reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Chyba musialam sie wyspac.No i glowa w koncu mnie nie boli wiec jestem szczesliwa:) No i ze Tomek wzial wolne i jestesmy wszyscy razem

wlasnie wrócilismy ze spaceru, goraco jak nie wiem:) i nawet duzo do nadrobienia nie miałam:) kolezanka tez była ze swoim dzidziusiem i pospacerowałysmy troche, poza tym mogła mi sie troche wyzalic na tesciowa bo mieszkaja u niej narazie a dziewczyna z drugiego konca Polski wiec nikogo w zasadzie tu nie ma. co te tesciowe wymyslają to szok jak tego posłuchac:szok:

Ja już byłam poubierana, i chciałam zabrać się za ubieranie małego. Wchodzę do łazienki a tam tak po kominie wentylacyjnym zawiewa że szok. Poszłam do pokoju patrze na drzewa i dość trochę nimi rwało. Zadzwoniłam do męża czy jest tam zimno. Powiedział że nie ale strasznie wieje. Nio i zostaliśmy w domku.

Witam!
U nas nocka taka jak zawsze :-) Zauważyłam że od jakiegos czasu mały zaczął się wcześniej budzić na jedzonko. Zawsze przesypiał do 6ej rano a nieraz nawet do 7ej. A teraz to o 4ej nad ranem już jest głodny... :baffled: Zdarzyło się i nawet że o 2ej w nocy mu musiałam dać mleczko... Lekarka mówiła żeby nie dawać mu kaszki na noc bo nie ma potrzeby żeby go jeszcze bardziej tuczyć bo sporo waży więc nie daje no i niestety takie pobudki w nocy mam... :baffled:

sarisa dzięki za podpowiedź! Spróbuje z małym tak poćwiczyć, może w końcu załapie... :-)
natolin no widzisz, a mój ani w jedną stronę ani w drugą :baffled: Ale poćwiczymy zobaczymy... :-)
dorisday a nam lekarka już dawno dawno mówiła, że ma spuchnięte dziąsełka i będzie wcześnie ząbkował (jak byliśmy na szczepieniu na początku stycznia to już tak mówiła) i jak narazie dalej nic... :baffled: Gratuluje ząbka!!! :-)
margerrita gratuluje 2 ząbków i okrągłej piąteczki! :-)
Alicja hihi dobre! Ale chłop sobie poradził, dziecku zimno nie było... :-):-D
mala mi gratuluje 5!
emiliab fajnie że udało Ci się wygrać! Ja lubię żele do mycia twarzy z garniera i często używam... :-)
onsmile mój też na poczatku jabłuszka nie chciał (i też nawet dosładzałam) pluł i krzywił się. Ale teraz mu przeszło i wcina :-)

Pisałam tego posta chyba z 2 godziny... :angry: Ciągle mi coś przyciskałam nie tak i mi się kasowało ale że mały śpi to dzielnie pisłam od nowa... :-p No i tak w kółko aż w koncu sobie zaczęłam kopiować co jakis czas to co pisałam bo inaczej by mi do wieczora zeszło :-D:-D

aaaa a jutro tłusty czwartek! :-):-) mniam mniam!!

Ostatnia edycja:
czesc dziewczynki ja jakos nie mam weny do pisania. Laura specjalnie sie nie meczy i mam nadzieje ze jutro dowiem sie ze jest poprawa i szpital nie bedzie potrzebny. Inhaluje ja dzielnie i nawet jej sie podoba zwłaszcza jak moze polizac maseczke. Spiewam jej takie głupoty ze az sama sie wsytcze jak to słysze ale najwazniejsze ze ona sie smieje i przez to wdycha.
Dodatkowo sie wkur............ bo dostarczyłam zwolnienie na niunie ale okazało sie ze poniewaz jestem na urlopie a zwolnienie jest na dziecko to one mi tego urlopu nie zwaracaja chyba ze było by to na mnie. W efekcie jestem na urlipie i na zwolieniu lekarskim. Straty sa podwójne bo trace 9 dni urlopu, 20 % pensji i 9 dni z 60 które moge wziac na chore dziecko. Jak bym zwolnienia nie chiała to trace tylko urlop. Wiec sie wkurzyłam ze po koncu tego nie ide do pracy tylko na zwolnienie bo juz i tak trace 20 % pensji i tak inie ma znaczenia czy 2 tygodnie czy 4.

Dawidowe mam nadzięję że szpital nie będzie potrzebny. Trzymamy kciukaski. A co śpiewania i dziewnego zachowywania, moje kochanie ostatnio jak przyszło po pracy to też się pytało czy dobrze się czuje bo już moje dziwne dźwięki słychać od 2piętra:)

hejo dziewuszki jestem i ja . W kinie było super :) moje dziecie seans przespało i wogole polecam, choc wydaje mi sie, ze troche za glosno leciało, ale jak pisałam Zuzce to nie przeszkadzało. A film jak to amerykanska opowiesc jakbym miała 17 lat to bardzo by mi sie podobał, ale nie narzekam warto było zrobic cosik innego za dnia .
A teraz lece Was czytać, bo przecież dzis od rana tak naprodukowane, ze niewiem czy skoncze do nocy.

Edit: Kurcze myślałam , ze do nocy nie wyrobie, ale widze, ze ranek był taki płodny heh. Piekna pogoda to pewnie każda z Was na spacerku jest :) i bardzo dobrze .
Magnolia STO LAT spełniania marzeń i wszystkiego naj naj naj RYBKO :)
Idus przytulam i zycze Ci aby Inka sie naprawiła tak na dobre.
Strip fajowo, ze kupsztalek poszedł :)
Moriam to Maura ma super wage :)
Margaritko gratki suwaczkadla Patryczka iCiebie i 2 zębolka :) super
Alicja zamawiam twojego męża , bo co jak co z moim jest zianie, ale z Twoim to juz by była masakra hehe
Dobranocka czekam na foteczke
Dawidowe ciesze sie ze z inhalacjami ok i ze Laura sie lepiej czuje :)
Happi masz racje z tymi tematami na ddtvn i tez sie nad tym dzis zastanawialam hehe
Małamito dzis te ważne gratki dla Lukiego :)
Natus ja juz pisałam do Mila jak pocwiczyc przewroty z brzuszka na plecki. Musisz złacać któraś raczke i delikatnie przesunąć ja po podłożu i lewa w prawa strone pociągnąc, a prawą rączke w lewa strone. Mowię Ci działa :)

I cosik ja chcialam jeszcze, ale co ?? tego Wam juz nie powiem.

Ostatnia edycja:
Jak wróciłam ze spacerku,czekała na mnie miła niespodzianka- kolejny numer "Twojego Maluszka "i awizo na paczuszkę.No,ale najpierw zrobiłam sobie obiad,w miedzyczasie Amelka zjadła swoje jabłko z dynia i Sinlakiem(tak jej zagęściłam,żeby za "obiadek "robiło;))).A potem cos mnie natchnęło,ubrałam Księżniczkę jeszcze raz ,wsadziłam w chuste i poszłyśmy na pocztę- blisko mam,tuż za rogiem.A tej tak się wyprawa spodobała,że na ulicy śmiała mi sie w głos i pokrzykiwała po swojemu,a ja smiałam sie razem z nią.Paczkę odebrałam (z Bobovity) i żal mi było niuni,bo tak się świetnie bawiła,że zaniosłam tylko paczkę do domu i ruszyłam z nią w kolejną rundę:)))!Teraz padła,bo nie spała od rana- jak po drzemce poszłyśmy na I spacer,tak dopiero teraz mi zasnęła .A w ogóle to dzi ubrałam ją tylko w bluzę polarkowa na trykocie z kapturkiem,bawełnianą czapeczkę,ocieplacz bez rękawków pikowany i cienkie rękawiczki bawełniane.I była zadowolona- słoneczko świeciło cudnie,jak ją rozbierałam to cieplutka była,znaczy nie zmarzła.A na spacerze oczywiscie jak nie śpi,to nie ma mowy o leżeniu- musiałam podnieść oparcie w wózku i tak sobie oglądała świat:).Jak na razie dzień mam fajny,narobiłam zdjęć,przyszedł prezent,za oknem słoneczko,a przed chwilą jeszcze brat zadzwonił,że jutro wpadnie i wreszcie podrzuci mi ten kabel do aparatu- to dopiero Was zasypię zdjeciami mojej pociechy:))).

reklama
przypomniałam sobie hehe

Aha,pochwalę się wam,że w konkursie Graniera wygrałam żel myjący do twarzy:-D:-D:happy::-D:happy::-D:happy:. Mają mi go przysłać do 11.04. Cieszę się jak głupia.
gratulejszyn

Ika dla Was również gratki :)
happi to czekam na te oldskoolowe fotki :) czekam

Edit. Dostałam własnie maila, ze Zuzka w lutym zajela 30 miejsce (ale i tak niezle -tydzien przed koncem fotke dodalam) i dostalam kupon rabatowy wow w wyskosci 25 zl. A teraz Zuzka jest na 19 miejscu. Zeby zobaczyc to wystarczy kliknąć tam po lewej konkurs i wejsc w aktualnie trwajacy.

Ostatnia edycja:
Do góry