reklama
niby to 2 jest od 6 mcy ale nam pediatra pozwolila juz przejsc na nie po skonczeniu 5. finansowo jestem wygrana bo puszka kosztuje 13.50 euro tego 2 a jedynka kosztowala prawie 20 euro! masakra...
a co do samego przejscia NATOLINKU to radze ci zrobic tak jak nam doradzono, zanim podasz 2, to najpierw jak zrobisz butle 120 to daj 3 miarki 1, i 1 miarke2, na drugi dzien daj 2 miarki 1 i 2 miarki 2 na 120, na 3 dzien daj 1 miarke 1 a 3 miarki 2, na 4 dzien 4 miarki2. ja tak zrobilam mala szoku nie doznala
))
a co do samego przejscia NATOLINKU to radze ci zrobic tak jak nam doradzono, zanim podasz 2, to najpierw jak zrobisz butle 120 to daj 3 miarki 1, i 1 miarke2, na drugi dzien daj 2 miarki 1 i 2 miarki 2 na 120, na 3 dzien daj 1 miarke 1 a 3 miarki 2, na 4 dzien 4 miarki2. ja tak zrobilam mala szoku nie doznala
dawidowe
Fanka BB :)
ja tam uwazam ze nie po to jest napisane po 6 miesiacu aby wprowadzac za wczesnie. Ja tam od tygodnia dodaje coraz wiecej miarek 2 a coraz mnie 1 az do skonczenia puszki 1. Ale niunka konczy 6 miesiecy jutro
. Porownywałam oba i 2 jest bardziej kaloryczne i ma wiecej weglowodanów. Przede wszystkim jego zapach jest przyjemniejszy bardziej przypominajacy wygladem i zapachem mleko w proszku. Jak niektóe pamietaja takie w niebieskim opakowaniu (mniam mniam to był czasy jak sie je jadla łyzeczka).
Ja jutro podaje pierwszy raz rybke. Chciałam wczesniej ale jak mała była chora to jej nie chciałam dodawac ewentualnego uczulenia. Kilka potraw po 6 miesiacu kupione np rosołek z kurczaka, pomidorowa, owoce z jogurtem, owoce z twarozkiem, jogurciki i deserki. Narazie bedzie jadła zapasy po 4 i 5 misiacu.

Ja jutro podaje pierwszy raz rybke. Chciałam wczesniej ale jak mała była chora to jej nie chciałam dodawac ewentualnego uczulenia. Kilka potraw po 6 miesiacu kupione np rosołek z kurczaka, pomidorowa, owoce z jogurtem, owoce z twarozkiem, jogurciki i deserki. Narazie bedzie jadła zapasy po 4 i 5 misiacu.
Natolin ja dzis pytałam o mleko niby miałam pisać na jedzeniowym ale tu Ci tylko zaznacze że mi dziś pediatra wyłozył ze teraz mleko 1 sie zapodaje do 6 miesiąca włącznie bo tak podobno lepiej, w czym lepiej to nie wiem, ale z ciekawości kupiłam jedna puszke 2 żeby zobaczyć różnice i w Enfamilu jest w zasadzie znikoma, a kaloryczność to już naprawdę prawie taka sama wiec skąłdam jutro zamówienie do apteki i w takim razie dalej na to 1.
DAWIDOWE ja pierdzieleeeeeeeeeeeeeeeee twoja jutro 6 mcy konczy???????????? jak to leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a co do melka w proszku niebieskiego to pamietam jak niejednokrotnie geba mi sie zaklajstrowala a rodzice chowali to przede mna bo tak zarlamja tam uwazam ze nie po to jest napisane po 6 miesiacu aby wprowadzac za wczesnie. Ja tam od tygodnia dodaje coraz wiecej miarek 2 a coraz mnie 1 az do skonczenia puszki 1. Ale niunka konczy 6 miesiecy jutro. Porownywałam oba i 2 jest bardziej kaloryczne i ma wiecej weglowodanów. Przede wszystkim jego zapach jest przyjemniejszy bardziej przypominajacy wygladem i zapachem mleko w proszku. Jak niektóe pamietaja takie w niebieskim opakowaniu (mniam mniam to był czasy jak sie je jadla łyzeczka).
a co do mleka jeszcze to moja pediatra nam mowila wlasnie ze mzoemy przejsc -bierze oczywiscie pod uwage wszystko co z Leane sie dzieje, rozwoj itp. pytalam ostatnio czy juz moge podawac np dania warzywno miesne to jeszcze kazala nam poczekac tak gora 3 tygodnie. hihhi zapodam mlodej schaboszczaka to podskoczy pod sufit z radochy
DAWIDOWE ja tez nie wiem po co ale tak jakos rozmowa sie potoczyla... ale skoro mozna to mozna
)) akurat mialam puszke 1 na koncowce prawie wiec przeszlam lagodnie w 2.
ANIAWA- dania z mieskami, rybkami normalnie sa od 6 mcy jak widze na sloiczkach i pudeleczkach, zapytalam wiec czy mam dawac juz teraz w trakcie 6 mca czy jak skonczy 6 mcy to mi powiedziala ze za 2-3tygodnie powoli mozna wprowadzac. czyli w przypadku Leane -bedzie miala niepelne 6 mcy.
http://babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_month=6 wlasnei se czytam ten kalendarz rozwoju dziecka-swietny jest. pisza ze dziecko sie majta z pleckow na brzuszek i odwrotnie - moja ma to gdzies!! jak nei zmotywuje i nie popchne to leje na to, jedynie jak lustro widzi w poblizu to sie wygnie i probuje. nie powiem dzisiaj sie przewrocila sama na plecki. pisza tez o siadaniu dziecka ze zaczyna sie podnosic do siadu z pomoca- moja to robi juz od ponad miesiaca a przewroty ma w nosie.... jak widac kazde dziecko idzie indywidualnym swoim tokiem i juz... ona kocha siedziec i podciagac sie za palce do siadu
)) nawet z przewijaka jak mam ja zdjac to daje palce i mowie "wstawaj idziemy" a ona juz hepi i zanim palce mi poda to juz podnosi glowe i plecki i nogi... wkurzam sie na te jej leniwe przewracanie... moze nagle jej sie zachce
))
ANIAWA- dania z mieskami, rybkami normalnie sa od 6 mcy jak widze na sloiczkach i pudeleczkach, zapytalam wiec czy mam dawac juz teraz w trakcie 6 mca czy jak skonczy 6 mcy to mi powiedziala ze za 2-3tygodnie powoli mozna wprowadzac. czyli w przypadku Leane -bedzie miala niepelne 6 mcy.
http://babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_month=6 wlasnei se czytam ten kalendarz rozwoju dziecka-swietny jest. pisza ze dziecko sie majta z pleckow na brzuszek i odwrotnie - moja ma to gdzies!! jak nei zmotywuje i nie popchne to leje na to, jedynie jak lustro widzi w poblizu to sie wygnie i probuje. nie powiem dzisiaj sie przewrocila sama na plecki. pisza tez o siadaniu dziecka ze zaczyna sie podnosic do siadu z pomoca- moja to robi juz od ponad miesiaca a przewroty ma w nosie.... jak widac kazde dziecko idzie indywidualnym swoim tokiem i juz... ona kocha siedziec i podciagac sie za palce do siadu
Ostatnia edycja:
dawidowe
Fanka BB :)
i tak nie rozumiem po co sie spieszyc. Jedynie to przytakuje ze przy anemi miesko moze pomoc mimo ze podane wczesniej. Wkoncu po cos wyznaczaja te granice.
A u mnie dzis peditra na kontroli była zdziwiona i zaszkowana ze lekarka prowadzaca wprowadziła małej gluten mimo ze jest na mm. Wg niej powinnam po 10 miesiacu.
A u mnie dzis peditra na kontroli była zdziwiona i zaszkowana ze lekarka prowadzaca wprowadziła małej gluten mimo ze jest na mm. Wg niej powinnam po 10 miesiacu.
reklama
no to ja spadam spac
)))))ciekawe do ktorej mloda dospi... przedwczoraj do 6, wczoraj do 5 a dzisiaj do 4.30. noz cholera... ja chce zeby spala od 20h do 9h
bez budzenia
))))))))))))))))))))) -dobrze ze za marzenia nie karaja bo dostalabym dozywocie...