reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Witam- my juz od 7 na nogach.Starsza odprawiona do przedszkola a my zabieramy się za sprzątanie chatki i gotowanie obiadu.
Na 14 jedziemy do alergologa!Bo widzę że małą coś swędzi skórka ( mamy skazę białkową).Także jadę do mojego ulubionego pana Maurycego- ze starszą też do niego jeździłam i nam ja ładnie wyprowadził.podoba mi się jego podejście do sprawy.
A jutro szczepienie.także sami lekarze w tym tygodniu.
ALICJA -gratki dla Isi.
Miłego dzionka.

natolin przecież w tą stronę to proste. powiedz Piotrusiowi ,zeby leząc na brzuszku wyprostował rączki i przechylił ciałko w jedną stronę ... i pyk już będzie na pleckach :-), a jak ja mam Doriana nauczyc obrotów na brzuszek?
Słoneczko jak już leży na boczku to złap jego rączkę i niech się za nią podciągnie tak żeby się obrócił na brzuszek. U nas było podobnie, najpierw boczek ja dawałam mu palca albo pieluchę i jak zaczoł za nią ciągnąć to się obracał. A co do obrotu na plecy to może z 3 razy się mu udało ale biedny się tak przestraszył że zaczoł płakać i chyba chwilowo się zablokował
ni i się chwalimy 5 na początku bo wczoraj przegapiłam :-D
Gratki wczorajszego suwaczka

A my rano, jak to rano. Pobudka o 2:30, przebieranie całego dziecia bo siśki uciekły gdzieś boczkiem, butla i lądowanie w naszym łóżku bo nie bardzo chciało mu się spać za to nam się oczy zamykały. Kolejna pobudka przed 6. i znowu przebieranie całego dziecia bo siśki znowu uciekły bokiem. Chyba zaczynamy się cofać i mamy problem z założeniem pieluchy.
Z innej beczki, dziś w DDtvn mają gadać o tej babce od jogi dziecięcej.
Dziulka mam nadzieję że przeszło hcociaż trochę, chyba mnie zaraziłaś bo mnie zaczyna też boleć prawe ramię.
Monuś tulaski
hmmm co ja to miałam jeszcze napisać --- nie pamiętać :(

chyba wstanę, zrobię jakąś kawę, włączę tv, bo inaczej to będę tak pół dnia znowu w łóżku leżeć...
a tak mi się skojarzyło po poście frogg, że ja od jakiegoś miesiąca w dzień używam pampers a w nocy babydream (bo z pampersów mi czasem przesiąkało, mały jest w jednej pieluszce wtedy ok 12h) i jestem BARDZO zadowolona, bo nawet jak zdarzy mu się do tej mocno nasikanej pieluchy kupę to nigdy nic mi nie wylatuje

To może i ja w ramach dzisiejszej wyprawy do Rossmana póję i na próbę pieluszki babydream kupię? My zazwyczaj na noc pampersy a w dzień dady stosujemy ale zawsze warto czegoś nowego spróbować. Poza tym mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby pampers przeciekł chociaż tak jak u Ciebie Natolin w nocy Mała ma je na tyłku ok 12h.
Kurde ale mi się zbierać nigdzie niechce. Najgorsze jest to, że teściowa ma przyjść co by z Alutkiem miał kto zostać jak mnie nie będzie. A ja średnio trawię tą kobietę. Coś jej się wczoraj pomerdało i przszła o 11 a Szkrab jak ją zobaczyła to w taką histerię wpadła jakby conajmniej wiedźma przyleciała i ją porwać chciała :sorry:

Hej! Ja tylko na chwilę.
Efa gratuluję Tobie i Olusiowi 5 miesięcy!!!!!
Alicja dla Ciebie i Isi również gratki z okazji wczorajszego"święta"
Kasis duuużo zdrówka dla Błażejka i gratuluję 4.

Zdrówka dla wszystkich chorych!!!!!!
A my dzisiaj idziemy na szczepienie. Kurczę,mam coraz mniej czasu na BB:-(

dawidowe- super, ze Laura coraz zdrowsza. Tez mam zamiar kupic ten nebulizator-lepiej za wczasu( i taniej-allegro i zawsze pod reka) Podasz, jaki ty masz?
alicja-spoznione, ale szczere gratki dla Isi! Buziole od cioci z Wroclawia:)
Efa- buziole i gratki dla Olusia!
dobranocka- no w koncu, juz si martwilam! bidulko, wspolczuje mdlosci.
emiliab- powodzenia na szczepieniu. My tez sie dzisiaj klujemy!

My wczoraj zrobilismy szybki spontaniczny wypad do sklepu i kupilismy w koncu meble do salonu:) na razie pare sztuk, bo nie chce sie zagracac. Jak bedzie malo, to dokupimy, bo seria caly czas w sprzedazy.
Udalo sie , bo mala popilnowala sasiadka. Mam tak jedna zaufana, to babcia mojej kuzynki:)Z tym , ze w Polsce jest okresowo, bo na stale mieszka we Francji. No a teraz jest, wiec trzeba kozystac:)
dzisiaj idziemy na szczepienie. 3 dawka Infenrixa. No i zwazymy malego pulpeta:)

reklama
No,to Efa,gratki dla Olusia:).
Ja ostatnio wyłącznie babydream (pieluch) używam.Chciałam te Dada wypróbować,ale jeszcze nie trafiłam na te nowe,to dałam luz.No,teraz kumpel przywiózł pampersy,to używam zamiennie z babydream,ale jakoś większe zaufanie do babydream mam,to one na noc idą:).

emiliab,Moriam kciuki za bezbolesne szczepienia:)

Do góry