reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ja małego ubranka również prasuję, przez pierwszy miesiąc ze względu na te bakterie a teraz to dlatego że lubię jak mały ma na sobie świeżo wyprane, wyprasowane ładnie ubranka. Ha! Taka maniaczka ze mnie.
Sobie większość ciuchów też prasuję. Mężowi koszule,ale t-shirtów nie, bo on nie lubi wyprasowanych.

P.S a ja się jakoś tak dziwnie zaczynam obwiniać,że te kontakty ze teściami to może nasza wina? Może my powinniśmy się do nich odezwać? Wczoraj we drzwiach minął się teść i mąż i żadne słowo nie padło. Ja jak teścia widzę to mówię "dzień dobry" no a z teściową kompletnie nic.

Ostatnia edycja:
Ja długo prasowałam nawet skarpetki. Potem przestałam w ogóle prasować (chyba, że coś wyjątkowo potrzebowało żelazka) a jak się mały miał urodzić to na nowo zaczęłam. Najgorzej się za to zabrać. Później jakoś leci, ale z chęcią oddam swoją górkę. Dzieci powoli nie mają w czym chodzić a w koszu sterta czeka na natchnienie :-)

Dzisiaj był obiadek dla wszystkich- ziemniaczki, marchewka i żeberka z parowaru. Co prawda młody zjadł swojego ziemniaka z dynią zanim pojechałyśmy z córką do lekarza, ale zostawiłam mu zmiksowane na jutro (oczywiście bez mięska, które było doprawione). Tylko podgrzeję i będzie :tak:

Mała_mi ty sobie chyba żartujesz! Jaka wasza wina? Przecież wy nie zrobiliście nic złego.

Dorisday też myślałam, żeby powoli ściągać teściową do małego, ale do września mam sporo czasu, więc póki co olałam temat.

Onesmile współczuję nocki.

Dawidowe dużo zdrówka!

My dzisiaj odwiedziłyśmy doktorów. Córka, bo nic jej nie przechodzi a przy okazji ja poszłam ze sobą i dostałam antybiotyk :-( Niby dała mi augmentin, który można przy karmieniu, ale wolałabym wcale nie brać żadnych lekarstw. Z drugiej strony lepiej tak niż dłużej rozsiewać zarazki.

Ooo, młody właśnie wstał.

Ja małego ubranka również prasuję, przez pierwszy miesiąc ze względu na te bakterie a teraz to dlatego że lubię jak mały ma na sobie świeżo wyprane, wyprasowane ładnie ubranka.

P.S a ja się jakoś tak dziwnie zaczynam obwiniać,że te kontakty ze teściami to może nasza wina? Może my powinniśmy się do nich odezwać? Wczoraj we drzwiach minął się teść i mąż i żadne słowo nie padło. Ja jak teścia widzę to mówię "dzień dobry" no a z teściową kompletnie nic.

Ja tez tak lubię...... Jesli chodzi o tesciów, to kochana nie Wasza wina. To oni przegieli z zachowaniem i Was rozumiem, ale wiesz ja z tych złośliwych troche i bym tak codziennie szyderczo mówiła im dziendobry9nawet jakby mieli mi nie odpowiedac) żeby im głupio było (ze ja zachować sie umiem)

Doris to super ze Baba jaga sie interesuje
Dawidowe zdrówka dla Was
Aniawa zeby szybko Wam przeszło :)

Czytam, czytam i skończyć nie mogę a jeszcze zostały tematyczne buuuu... Miałam dziś wolne- domowe przedszkole zamknęte. Poszliśmy na spacerek (w sumie jakieś -3 tylko), na kawkę do dziadka (dlatego zamknięte dziś było przedszkole), a później do przychodni na sprawdzenie wagi i dopytanie paru rzeczy. Obiadek kończy się gotować, dziś długo wyczekiwany żurek.
Margerita gratki zębolka :)
Dawidowe i Aniawa zdróweczka
Mała Mi -ty chyba za dużo rozmyślasz popieram Sarise (głosik oddany)
Ida gratki 5:)
Tyle udało mi się zapamiętać. Jeżeli pominełam coś to sorki.
Wszelkie dołki niech się zakopią a chorowitką zdrówka

Czy obiad nie można zjesc o 17tej? He
pewnie ze mozna. My jemy ok 20-21:))
doris-swietnie, ze do tesciowki dotarlo, ze musi sie troche doszkolic, a ze trzeba bylo podpowiedziec...:) i tak zazdroszcze, ze masz tesciowa, z ktora mozesz zostawic Dorianka. Ja caly czas szukam niani..dzisiaj wlasnie bede wieczorem dzwonic do jednej babeczki-juz sie denerwuje. A w ciaxy bylam taka pewna,ze od 3 go m-camalej niania i do pracy. Jasne..
no ale jak widac na przykladzie malej mi-nie kazda tesciowa to skarb:(
Mala mi-moze jednak wyciagnijciepierwsi reke na zgode, atmosfera w domu sie poprawi i bedzie przyjemniej. Oczywiscie jesli to co zmieni, bo jak macie sie za 2 dni znowu poklocic, to juz lepiej niech bedzie jak jest.

a tak mnie natchnelo przy sprzataniu-czy dla was BB to pierwsze forum ,na ktorym sie udzielacie? Czy macie juz jakies w swoim internetowym CV? :))
Ja wczesniej pisalam na wizaz.pl-w roznych trmatach i przez chwile na miau.pl.

edit: dzwonila kuzynka, ktora mieszka w UK i ma 2,5 m-cznego synka. Maluch jest przeziebiony, poszla do lekarza i ten zaordynowal:wode z miodem i cytryna!! I ona biedna dzwoni i pyta sie czy w Polsce tez sie to podaje . Czy oni tam na wyspach powariowali?lekarze znaczy sie..

Ostatnia edycja:
reklama
To znowu ja:).Już prawie wszystko wróciło do normy,ale łapy mam zmasakrowane...nie dość,że suche i szorstkie,to jeszcze wysypka wyskoczyła...eeech...A teraz odpisuję na to,co spamiętałam..
.Aniawa,zdrowiej szybko:).
Emiliab mi tez się zmieniło po 30tce co do pewnych rzeczy.Zaczęłam jeść wątróbkę(ale tylko kurzą,z cebulką),golonkę,eee...co tam jeszcze...aha,flaki,bo przedtem nie tknęłam.Ale to zasługa naszego znajomego,który świetnie umiał przyrządzic te rzeczy i namówic mnie do spróbowania:).Grzyby lubię,za to pieczarek nie mogę jeść- strrraszny bół brzucha,jakbym zjadła.
margerita ,gratuluję zębolka:)
magnolia- suwaczek na piątkę:)))
Natolin
dostaje medal i puchar za trzytysięczny post:)))
Sugar,ja grałam kiedyś namiętnie w "harvest Moon" na playstation,tam jest lepiej,bo krasnoludki pomagają,są przekupne;),no i można zasave'ować(ale dziwoląg;))),to marchewka nie więdnie:).Strasznie sie wkręcałam w tę grę,bo za każdym razem można było inny scenariusz zrobic,laski sie podrywało,chodziło do kopalni i do spa...:)- faaajna była:))).
Sarisa klikam:)
Co tu jeszcze...Miniu,gdzie jesteś?
teraz doczytałam...i tak sobie myślę,że forum jako takie to tak,BB to mój debiut,wcześniej tylko dyskusje na Youtubie prowadziłam;).

Ostatnia edycja:
Do góry