reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Sheeney dla mnie cała Norwegia to "północ";),ale wiadomo,dopóki sie dobrze nie pozna jakiegos kraju,to ma sie o nim stereotypowe wyobrażenia:).

Kominiarz był i się zmył,musiałam znów do TBS popylać,jutro mają przysłać "fachowca"...Już sobie wyobrażam ten b...l:(.
moriam,ja swojego lapka też"odziedziczyłam "po M.,kupiony we Francji.Niby Maksio mi ustawiał język polski na klawiaturze,ale ja nie mam do tego głowy,więc zwyczajnie podpięłam klawiaturę od kompa:).Mi tam nie przeszkadza brak ogonków,sama czasem w pośpiechu "gubię",ale jesli ci zalezy na polskiej pisowni,to możesz tak zrobić:)

Ostatnia edycja:
reklama
mamaagusi, mam nadzieję, że po takich pozytywnych wiadomościach o siostrze i siostrzenicy masz już lepszy humor. U Ciebie też takie ładne słonko za oknem? QUOTE] tak, mam lepszy humor. słońce świeci jak szalone ale i tak zimno. dzisiaj jade odwiedzić siostrę i siostrzenicę bo się chyba siostrzyczka stęskniła i dzwoniła żebym wpadła. no i oczywiście ma milion pytań do bardziej doświadczonej mamy:-) niby starsza a słucha się mnie ostatnio jak nigdy:-)
co do karmienia to moja uwielbia zupki bardziej niż np jabłuszko. ale ja też muszę dużo do niej gadać ona się wtedy śmieje i otwiera buzię. jak ma zły humor i się drze na samą myśl o jedzeniu łyżeczką to odpuszczam bo i tak jak wcisnę siłą to wypluwa. teraz się nauczyła wyciągać smoczka z buzi. łapie za to kółko i wyciąga i wkłada bokiem i namiętnie gryzie

moriam z ciekawosci szperam na ebayu i szukam butow dla Ciebie heheheh narazie znalazlam takie
NEW LADIES SILVER SEQUINS PARTY PROM SHOES SIZES 3-8 UK 8 on eBay (end time 24-Feb-11 14:10:14 GMT)
troche podobne do tych Twoich a cena duzo lepsza:-) jak jeszcze cos znajde to wrzuce linka

Tam sa dwa rodzaje
sheeney- dzieki wielkie! :* Ja juz grzebalam na e-bayu, ale tych nie znalazlam. A sa super.Niestety rozmiar tylko 8. Ja mam 36, to chyba 3, tak? no i chyba wolalabym , zeby podeszwa nie byla czarna, bo przy bialej sukience moze to ze wygladac. Chociaz jakby byl moj rozmiar, to moze mimo wszystko bym sie skusila:)
jak cos jeszcze wypatrzysz, to daj znac:)

Ostatnia edycja:
witajcie jakos nie mam czasu nawet wejsc na neta i poczytac. Mała troche od wczoraj niewyrazna i ma pierwszy w zyciu katar. Co do goraczki to nie jstem pewna. Wcyhwalalany termometr niestety jest beznadziejny i pokazuje mi ze ma od 37,0 - 37,8 i cholera wie czy jest stan podgoraczkowy czy nie a moze wogole goraczka i wypada cos zapodac. Niestety reka nigdy nie umiałam nikomu sprawdzac goraczki. Naszczescie apetycik jak zawsze jej dopisuje i duzo pije zwpłaszcza rozwodniony soczek malinowo jabłkowy.
Na temat temometru wypytam sie na odpowiednim watku
a jeszcze jedno pytanko czy któras z was robiła zakupy spozywcze przez internet np Piotr i Paweł i co na ten temat sadzi?

Witam! Mały śpi to może zdązę coś skrobnąć...

Happybeti z tego co pamiętam to Twojej Amelce tak ropiało oczko-powiedz mi co jej pomogło bo my walczymy z tą samą przypadłością i niestety po ostatnim katarze znowu jest gorzej a nie chce z nim iść na przekuwanie kanalika łzowego bo to podobno straszny ból??!!!

Mój mały miał zatkany kanalik łzowy. Pediatra nie dała żadnych kropli tylko kazała przemywać CZARNĄ herbatą (ja przemywałam rumiankiem to powiedziała że po rumianku jeszcze bardziej oczko łzawi!) i masować. Na początku jakoś nie przykładałam się do tego masowania, mały jak nie spał to nie pozwolił sobie na masowanie, tak więc mogłam mu pomasować tylko jak spał i to jeszcze nie zawsze bo czasem się przebudzał. No i nic nie chciało przejść, ba było jeszcze gorzej. Więc wzięłam się za siebie i zaczęłam często masować, w sumie w ciągu dnia to jakieś pół godziny masowania było. Jak tylko zasnął to starałam się masować chociaż te 5 minut. Już mielismy jechać do lekarki po jakieś krople bo nie chciało przejść a tu nagle jak gdyby nigdy nic mały rano obudził się z czystym, niezaropiałym oczkiem! :-) Przeszło nagle, a już zwatpiłam że wogóle mu przejdzie... Tak więc masowanie naprawde pomaga tylko trzeba czasu :-)

Hej dziewczynki.
Moriam buty przepiękne :-D Cena faktycznie powala.
U nas pogoda super, słoneczko i w ogóle pięknie. Tylko ta temperatura :wściekła/y: Już drugi tydzień w domu siedzimy bo lekarz pozwolił wychodzić do -5 a u nas jak jest -10 to jest ciepło.
Tak czytam o rozszerzaniu diety maluszków i dla mnie to czarna magia.
Na razie Bartuś dostał marchewkę i dzisiaj jabłuszko. Co jeszcze można dawać? Jak na razie kupuję gotowe słoiczki.

Współczuję kłopotów z maluszkami.

Jejku niech ta zima już sobie idzie. Mam dość. Małż się rozchorował i boję się że zarazi małego.

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki,
podczytuje Was od rana dzisiaj ale ciągle nie miałam czasu na spokojnie usiąść i napisać. Łukasz właśnie zjadł obiadek i poszedł spać. Mam nadzieję,że trochę pośpi bo nie spał dziś od 9:30.
e-lona , monimoni, czarodziejkaM - trzymam kciuki za wizyty.
dziulka czemu za każdym razem jak ja czytam Twoje posty i wspominasz o jedzeniu to mi zaczyna burczeć w brzuchu?
margerrita współczuję tej historii z nieuczciwym sprzedawcą!
happybeti- współczuję tej przygody z piecem. Byłabym nieźle zła na Twoim miejscu.
emilab- kochany musi być ten Twój Jakub, skoro tak Cię obcałowuje!
rysia85 super że się wyspałaś.

No i zaś nie pamiętam co chciałam jeszcze napisać.
My dzisiaj musimy jechać na zakupy do Tesco bo mamy prześwit w lodówce, tak więc po pracy męża pojedziemy. No i musimy małego zabrać ze sobą, bo nadal z teściową nie gadamy. Wiecie że to już 2 tygodnie i 1 dzień? Przyzwyczaiłam się że się do siebie nie odzywamy. No a do małego nawet nie przychodzi ani nie zauważa. Ja muszę w piątek iść na uczelnie na 11 i mój mąż specjalnie sobie musiał załatwić wolne bo nie mielibyśmy z kim zostawić Łukaszka. No a teściowej się prosić nie będę.

reklama
Do góry