reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

witam z rana:) Karola dzis zrobiła pobudke tatusiowi po 6 (w weekendy jak nic innego nie wypadnie to D. wstaje do małej), chciała ja uspić jeszcze ale płakała wiec i ja sie obudziłam, dziecko po prostu chciało troche pogadac, po ok 20 minutach znów zasnęła:) i tym sposobem dospałam do 9 :szok: dawno nie wtawałam o tej godzinie:) tosh to prawie południe;)

reklama
Zostawiam buziaki i zmykam szukać po necie płyty gazowej, piekarnika, lodówki i pralki do mieszkanka :)
Dziś trochę jakby lepiej z przeziębieniem, ale kaszel nadal mam jak gruźlik.

Miłej soboty dziewczynki!

Czesc dziewczyny!
Ja jak zwykle po nocce nieprzytomna bylam ale Tomek wzial juniora i pospalam jeszcze 1.5 godz wiec moge powiedziec,ze sie wyspalam:-)
Dzieki za mile slowa wczoraj,wiecie glupi kostium a cieszylam sie wczoraj caly wieczor jak glupia(przede wszystkim dlatego,ze dobry rozmiar bo kupowaniem ubran przez internet to roznie bywa).Maly teraz spi,Duzy Tomek zabral sie za dalszy remont jego pokoju,ktory trwa juz od jakis 2 miesiecy bo ciagle brakuje czasu albo sie nie chce a ja szukam na ebayu czegos ciekawego do kupienia hehehe;-)
Pogoda u nas ladna to moze na jakis spacerek sie wybierzemy
Strip dobrze,ze to jednak nic powaznego i ze jestescie juz w domu
Milego dnia dzieczyny!!!

znowu pierwsza? oszalałam ;-)
strip super, że już jesteście i że generalnie wszystko OK, na pewno po tej diecie się polepszy!
mamaagusi dawaj znać co z siostrą, no i zazdroszczę, że będziecie mieć dzieciaczki w tym samym wieku - fajnie. a chłopiec czy dziewczynka?
ja miałabym w rodzinie dziecko "październikowe" jak nasze, ale niestety kuzynka poroniła :-(
dziewczynka

Witam sie przy porannej kawce:-)

Franek obudził się o 6.15 na jedzenie.Zjadł,przebrałam go ,bo kupa była i.... zasnął. Niestety,ja już nie.

Strip bedzie dobrze. Stosuj tylko zalecenia lekarzy,a dodatkowe badania na pewno nie będą potrzebne. Trzymam kciuki!

mamaagusi i jak siostra?
Idę poczytać inne wątki.

Hej natolin:-D
moja siostra miała do ok 3 bardzo silne bóle ale bez rozwarcia. zastrzyk rozkurczowy nie pomógł dopiero czopek. nie wiedzą co to było. szyjka się skróciła do 1cm ale na ktg skurczów nie było. jak się to nie powtórzy to we wtorek wypis a jak się powtórzy to zostanie. nie wiem co to było miała objawy porodu ale skurcze nie wyszły na ktg? martwię się ale z dzieckiem wszystko ok. choć ma teraz ok 2500g więc będzie pewnie tak mała jak moja.
mi się teraz dziecko popsuło. od 2 dni. spać w dzień nie, w nocy nie, deserki też nie.

Hejo Mamusie
Widze ze nocki nawet okejos. U nas pieknie noc przespana od 22(bylismy w gosciach) do 6.45 i wiecie co obudziła sie i właczyła sobie karuzele :) moja kochana. Nadal sie o nia martwie, bo niby z noska jej nic nie wycieka, ale kurcze po nocy wyciagamy biale glutki ehhhhh
Malutka spoznione, ale szczere :) Sto lat kochana. ( a jesli chodzi o malych nieproszonych gosci. To trzeba by bylo caly blok od dezynsekowac. Wiec musisz do spoldzielni uderzyc i to zorganizowac. Nic innego nie pomoze niestety)
Idus oby u Inki nie bylo skazy. A moze by plozy do wozka zamiast kółek? hehe
Onesmile gratki dla Pawcia i jak juz Loliszka wroci to dla Franka też, bo cos mi swita ze ona tez miala cc wtedy co TY.
Sheeney fajowy
Doris Ty to na pewno masz brak tali heheheheh
mamaagusi kciuki za sister
Moni tzrymam kciuki za zakupy AGD
Dawidowe czyli ogolnie w Polsce jest taka profesjonalan obsluga zajefajnie ...
Alicja czy myślisz, że jak sobie tak fajnie "powykadrowywałam" zdjęcia to właśnie najlepiej wywołać je w rossman, żeby oddało to co zrobiłam dokładnie?
Natus tylko w rosmanie to jest tak ze jak nie masz stosunku bokow 2:3 to moga Ci wykadrowac zdjecia na 10*13 , cosik o tym wiem bo czesto tam wywoluje. Ale dla mnie to nie problem wtedy na tych 2 stronach ukladam mniej wiecej w tym samym formacie.
To zmykam milego dnia Wam zycze, bo niewiem czy mi sie uda tu byc.

czes laski
melduje sie,ze zyjemy, Błażejek zdrowy tylko ja chora, zle sie czuje, a na dodatek wali mi sie życie ....

reklama
Witam!

Ale miałam dziś super nockę :-) Mleczko dopiero o 6ej rano, o 7ej sie przebudził więc wzięłam go do siebie do łózka i zasnął. Potem o 9ej mleczko, trochę się pokręcił i znów zasnął i ŚPI DO TEJ PORY! :-):tak::-) Chyba ma to po mamusi bo ja tez lubie tak długo spać... :-p

mamaagusi oby wszystko było dobrze! A może ktg mają zepsute albo coś? Ja pamiętam jak w szpitalu (byłam juz po terminie i dlatego miałam skierowanie) calutką noc się męczyłam z bólami krzyża i mówili mi że to nie poród bo na ktg nic nie wychodzi a rozwarcie cały czas na 3cm miałam i nie powiększało się... Dopiero o 4ej nad ranem poszłam sama na porodówkę bo już z bólu nie wytrzymywałam a tu 8cm rozwarcia :szok: minęło zaledwie 15minut i miałam takie skurcze, że darłam się z bólu... Dziewczyna co ze mną leżała też tak miała, przyjechała ze skurczami i wody jej odeszły a położna mówi "takie skurcze słabiutkie" (bo na ktg nie wychodziły) a za 20 minut było już główkę widać. Ale Twoja siostra nie ma rozwarcia więc może skurcze jej przejdą... Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Zmykam trochę posprzatać i pranie wstawić...

Do góry