reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

sariska no to nie wiem, chociaż niby wg schematów żywienia powinna po 180ml.
mala mi udanego odpoczynku! ale zaskoczyłaś mnie - tzn że Łukaszek czeka aż Wy wstaniecie?? bo mój to by długo się naczekał :-D
Kasia no to powiem Ci, że jestem w szoku, bo ja w jakiś 7 aptekach u nas pytałam to wszędzie taka sama cena pepti i to co do grosza, więc myślałam, że to jakieś z góry ustalone...

reklama
natolin w weekendy to jest na przykład tak że Łukasz zaczyna ruszać się i tarmosić pieluchę po 7 a my na przykład o 8 podnosimy się z łóżka i wtedy zabieramy go do siebie :)
Moje dziecko jak się obudzi to od razu nie musi ani jeść ani być wyjmowane z łóżeczka :D

. Rozglądałam się ostatnio za królikiem ale nigdzie nie mogłam dostać. Spróbuje na indyka trafić....
Zobacz w zoologicznym pewnie jakiegoś dostaniesz;-):rofl: a tak na poważnie, ja jutro odbieram cielęcinkę młodą i widziałam też królika zafoliowanego więc pewnie się skuszę, muszę tylko o cenę zapytać
Aha,mam do was pytanie. Czy wasze dzieci,jak się obudzą rano,to od razu domagają się jedzenia? Franek je pierwszy posiłek dopiero po odwiezieniu Jakuba do przedszkola(czyli je po 8). Wcześniej po prostu nie jest głodny. A przecież całą noc nie je...
U nas wygląda to tak że młody się budzi i gada z zabawkami albo z lampą lub firanką z zależności gdzie śpi po nocnej pobudce. Jeszcze się nie zdarzyło żeby rano płakał z powodu jedzenia. Podobnie jak u Małej mi Fifol zajmie się sobą. W nocy budzi się ok 3-4 a pierwszą butle dostaje o 8, bo o 12 obiadek itd.
Na dodatek wstałam z okropnym bólem gardła. Więc trzeba zahaczyć o aptekę jeszcze, bo zostały mi tylko 2 tabletki na gardło.
Kuruj się kochana i naładuj baterie na zapas:) Szerokiej i spokojnej podróży.

Dawidowe gratulację pół roczku - masakra jakaś jak ten czas leci
Kania gratki 5,
Natolin przynajmniej udało się mailowo wyjaśnić obawy to super:)
Sarisa- głosik oddany
Efa- miłego weekendu :)))

U nas nocka też oki, jedna pobudka o 3:30 butla i nynu w łóżku rodziców:). Wstawiłam już praleczkę. Za chwilę pewnie skończy prać, rozwiesze to i o 10 umówiłam się z moją sis i idziemy do centrum Katowic, bo ma coś do załatwienia a moja maleńka dupeczka przewietrzy się.

Dzięki dziewczynki za odpowiedź. Uspokoiłyście mnie:cool2:.

Mała_mi jedź,ładuj akumulatory-majlepiej,jakbyś miała ich kilka,żeby w por wymieniać:-D:happy2:. Dobrze,że będziesz miała net, to sie do nas odezwiesz...

Kasia33 a ty z jakiego miasta w zachodniopomorskim jesteś?

Moj Paweł jak się rano budzi to też sobie trochę pogada w łózeczku, ale góra 15 minut.
Potem boiorę go na trochę do wyrka mojego. A najlepiej to mu na macie edukacyjnej.
Mały cwaniaczek właśnie na mnie zezuje z maty.

A ja chyba znalazłąm ciuszek do chrztu, muszę tylko mężusiowi pokazać. O taki * Ubranko do chrztu BODZIO , komplet * R.68 (1468782447) - Aukcje internetowe Allegro

Emiliab ja jestem z Białogardu.

U mnie maluch po obudzeniu potrafi ładnie długo leżeć, rozglądać się, uśmiechać. Nie zawsze po wzięciu na ręce chce jeść, ale jak go do piersi przystawię - to przysysa się ostro.

Sarisa - głos oddałam :) Mocna konkurencja, ale przecież jest więcej niż jedna nagroda, więc nie widzę problemu :) Eh, marzy mi się też jakieś głosy dla Jureczka od Was dostać, ale widzę, że niestety nie wszystkie z chęcią to robią. Trochę mi się wczoraj przykro zrobiło (ale to pewnie w ogóle przez fatalny dzień), dziś już jest lepiej.

A nocka u nas była super. Zasnął jeszcze przed 22 (co u niego rzadkością), obudził się z dobrym humorem po 7. Sukces! ;)

mala mi to skąd wiesz, że budzi się o 7?
aha, kasis nadal w szpitalu... może zajrzy później

Ostatnia edycja:
pewnie słychać, że się rusza, wierci, ale rodzice nie wstają póki się nie będzie dziecię tego domagać :p
Skądś to znam :)
A tak w ogóle to dzień dobry wszystkim mamuśkom!

natolin bo ja się też przebudzam jakoś po 7, słyszę że się rusza, gaworzy ale nadal zamykam oczy i drzemię sobie no i czekam czy aby nie włączy syreny głośnej :)

reklama
mala mi to u nas podobnie i się zastanawiam czy już się nie przenieść się do drugiego pokoju, może dłużej pośpię :-D

Do góry