reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

ho, ho ale pustawo ;-) witam się wieczorowo :-) małż miał dwa dni wolnego i wreszcie mogliśmy się sobą nacieszyć :tak: dziś zrobiliśmy sobie ambitny seans "Toy story" 1-3 :-D

ren gratulacje!
kasis - trzymam kciuki kochana żeby wszystko było dobrze

reklama
Rzutka to ja taka sama dziwaczka jak Ty bo tez mam dwuczłonowe i nie wyobrażam sobie inaczej, jestem z moim nazwiskiem rodowym bardzo ale to bardzo związana. A poza tym tak jak Ty jestem przesiąknięta złem do szpiku kości a najgorsze jest to że jest mi z tym dobrze :)

A u nas "wojna zębowa" :(
Dolne dziąsła normalnie jak galareta, Franek wył prawie cały dzień, pierwszy raz moje dzecie tak sie zachowywało, żadne skoki itp nie były do tego stopnia trudne co te zęby cholerne. Chwila spokoju po Dentinoxie i troche dłuższa chwila po czopku paracetamolu. Zasnął biedaczysko i mam nadzieje że sie wyśpi porzadnie bo go to umęczyło i że jutro będzie lepiej. Niech już wyjdą te zęby bo mnie to wkurzać zaczyna.

WITAM WIECZORNIE:))))))))))))

NIE BEDE PISAC KAZDEJ Z OSOBNA ALE

DZIEKUJEMY Z LEANE ZA GRATULACJE Z OKAZJI NASZEJ PIATECZKI :))):-D:-D:-D

a teraz skrobie co dzis sie wydarzylo. a wiec nocka spoko, mloda wstala o 4.30, butla, pieluszka, smoczek, spac! i co?? dospala do 9h:))) czulam sie dzisiaj rano jak nowonarodzona:))) potem rano kaffka i nap oludnie na obiadek do mamuski. Powcinalismy tyle ze sie doslownie turlikam, bitki wolowe z ziemniaczkami, suroweczka, ogorasy korniszone, potem sery (jak to we FR) ktorymi sie nafutrowalam jak ostatni wieprz, i potem deser- lody i ja kupilam do tego ciacha z masa budyniowa. po obiedzie nas wszystkich scielo... pierwsza odpadla Leane, potem moj maz- poszli se drzemac do pokoju mamy na wersalke, ja sie ululalam na malutkiej kanapie w salonie a mama na podlodze. no i po jakiejs godzinie byly jaja bo Leane sie obudzila i zaczela pluc na tatusia "aaaapfffffffff" tatus sie zbudzil, poprzytulal sie do malej, dostal czkawki jak cholera a mala ze smiechu z tatusia az sie zanosila w glos:)))) ale zeby jej smutno nie bylo to potem ona dostala czkawki, smiala sie przy tym i tatus tez wiec ubaw po pachy. po siescie mielismy jechac juz do domu ale maz nas zabral do takiego wielkiego parku niedaleko nas i pospacerowalismy do 17.30. potem tatus -po moim praniu wielokrotnym mozgu -bardziej zaangazowal sie w sprawy Leaniatka, bo dotychczas wieczorem nie chcial w niedziele jej kapac tylko w sobote bo to go meczy (jaaaasssnneee!!! a mnie nie moze meczyc?? ja musze?? - i tu zrobilam mu wywod), no i nakarmil dziecia owocami, potem przygotowalam mu ubranka na po kapieli i juz poradzil sobie z malutka sam:))) po kapieli ubral, i nakarmil i utulil do snu:))))))) to mi sie podoba!! a nei robienie czegos z laska a zasadzie "bo musze". przy okazji mi maz zasugerowal zebym czesciej w staniku sie przytulala do corci bo jej sie to bardzo spodobalo kalta w klate z tatusiem:))) noz kurczaki... tu mnie zszokowal!:)))

co ja chcialam jeszcze napisac.... kurcze... zapomnialam:///

aaaa juz wiem! od 4 dni nie biore cerazette... nie uwierzycie jaka zmiana... po pierwsze lepiej spie w nocy, po drugie jestem mniej nerwowa, po trzecie czuje sie lepiej psychicznie, nie mam deprechy i czarnych mysli... nawet maz zauwazyl zmiane w moim zachowaniu.jeszcze zeby te kilogramy przez te pierd... pigulki zeszly to bedzie git.

SUGAR oto link ktory chcialas https://www.babyboom.pl/forum/group...-d534-galeria.html?goto=1298758300#newmessage

Ostatnia edycja:
Lolisza, a czy Franek też dostaje takiego ślinotoku po Dentinoxie ?
Mój aż się krztusi. Raz posmarowałam jak leżał w łóżeczku i zaczął kaszleć. Nie radził sobie z przełykaniem tego i jak go podniosłam to zwymiotował sporą ilość śliny właśnie.

Ja to z tymi zębami już nie wiem czy idą czy nie. Chyba za bardzo nakręcam się, że na forum już zęby i tylko wypatruję, a każdy płacz pod to przypisuję. I rymuję ;-)

Witam
Pozdrawiamy ze szpitala:(((((
Błazejek niestety był na tyle chory,ze musieliśmy tutaj być ma zapalenie oskrzeli i juz początki przerzucania sie na płuca:(((wiec w sama pore przyjechalismy.
Warunki niezbyt na szczescie mam byczy materac wiec nie jest zle bo oczywiscie trzeba by było spac na ziemi tak jest przpelniony oddzial masakra jakaś.

kasis- zdrówka dla Błażejka. Obyście szybko wyszli ze szpitala!!!

A ja też nie wiem jak to z zębami u nas, bo mały ma niby rozpulchnione dziąsła,ale na razie nic nie widzę i nie słyszę :)

reklama
Leane ma dziaselka az biale i tylko czekac az powylaza zebiska, jedynki na dole widac ale nie wyszly jeszcze , jedna jedynka z gory to samo a mloda laduje i gryzie wszystko tak jakby mialy jej wylazic 4 po obu stronach w co watpie.

Do góry