reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Kania78, wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy Oliwki :)
Kasia33, miłego spacerku, ja też spadam - słonko piękne!

Miłego dnia!

Haloł z rana dziewczynki :)

Dawidowe gratki dla Laurenki :) i dla Ciebie:) to juz pół roczku ahhh
Kania i dla Was gratki piekna 5
Nat przyłączam sie do pytania? bo ja też nie widze wiesci od Kasis

Kurde niewiem co sie dzieje z moim dziewczem, ale od tygodnia wstaje w nocy 2 razy na jedzenie?? Usypiam ja ok 20 i zjada 200ml z 2 miarkami kleiku i tak jest pobudka o 3 i zjada 150ml i o 5 jest 150ml ehh i o co chodzi? ktos mi wyjasni?zwlaszcze ze mala nocki przesypiala??

Moja od jakis 3 nocy o godzinie drugiej wstaje zadowolona z życia i pierwsze co robi to przekreca sie na brzuszek i jest gotowa na zabawe. Daje jej pić i wypija całą butelke 125 ml i dalej szaleje wiec napewno to nie głód. Niestety o 5-6 jest znowu gotowa do zabawy a w dzien spi dwa razy po maksymalnie 2minut. A juz tak dobrze było i sie popsuła. Ciekawe dlaczego. Dzis to przez nia mało zawału niedostałam. Geenralnie spi w łózeczku a tylko rano ja biore do siebie i ona zjada a potem sie bawi a moje oczka na zmiane sobie drzemią ;-). Od wtorku zasypia włózeczku i jak ide spac biore ja do siebie przez to ze lekarka kazała uwazac aby mała niedostała dusznosci. Dzis niunka godzina 2 sie obudziła i przyczołgała sie kolo mnie i tak głowe miała nad moja. Otwieram oczy bo cos na mnie kapie i co widze wieklkie oczy, morderczy wzrok i sline spływajaca po brodzie. Zanim sie zorientowała nieprzytomna ze to niunka mało co zawało nie dostała. Dobrze ze jeszcze nie miała w reku jakiejs grzechotki.

hehehe, dawidowe dobre ;-)
tak piszecie o tych wyjściach na spacer, że i ja dzisiaj pójdę przed południem, szczególnie, że ja już i tak wstałam i się ubrałam ;-)

Witajcie mamusie :-)

Dawidowe,Kania gratulację pięknych suwaczków!:-)
Mala_mi miłego pobytu u rodzinki:-)
Emiliab,mój jak wstaje to nie domaga sie jedzenia natychmiast,bardziej uwagi aby podejść do łóżeczka.Witam sie z nim,a potem idę do kuchni robic sobie kawe i mleczko dla niego,potem przewijanko i tak schodzi około pół godz. zanim zje.
Efa udanego weekendu.;-)
Sarisa może mała ma skok rozwojowy,albo tak jak pisze Lolisza-je mniej w dzień?
Natolin ale lipa z tą odwołaną wizytą,dobrze że chociaż ten lekarz ci odpisał.Ehh ale ja to i tak bym była pewnie nadal wkurzona.

A u nas bez zmian.Nadal walczymy z pleśniawkami,Nystatyna sie skończyła i wczoraj moja mama kupiła nam znowu Aphtin.Poryczałam się wczoraj jak podeszlam wczoraj do małego z tym Aphtinem,a on zacisnął buźkę i tak patrzyl na mnie tymi pięknymi oczkami i dosłownie jakby chciał powiedzieć,że ma już dość.Nie wiem juz co o tym myśleć i zastanawiam się czy lekarka nie powinna zlecić jakiś badań krwi,chociaż nie wiem czy to jest konieczne.Lolisza,czy wiesz cos więcej na temat pleśniawek,dlaczego nie mogę się ich pozbyć,co moge jeszcze zrobić?:-(
Jeśli chodzi o mnie,to mam jakies dziwne ostatnie dni,piękne słoneczko świeci,a ja jakas płaczliwa się zrobiłam:zawstydzona/y: Nadal mam @,już ósmy dzień! Mam wrażenie,że nigdy się nie skończy.Z małżem już wszystko dobrze,gorzej z naszymi finansami.Wczoraj liczyliśmy wszystko bedzie wyglądać jak ja będę mieć tylko wychowawczy plus małża pensja....no i bardzo kiepsko to wygląda,bo mamy sporo zobowiązań.Będziemy musieli pomyśleć o jakimś dodatkowym źródle zarobku bo inaczej nie będę mogla z małym siedzieć w domu tak jak chciałam...Do takiego podliczenia wszystkiego skłonił nas telefon od mojego brata,bo chciał pożyczyć kilka stówek.Rozwalił samochód i ma bardzo dużo do zrobienia teraz przy nim,a nie ma AC.dobrze,że stalo sie to na parkingu...kurcze a kilka dni wcześniej miał ostrzeżenie bo zasnął za kierownicą i jechał na na czołówkę :szok: Na szczęście w porę zjechał!Musiałam niestety odmówić,bardzo mi z tego powodu przykro,ale naprawdę nie mogłam.Dobra dziewczyny moje kochane ide się odstresować wczorajszym pączkiem,zajrze później bo mam małe zaległości na forum.Aha i jeszcze jedno - Sarisa daj linka kochana żebym mogla głosować bo posiałam ;-)
Buziolki i miłego dzionka laski

moge regulowac zegarek z dzieckiem 25 minut drzemki. A teraz czekam na kuriera bo dzownił i ma byc miedzy 11-13 z dwoma ksiazeczkami interaktywnymi bo tatus ostanio szaleje z paczkami.

Witam Was

Niestety nie dalam radę wczorajszego dnia nadrobic, bo wrócilismy późno i zasnęłam praktycznie w locie na łózko :-(
dziś kolejny piekny, sloneczny dzien i ja od razu energii mam więcej
Powiem Wam ,ze zyję w strachu , bo jak wrócilismy wczoraj od siostry to zadzwonila do mnie i powiedziała,ze jak rozebrala swoją córcię , to okazało się ze jest cala obsypana i ma ospę! No i martwie się teraz czy Dorian teraz będzie chory czy nie?! Pozostaje mi czekac i obserwowac.

Jeśli chodzi o wina to ja ze szkoły pamietam taki wierszyk ,który mówi wszystko :
' Ryby, drób i cielęcina lubia tylko białe wina
zaś pod woły, sarny , wieprze jest czerwone wino lepsze.
Frukty ,deser i łakotki lubią tylko wina słodkie;
A szampana – wie i kiep, można podczas , po i przed.' :-)

Co tu u Was ciekawego?
Dawidowe ja nie moge toż to pół roczku Lauruni stuknęło. Wszystkiego najlepszego dla niej! A zdrowa już?
Natolin widzialam ,ze wizyta u lekarza , a raczej jej brak nieżle Cię wkurzyl. No ale super z tym mailem wykombinowałas. Bardzo się ieszę ,ze jestes już spokojna.
Kania gratuluję piątki :-)
happybeti sprytnie wymyslilas z tym dzwoneczkim. Chyba podchwyce pomysł :-) tylko ja go zamontuje do bujaczka , zeby maly mial co robic jak muszę w kuchni czy w łazience cos zrobic .
Efa w takim razie udanego weekendziku z mezusiem
Alicja obys znalazła coś fajnego na ten Chrzest:-)
sarisa Twoja noc wyglądała dokladnie tak jak nasze od kilku tygodni. Z tą róznicą,ze ja się cieszę , bo wczesniej mialam tych pobudek milion ;-). Rozumiem jednak ,że Ty nie jestes szczęsliwa skoro Zuzia przesypiala cale noce. To pewnie przez zęby :-) głos oddany
Emiś u mnie rano nie ma alarmu o jedzenie ,ale my mamy karmienie nocne więc to pewnie dlatego.
Rysia super ,ze noce masz już takie fajne.
mała_mi milego wypoczynku u rodziców, no i oby to gardło to nic powaznego.
Frogg dobre to było z tym królikiem :-D
kasia mój synus mial bardzo podobny komplecik do chrztu tylko z inna czapeczką , bo jednak za zimno na odkryte uszka i z kurteczką .
Czarodziejka przykro mi ,ze masz ostatnio ciezkie chwile :-( , przytulam.

Dorian spi (i oby jak najdłuzej :-D) , a jak wstanie to tez wybiore sie pospacerowac , bo u nas tez swieci . trzeba wykorzystac , bo podobno od jutra znów brzydko i wietrznie :-(

ulisia, ze Szczecina jest Mona, a ze Stargardu Szczecińskiego jest Beti. jakbyście się bardzo nudzili w Szczecinie to zapraszam do siebie;) tylko "setka" od Sz-na.
dawidowe, gratulacje dla Laurki!!!
KANIA, A WY DZISIAJ NA 5:))) gratki!!!
dobranocka, spóźnione dla Justysi ale szczere!!!!!!!!!!
Ala, coś ty taka wybredna? kupuj kieckę pierwszą z brzegu - przecież ładnemu we wszystkim ładnie, nie?:-D
ale: GDZIE MAKUC???
mam ostatnio tyyyyyyyyleeeeeeee czasu że nie mam kiedy tu z wami posiedzieć:-( NO ale jak widać żyjemy;) i odmeldowywuję się bo jedziemy do miasta...płacić rachunki:-p

reklama
Niunia się obudziła po 30 minutowej drzemce i też zmykam na spacer, może damy radę z tą bolącą nogą.
Szkoda siedzieć w domu w taką piękną pogodę.
Hmmm czego się dla dziecka nie robi i nie ma, że boli ;-)
Miłego spaceru wszystkim spacerującym mamusiom !!!
A Tym siedzącym na BB miłego pisania ;-]

Ostatnia edycja:
Do góry