reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

happybeti pytałam lekarza o tą kwestię, to mi powiedział że raczej nie. Zobaczymy co dziś powie.
A co do fajek dosłownie czuję się tak jak Ty, dopóki karmię to jet spoko, motywacja jest ale jak skończę hmmm. Poczekamy zobaczymy. postaram się motywować pod kątem finansowym bo tyle co teraz kosztują to szoook.
Ala dzięki ;-)

reklama
teraz doczytałam:
Natuś bardzo współczuje z powodu odwołanej wizyty!
Dziulka ja już widze Leane ze schabowszczakiem w łapce, z dziubkiem uśmiechniętym od ucha do ucha i ślinką kapiąca na kolana :-D
kasis wspaniale że już lepiej z Błażejakiem!

za radą loliszki - za co bardzo dziękuję - napisałam maila do naszego alergologa (okazało się, że jest ordynatorem w jednym ze szpitali w Warszawie!) i odpisał mi po chwili dosłownie, żeby podawać bebilon pepti 1 do skończonego 6. miesiąca mimo iż nic więcej mały nie je na razie. ulżyło mi choć trochę.

Kania fakt :-) więc zaraz idę kolejne 150 zł zostawić w aptece, no może nie tak zaraz jak mnie znacie :-D
Alicja ale gdzie Ty przeczytałaś wiadomość, że z Błażejkiem lepiej, bo nie widziałam :-(

Witam, nocka o dziwo spokojna, pewnie te 125 g paracetamolu w czopku nam taką zagwarantowało :) Zobaczymy jak minie dzisiejszy dzień, po poprzednim szczepieniu Infanrixem był troche senny więc ciekawi mnie jak teraz i nie ukrywam, że chcałabym, że troszke pospał bo mam sporo rzeczy dro zrobienia...

Natolin ciesze się że masz jasność w sprawie mleka :)

Dawidowe mi się z mlekiem 2 wcale nie spieszy, ale pracuje z noworodkami zwłaszcza które jadą na 1 i zatrzymałam sie na tym etapie kiedy 2 wprowadzało sie po 4 miesiącu a że musze zamówić już zapas mleczka to zapytałam pediatry wczoraj i on mnie dopiero ośwecił że jest ta zmiana i podaje sie 1 do szóstego miesiąca włącznie. Ja o ile uważam że inne produkty to sprawa bardzo indywidualna u każdego dzecka i jedne zjadają wcześniej inne później to mleko uważam powinno być podawane zgodnie z wskazówkami producenta bo to w końcu ono jest podstawą żywienia dzieci w pierwszym roku życia.

A co do glutenu to cóż, są lekarze którzy są tak silnie przekonani do pewnych teorii i tego co ich kiedys nauczono, że nie bardzo przyjmują do wiadomości zmiany. A więcej o tym nieszczęsnym glutenie napisze na naszym wątku o karmieniu.

Haloł z rana dziewczynki :)

Dawidowe gratki dla Laurenki :) i dla Ciebie:) to juz pół roczku ahhh
Kania i dla Was gratki piekna 5
Nat przyłączam sie do pytania? bo ja też nie widze wiesci od Kasis

Kurde niewiem co sie dzieje z moim dziewczem, ale od tygodnia wstaje w nocy 2 razy na jedzenie?? Usypiam ja ok 20 i zjada 200ml z 2 miarkami kleiku i tak jest pobudka o 3 i zjada 150ml i o 5 jest 150ml ehh i o co chodzi? ktos mi wyjasni?zwlaszcze ze mala nocki przesypiala??

Ostatnia edycja:
Witajcie!
dawidowe, Kania gratuluję wam suwaczków!

natolin a mi lekarka przepisała pepti 2 już teraz i powiedziała,że jak skończę puszki z 1 to moge dawać 2. A jedynek mam 3 puszki...

Nocka ok. Franek właśnie bawi się zabawkami.

Aha,mam do was pytanie. Czy wasze dzieci,jak się obudzą rano,to od razu domagają się jedzenia? Franek je pierwszy posiłek dopiero po odwiezieniu Jakuba do przedszkola(czyli je po 8). Wcześniej po prostu nie jest głodny. A przecież całą noc nie je...

reklama
Do góry