reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Wyleczyłam, srajdam bez płaczu i wycia z bólu, czopkami na zamówienie- chcesz przepis?

dr n. med. J. Lubikowski - Proktolog Szczecin - Szczelina Odbytu

My już po wizycie, dostaliśmy maśc z detromycyną, może pomoże... Artek ma jakby lekko naciętą skórę odbytu. Ja uważam, że go piguła załatwiła, jak leżeliśmy w szpitalu "odgazowywała" go termometrem, aż mu krew poleciała.

Jak przeczytałam ten opis, to wydaje mi się, że też mam tę szczelinę. Bynajmniej wszystkie objawy na to wskazują. Do hemoroidów mi to nie pasowało a do lekarza mam nie po drodze, więc dotychczas tylko się męczyłam nie wiedząc co mi dolega.
Jeżeli zrobią mi tę maść bez recepty, to dawaj przepis :-)
Takiej pigule osobiście bym termometr w d***ę wsadziła i odgazowała

a i mam pytanie o kupie (pardon) - co to znaczy jak dziecko cyckowe (li i jedynie) ma w kupie takie czarne kropki, jakby mak albo pestki kiwi (nie jadłam ani maku ani kiwi, ani pestek kiwi)????

EDIT: a moje dziecko dosłownie przed chwila skonczyło 3 miesiące, 3 tygodnie, 3 dni, 3 godziny i 3 minuty!

Gratuluję trójeczek!! Patrzyłaś czy w mleczku masz może pesteczki? :-D Żartowałam. Może coś znalazł na macie/dywanie czy gdzie tam leżał i skonsumował ze smakiem. Sama jestem ciekawa skąd to może być. Nie jada nic innego poza cycusiem?

frogg ty za to masz piękne dwie czwóreczki!

mamaagusi ja też mam dzisiaj zły dzień. Czekam z niecierpliwością aż moje starsze dziecię skończy się prysznicować i spadam spać. Mam dosyć na dzisiaj. Wszystko mnie drażni. Po południu byłam tak zdołowana, że mało się nie popłakałam. Sama nie wiem o co chodzi. Chyba o całokształt z niewyspaniem na czele.

reklama
Udało mi się dorwać do komputera. Karmię małą, a mąż z synem ciasteczka wycinają. Ale będzie wyżerka (jak to syn mawia).
A ja się logowałam ze dwa dni temu na Bebilonie i nikt ode mnie nie chciał żebym wpisywała adres domowy do korespondencji i wysyłania czegokolwiek.
A kiedyś się logowałam na Bobovicie, Hippie i też nic nie dostałam. Chyba mam pecha :)
i dlaczego, do jasnej ciasnej, ja też jeszcze niczego nie dostałam?!?!?! to nie fair:(((((((((( chociaż to pierdyczone radio zet mogłoby dać coś wygrać, ale nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......... ehhhhhhhhhhh..............
Bo Mikołaj nie wysyła prezentów niegrzecznym dziewczynkom ;-)

E-lona jak potrzebujesz to mów co. Jutro powinnam być w tesco, bo muszę pokupować parę rzeczy.
Dzięki. Już załatwiłam z Emilią.
frog - wiem ze nie przechodzą, więc tym bardziej mnie te czarne kropy w kupie zastanawiają... pokątnie mak wcina gnojek czy co???
No to teraz ja poplułam monitor. :-D

A ja siedzę z małym na rękach bo śpi mi na klacie :-) Cieszę się,bo był już taki moment,że nie chciał a ja to lubię,odmieniło mu się chyba.Tylko pisać ciężko jedną ręką więc krótko.
Ida ja też czytałam o Chrzcinach i też mnie rozbawił tekst księdza,tylko nie napisałam nic bo się popłakałam jak przeczytałam o Majeczce i jakoś tak wyszło.Czytałam jednym ciągiem zaległości i tak jakoś wyszło.;-)
Mała_MI ja dostałam paczki z Hippa,bobovity i Bebilonu.Rejestrowałam się na Hippie i Bobovicie,a ta ostania firma jest powiązana z Bebilonem jakoś i dlatego paczka też przyszła.

frog - wiem ze nie przechodzą, więc tym bardziej mnie te czarne kropy w kupie zastanawiają... Pokątnie mak wcina gnojek czy co???

:-D

E-lona czekaj,lukam

mam,wchodzisz na stronkę a później klikasz klub maluszka(niebieskie tło) ,później rejestracja i dalej to już wiadomo,wpisujesz swoje dane
http://www.hipp.pl/

Ostatnia edycja:
mala mi wiesz różnie bywa z tymi bliźniakami, znam takich dwóch braci bliźniaków i takie dwie siostry bliźniaczki(identyczne ;-) ) co świetnie ze sobą żyją. ja chciałam bliźniaki z prostego względu - CC
kahaa to dziwne, bo w Prawie Kanonicznym jest jasno napisane, że rodzice chrzestni mają być bierzmowani. aha, gratuluję tych trójek ;-) chociaż już minęło ;-)
Iduś mi tego dystansu nadal brak i chyba zawsze tak zostanie... :-(
happybeti katastrofa grzewcza to nie brzmi dobrze... :-/
mamaagusi chyba Cię trochę rozumiem, bo też wszystko przeżywam z zasady. a siostrą i siostrzenicą się nie martw, przecież z dzieckiem chyba wszystko OK? a siostra musi dojść do siebie po CC
dziecię śpi, jutro jedzie w pierwszą swoją podróż poza Warszawę (nie licząc miejscowości podwarszawskich). mam nadzieję, że będzie OK, ale musimy rano wstać.

a ubranka zdjęłam z łóżka po prawie 3 dobach i... przejrzałam jeszcze raz i przerzuciłam do kartonu :-D

wiecie co. to chyba bezsensu. nie przypominam sobie żeby gdziekolwiek wpraszała się do was, zmuszała do poznawania mnie, przyjaźni ze mną! miałam wrażenie, że super się z wami pisze ale naprawdę nie można napisać nic jeśli jest się kimś nowym żeby nie zostało to skrytykowane. napisałam że przykro mi się zroobiło że pisałyście o tym że tyle się dzieje gdzieś gdzie wiekszość nie ma dostępu bo niedawno same zachęcałyście mnie do wrzucania zdjęć i napisania coś o sobie na innym wątku. naprawdę żałuję, że cokolwiek napisałam na ten temat. cały dzień martwię się o siostrę i siostrzenicęi myślałam że znajdę w was pocieszenie a jestem z tym sama i do tego ze świadomością, że nieświadomie i zupełnie bezsensu zrobiłam sobie w was wrogów. może poczułam się zbyt pewnie na tym forum że napisałam co o tym myślę. trudno. człowiek uczy się na błędach. szkoda tylko, że ja każde słowo biorę sobie do serca i przejmuję się tym jeszcze bardzo długo:-(

Widzę, że faktycznie dzisiaj jesteś nie w sosie. Połóż się, prześpij i jutro na pewno będzie lepiej. Dzisiaj za bardzo martwisz się o siostrę i jej dzieciątko a z tych nerwów chyba źle odbierasz to co dziewczyny piszą. Nikt tutaj nie chce ci dopiec, nie krytykuje cię, ani tym bardziej nie jest twoim wrogiem. Prosiłyśmy o pisanie o sobie oraz zdjęcia, ponieważ chciałyśmy troszkę cię poznać. Wydaje mi się, że każda z nas pisze tutaj na forum o sobie, o swoich prywatnych sprawach, różnych problemach. Większość, o ile nie wszystkie zamieszczałyśmy/zamieszczamy zdjęcia. Ze swoim problemem nie jesteś sama, bo wszystkie jesteśmy z tobą i trzymamy kciuki (ja na pewno) za to, żeby z siostrą i siostrzenicą wszystko było dobrze. Weź sobie do serca to co napisałam, bo naprawdę dobrze ci życzę (zapewne nie ja jedna)- do tego na pewno mnie nie zmusiłaś ;-)

Dzieci już śpią, więc zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią ja też uciekam do wyrka. Dobranoc wszystkim!

Natolin no niby ok ale strasznie jej przykro, że skończyło się to cesarką. no i mała teraz nie jest z nią. jest bardzo podobna do mojej córeczki. była chwilę w inkubatorze ale podobno tylko po to żeby ją dogrzać. przed cesarką tętno na ktg zaczęło spadać do 20 więc baliśmy się, ze będzie miała jakieś problemy później ale podobno jest ok

reklama
Natolin, Ida niestety nie wiem co poradzić na okres „strachu przed obcymi” u nas jeszcze nie nadszedł, ale tak jak pisałam, szczyt to ponoć 6 miesiąc więc wszystko przed nami. Chyba trzeba będzie to po prostu przeczekać bo cóż innego pozostaje.
Sugar pomysł z indywidualnym watkiem zamknięty rewela – niech każdy ma swój i po problemie :)
Mamaagusi chyba za bardzo bierzesz wszystko do siebie, przecież dziewczyny piszą żebyś została, ja też tak uważam, nie wiem w czym problem? Jest jakiś wątek zamknięty z nr tel i słusznie bo nie każdy ma ochote podawać namiary na siebie wszem i wobec, jest watek zamknięty ze zdjęciami dzieci i też słusznie i w sumie szkoda że zapomniałam o nim bo wolałabym tam wrzucać zdjęcia Franka. Fakt że są tu dziewczyny które są razem od początku ciąży wiele problemów, strachów i radości wspólnie przeżywały a i na to trzeba był czasu żeby się otwierać jedna prze drugą, są osoby, które lubią się bardziej i te które lubią się mniej bo tak jest świat poukładany. Jak ktoś chce mieć grupe zamkniętą to wg mnie żaden problem, niech ma, ja ledwo wyrabiam z czytaniem tego co jest tu a co dopiero jakbym miała po innych grupach/forach itp. szaleć. Wrzuć na luz i wracajmy do tematów dzieciowych. Po co się sprzeczać jak można o kupach i rzygowinkach pisać :)
I podobnie jak Kahaaa czytam wszystko ale na Ipodzie a nie mam nerwów tam odpisywac a potem jak siadam do lapka to nie pamiętam co komu miałam napisać a wertować, więc jak ktoś coś chce konkretne ode mnie to mnie katować.
Sarisa głosik oddany na piękną niunie, mój M mówi, że trzeba tą fotke wydrukowac i Frankowi przy łóżeczku zawiesić żeby od małego wiedział co dobre :) Przypominaj się z tymi głosami to będę próbowała codziennie kliknąć.
Natolin to ja jutro kciuki trzymam jak Ty będziesz wcześnie wstawać co by Cie to nie zabiło :)
A Franko śpi, zjadł dziś ładnie, porozrabiał, hmm nie mam się do czego przyczepić…

Do góry