reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Ojej...czytałam,czytałam i co pamiętam?
Dagisu ,gratki suwaczka
Dziulka,a wiesz,że właśnie dzis myślałam o imieniu Leane- co oznacza,jak się wymawia,czy ma polski odpowiednik,skąd przyszło ci to imię...nie znam się,ale chyba pierwszy raz sie z takim spotykam,chyba oryginalnie nawet jak na Francję,co?No,a skoro zaczęłaś temat,to ja bardzo ciekawa jestem:)
co tu jeszcze...
Doris,Ida, friend był,zabrał nas do takiej fajnej włoskiej knajpki,b. lubie tam chodzic,bo pyszne żarełko maja i dobre winka.Nawet sałatka "dietetyczna",którą wybrałam, była pyszna .Ogólnie było super,wypiłam kieliszek białego winka i tak mnie siekło,przez te długą abstynencję...Zrobiło sie wesoło,jak zaczęliśmy wspominać szkolne czasy;).Amelka była bardzo grzeczna,siedziała sobie w foteliku i rozglądała się,podobało jej się;)-śmialiśmy sie,że knajpiana dziewczyna rośnie.A chwile potem przyszła para z synkiem troche starszym od Amelki-hehe,gdzie się pokaże,juz chłopaki za nią jak muchy do miodu:))).Wróciłysmy o 20.00,uśpiłam ją i chyba zaraz tez idę spać:).Miałyście rację,dobrze było się wyrwac z domu:).

HAPPY - Leane z laciny pochodzi "lwica"-oznacza odwage upor wytrwalosc. Imie wymawia sie LEAN, wiec nie jest skomplikowane, ale odpowiednika polskiego nie ma. chcialam imie niezbyt popularne, ladne , wlasnie zeby nie mialo odpowiednikow i zdrobnien, ale nieraz na nia mowie Leanka, Leanusia. Nie chcialam imienia oklepanego. przesukalam 5000 imion zenskich i wybralam 35, z tego postawilismy + z mezem przy tych ktore nam sie podobaly najbardziej i potem zostaly tylko 3 gdzie oboje dalismy +. a potem jak sie dowiedzialam ze na bank bedzie dziewczynka to zapadla krotka decyzja.

Dziulka no ale jestem pewna ,ze nie rozpaczasz ,ze nowe trzeba było kupic ;-). ja bym tam na pewno nie rozpaczała. Dziulka Ty się burzy boisz? No nie mogę ! :-) A co do Leane , to mój Dorian obchodzi (a raczej będzie obchodził) imieniny 22 stycznia :-) . Twoja córcia to widac nie tylko ma Twoja urodę ale i charakter. A po tatusiu cos ma?
dagisu gratulacje
monimoni narobilas mi ochoty na leczo :-p
ika trzymam kciuki , aby z tym karmieniem butelkowym już nie było nigdy problemu :-), zdrówka dla małża
happybeti super ,ze tak milo spędzilas dzien :-) .

Dziewczynki sorki, ze ja tak na chwile. Ma ktoś może zapisany ten link do tej jogi niemowlaka? szukam i szukam i znalezc nie moge ehh

DORIS Leane ma po tacie oczy chyba, i troche charakteru. Urode wg mnie ma z nas obojga, meza oczy a moj nos i brode i poliki.i chyba wlosy tez po nim. DORIS ja sie boje burzy odkad mojej mamie przelecial piorun kulisty kolo nogi 50cm i od tamtej pory sie trzese...jakbys widziala w jakim stanie do domu wrocila... godzine nie umiala mi powiedziec co sie stalo totalna panika roztrzesienie i szok!!! druga rzecz ktorej sie boje to pajaki. a tak to lajcik:)

to ja juz sobie pojde lulu:))) buzka wam:*

Ostatnia edycja:
reklama
dziulka no to faktycznie z tym strachem przed burzą to juz rozumiem . Swoją drogą to myslałam ,ze taki piorun kulisty to się raczej nie zdarza.
A co do fobii to ja pająków się nie boję ,ale węży panicznie!!!!
cambria aTy tak cichutko , niby nic .... :-)

Do góry