoczesciowy z paskiem w talii.

Pawel mi wisi na ramieniu, matko, jaki on jest cieeeezki.

dawidowe - to sie nazywa profesjonalna obsluga klienta w PL ;-)

Alicja ściągnęłam wcześniej ten program i wszystkie zdjęcia się tam skopiowały, ale trudno :-) ważne, że mam kopie, ale tym sposobem więcej miejsca na dysku zajęte :hmm:
onesmile zdrówka dla Pawełka! no i wszystkiego najlepszego!!!
malutka czy mieszkasz w dużym bloku? a no i przede wszystkim STO LAT!
emiliab też słyszałam, że to mit z tym chudnięciem przy karmieniu
dziulka
fajnie, że się spotkałyście, ja na razie nie mam za bardzo z kim zaprzyjaźnić Piotrusia
doris zdrówka!!!!
sheeney ja tam bym chciała się ponudzić... a co do kostiumu i rozstępów, to na te na brzuchu przynajmniej kostium jednoczęściowy wystarczy, a na moje na udach??? :sad:
dawidowe a co z odbiorem dokumentów przez męża? a księgarnia niezła, faktycznie... o tę książkę Ci chodzi? empik.com - 365 Bajek Arabskich - Opracowanie zbiorowe - 34,99 zł
onesmile Ty nie mów, że Paweł ciężki, wyobraź sobie co ja mam ;-) chociaż ja na szczęście nie muszę nosić za bardzo :-)
pozdrawiam Was ciepło dziewczynki ;-) jakoś ten dzień mi zleciał

Witam.
Dzięki za trzymanie kciuków. Dojechać jakoś dojechałam, bo wzięłam nawigację, chociaż 2x mnie zawiodła, bo za późno się odezwała, że trzeba skręcić. Problem się pojawił, bo jak mnie nie było to Laura nie chciała pić z butelki i biedaczka głodna była. Dobrze, że nie byłam na drugiej części konferencji. Muszę ja powoli przyzwyczajać do smaku mleka, bo potem będzie problem. Mam zamiar za miesiąc kończyć karmienie.
Przed konferencją pojechałam do auchana i kupiłam sobie 3 pary spodni i bluzkę, mężowi krawaty dwa i dzieciakom też ubrania, zabawki, a dla Laury jeszcze 2 puchy bebilonu 1. Teraz jestem zadowolona chociaż niewyspana, bo wstałam o 5.30 na karmienie i potem już nie mogłam zasnąć.
Dawidowe Ty to coś ostatnio masz pecha do sprzedawców.
Doris mam nadzieję, że zapalenie szybko minie. Mnie się dziś jakiś kanalik przytkał i boli. Oby tylko mała mi ładnie wszystko jakoś wyssała.
Malutka wszystkiego najlepszego.
Mała_mi powodzenia na egzaminie.
Frogg byłam na konferencji w ING.
Chorowitkom życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

natolin ja po ciazy mam na brzuchu ale z czasow dojrzewania mam na piersiach i udach ale do tych juz sie przyzwyczailam i prawie ich nie widac, ale mialam glupia nadzieje na unikniecie ich na brzuchu..ale nadzieja wiadomo czyja matką:)
co do nudy to po prostu nie przyzwyczajona jestem bo moje dziecko wymaga uwagi non stop wiec jak spi dluzej niz 30 minut (a juz chyba ze 2 godz!!!):szok: to az mi dziwnie

Witam kochane
Niestety kolejna nocka kompletnie niewyspana:-( strasznie byl marudny w nocy do tego znowu zasikal sie caly(chyba nie umiem mu zakladac pampersa?:baffled:).Na 10 jedziemy sie wazyc,mierzyc,sluchac o wszystkim co juz wiemy i chyba szczepic...Jak wroce to poczytam co napisalyscie od wieczora
Buziaki dla wszystkich!!;*
To współczuje nocki i kciukaski za badania i szczepienie:)

Do mnie właśnie zadzwonił teściu, że mam ubrać córcię. Zabiorą ją do siebie, żeby małego nie zaraziła a jak dojdzie do siebie to odwiozą. Kochani są.

Makuc dużo jedzenia skutkuje, ale nie u wszystkich. Nie wiem jak ma Efa, ale mój szwagier ma taka przemianę, że choćby nie wiem ile czego jadł to nadal jest chudy. Kiedyś, podczas jednej z jego kolejnych prób utuczenia się, zobaczyłam co je i mało nie zwymiotowałam. Wszystko bardzo kaloryczne, ociekające tłuszczem, w astronomiczych ilościach. Oczywiście bez większego wpływu na wagę. Niektórzy tak mają, chociaż u Efy zapewne najwiekszy wpływ na chudnięcie ma karmienie maluszka. Ciekawe dlaczego nie wszystkie karmiące mamy mogą szybciutko schudnąć :-(
Właśnie:-:)wściekła/y:!

bez kitu - pozazdrościć takich teściów:)) a co do chudnięcia po ciąży to główną role grają tu hormony niestety. Pomyśl sobie, że są takie dziewczyny, które karmiąc cycem niesamowicie tyją :dry:

nic tylko podziwiać samozaparcia! Położna na sr mówiła nam, że "cudem" jest jak matka bliźniaki przez 3mies. nic tylko cycem karmi a co dopiero to!:))

Ja już ogarnęłam 1/2 domostwa. Mała ululana, więc idę sprzatać dalej :/

Melduje sie piatkowo, zeby powiedziec, ze Pawel od srody wieczora jest przeziebiony :-( : katar okropny i maruda. Wczoraj bylismy u lekarza i na szczescie osluchowo ok. Nie mam czasu na net, bo Maly miauczy non stop i jest bardzo rozdrazniony.Jak sie polepszy, to zajrze.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty u lekarza lub w szpitalu, szczepienia i pozdrawiam chorowitkow. No i gratuluje suwaczkow.
Zmykam, bo Maly wzywa.
Pawciowi gratuluję czwóreczki:)

Dziewczyny, no macie rację, chyba w końcu zrobię te badania. A co do jedzenia, to oj! wcinam za trzech! A słodyczy jem więcej, niż przez całe życie. Najdziwniejsze jest to, że ja zawsze miałam tendencje do tycia i to spore. Pewnie jak skończę karmić piersią, to kilogramy zaczną wracać z powietrza.

doris, biedactwo, życzę szybkiego powrotu do zdrowia. A Ty jeszcze karmisz cycusiem?
onesmile, gratulacje 4 miesięcy!
magnolia, ja mam pobudki o 7 już od jakiegoś czasu. Właściwie odkąd kładę Olka po 20-tej, a nie 22-23. A przedtem było tak pięknie: pobudki były około 9-tej. No ale przynajmniej dziecko nie idzie spać koszmarnie wymęczone wieczorem.
malutka, wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzin. Oby karaluchy wyprowadziły się na inne osiedle!
sheeney, to nasze maluchy wagę mają podobną: Olek przedwczoraj miał 6860g :-). Co do wzrostu to muszę sama zmierzyć, bo pielęgniarka mierzyła odległość główka-pośladki, a nie wzrost.
Alicja, udanej wizyty!
LUTY MAŁGOŚ, spróbuj papierem ściernym "0" wypolerować podłogę
kahaaa, współczuję zatrucia
A ja przed chwilą najadłam się warzyw wzdymających - groszek, fasolka, w warzywach na patelnię - i pewnie mi dziecko całą noc będzie pierdziało. Olek ma prawie 5 miesięcy, więc przestałam sie bać kolek. Wczoraj wcinałam też truskawki z bitą śmietaną (miałam zamrożone piękne, duże truskawy i się nie oparłam, no) i moje dziecko przeżyło - żadnych uczuleń, czy innych objawów nietolerancji. jestem więc zadowolona.
Ja te "wzdymające" tez jem od jakiegos czasu,ale wczoraj otworzyłam sobie kontrolnie kompocik z truskawek od rodziców i juz czólko w kropki...i teraz nie wiem,to truskawy czy musztarda,którą jadłam z parówką na kolacje?Parówka nie,bo czytałam skład i mimo innych świństw mleka w niej niet;).
tak tez robię onesmile co chwile przystawiam do tej piersi , ale wiesz ona nie jest twarda wrecz mieciutka , ale podobno w tych kanalikach tam sie cos porobilo. Prysznic tez czesto idzie w ruch :-)

malutka dzieki za troske . A ja wlasnie doczytalam ,ze Ty moja droga mialas wczoraj urodzinki :-) . Wszystkiego najlepszego!!!!

alicja i natolin dziekuję ,ze martwiłyscie sie o mnie :-) .... ala , wiesz ,ze ja nawet chcialam ,zeby mnie mąż wygrzal , ale wieczorem juz prawie widzialam rózowe słonie z tej gorączki i grzac to ja moglam jego :-/
A ja jak mam gorączkę,choćby tylko 38 ',to nie znosze ,jak mnie cokolwiek dotyka...taką skórę wrażliwą-obolałą mam wtedy:(.
Doris życzę dużo zdrowia i żeby się obyło bez antybiotyku.

Sheeney ty z powodu rozstępów źle się czujesz dwuczęściowym stroju a ja z powodu braku biustu- w jednoczęściowym. Rozstępy mam na udach i to takie, że powinnam się kąpać w babcinych reformach :-) Też muszę się za czymś rozejrzeć. Ostatnio chcieliśmy iść z dziećmi na basen i zorientowałam się, że nie posiadam ani jednego stroju kąpielowego. Tylko gdzie ja w zimie kupię strój? Przez internet na pewno nie kupię, bo górę zawsze muszę mierzyć. Najwyżej basen poczeka do lata :-(

Ja znowu sama. Mój P. wczoraj wieczorem przyjechał i dzisiaj znowu pojechał na 3 dni. Wróci dopiero w niedzielę. Buuu. Córci też nie ma, Wojtek śpi, ale nie narzekam. Ciekawe tylko o której mały pójdzie spać. Zwykle zasypia o 18:00, ale też o tej godzinie nie sypia.
No właśnie...przecież w zimie tez ludzie wyjeżdżają na wycieczki itp.,powinny być nie tylko w necie:/
dzięki dziewczyny :-). Co do stroju to ja znowu mam brak talii buuuu ... i jaki kostium na tą przypadłosc pasuje?

dawidowe jakas glupia ta baba w tej ksiegarni. chyba okres miala :-/
Na brak talii jednoczęściowy "oszukańczy",czyli z kontrastowymi ciemniejszymi wstawkami z boku,tak,że materiał z przodu wykrojony jak klepsydra trochę...eee...chyba zagmatwałam...:sorry2:

Alicja ściągnęłam wcześniej ten program i wszystkie zdjęcia się tam skopiowały, ale trudno :-) ważne, że mam kopie, ale tym sposobem więcej miejsca na dysku zajęte :hmm:
onesmile zdrówka dla Pawełka! no i wszystkiego najlepszego!!!
malutka czy mieszkasz w dużym bloku? a no i przede wszystkim STO LAT!
emiliab też słyszałam, że to mit z tym chudnięciem przy karmieniu
dziulka
fajnie, że się spotkałyście, ja na razie nie mam za bardzo z kim zaprzyjaźnić Piotrusia
doris zdrówka!!!!
sheeney ja tam bym chciała się ponudzić... a co do kostiumu i rozstępów, to na te na brzuchu przynajmniej kostium jednoczęściowy wystarczy, a na moje na udach??? :sad:
dawidowe a co z odbiorem dokumentów przez męża? a księgarnia niezła, faktycznie... o tę książkę Ci chodzi? empik.com - 365 Bajek Arabskich - Opracowanie zbiorowe - 34,99 zł
onesmile Ty nie mów, że Paweł ciężki, wyobraź sobie co ja mam ;-) chociaż ja na szczęście nie muszę nosić za bardzo :-)
pozdrawiam Was ciepło dziewczynki ;-) jakoś ten dzień mi zleciał

Ja wiem czy w dużym, zwykły 4-piętrowy.

reklama
Do góry