reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Może ząbki,ale tez patrzylam dziąsełka i nic.Kiedyś jak mi tak marudził i płakał to miał napuchnięte dziąsło,dziwnie bo na górze,a nie na dole.W każdym razie żel pomógl w ciągu dosłownie paru minut i dziecko juz spało.A teraz dziąsła normalne były,więc już sama nie wiem.Dziulka dzięki,Ida Tobie też,to prawda,że nie jesteśmy złymi matkami,tylko ja teraz i tak siedze i płakać mi się chce,bo ja już miałam taki moment,że myślałam że za chwilę wyjdę z siebie,miałam nerwa połączonego z bezradnością,nerwa na siebie i na moje nic niewinne dziecko_On na pewno to wyczul i byl jeszcze bardziej niespokojny.Mam o to do siebie żal,może kopnijcie mnie w d...

reklama
Widze, ze sie u Was skoki zaczynaja (ALicja, CZarodziejka), ja juz sie boje tego nastepnego, bo Paffcio okropnie je przechodzi i ja wtedy ledwo zyje. Zatem Alicja, Czarodziejka - glowy do gory, bedzie dobrze, pare dni i im przejdzie. A to, ze nic nie pomaga na uspokojenie, to przeciez nie wasza wina, kochane. Musicie sobie powtarzac, ze dziec to tylko dziec i czasem intrukcji obslugi do niego niet.Przytulam.

margerrita, dawidowe - super dowcipy :-)

Maz wlasnie wzial Mlodego i pojechali do Tesco, bo pieczywa braklo. Ja pol dnia sie pakuje, potem wypakowuje i tak bez konca i rzygam juz tymi walizami. Koniec koncow wezme garstke ciuchow, bo reszta to rzeczy Paffcia plus rozne akcesoria. Mowie wam, masakra. Bede 2 miesiace chodzila w tym samym.

A dzis bylismy na wazeniu i MLody wazy 6900 i baaardzo ladnie i rowno przybiera, jestem happy. Aha, poznalam tez na wazeniu dwie Polki z okolicy i bedziemy razem chodzily na spacerki :-) Strasznie sie ciesze.

Co do wesel i zaproszen, to tez uwazam, ze z dzieciakami to niekoniecznie. Ja bym na zaproszeniu napisala po prostu np. Ewa i Adam Kowalscy i tyle. A potem ewentualnie dodala, ze nie bedzie nikogo z dziecmi i ze lepiej ich nie brac, bo sie beda nudzily.

Ostatnia edycja:
Alicja przytulam:*:*:*Dołkom mówimy stanowcze-NIE!!!ty-zła mama???nigdy w życiu!!!jestem pewna że jesteŚ NAJCUDOWNIEJSZĄ MAMUSIĄ DLA ISI:-)
Czarodziejka może po prostu Twoje dziecko miało gorszy dzień więc nie zarzucaj sobie bezradności bo na pewno jesteś świetną mamuśką:-)
edit:pochłonęłam jeszcze noguta-pękammmmmmmmmmm:wściekła/y:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nooooo nieeeeeeeeeeee i skasowały się moje wypociny chyba normalnie wyrwie klawisz backspace !!!!!!:growl:
Doris- gardełko lepiej, witC 1000 czyli uderzeniowa dawka trochę pomogła, jednak pojawił się katar.:hmm:
Aluś a może malej nie podobały się body, albo śpiochy które miała założone :-p :wink:A tak na poważnie. Przecież każda z nas ma gorsze dni i proszę mi tak nie pisać. Nasze dzieci chyba się zmówiły bo mój Fifol też maruda nie ziemska dziś. Ryczał 2h i nie umiałam go uspokoić. W końcu poryczałam się z nim, efekt taki że on się uspokoił i poszedł spać a ja dalej ryczałam jak głupia.
Co do wesela i zabaw. Ja miałam DJ'ów dwóch. Grali wszystko. Trochę zabaw było ale nie takie jak np. zbieranie na kołyskę, czy tańczenie z panią młodą. W każdym bądź razie parę razy doprowadzili mnie prawie do tego że chwila i bym się posikała ze śmiechu.
Dziulka 1 beczka to stanowczo za małooooo :wink:
A moje dziecko doprowadzi mnie do ruiny finansowej. Okąpałam go, ubrałam, odłożyłam do łóżeczka i poszłam robić butlę. Wracam biorę go na ręce, a na prześcieradle mokra plama, dotykam śpiochy to samo. Kurcze jak on to robi:confused::shocked2:
Po uspaniu dokończyłam obiadki, śmierdzi w całym domu brokułami :errr:

chwilę mnie nie było i oooo. 30min. nadrabiania. Ładnie to tak tyle pisać? no, no, no :laugh2: ;-)

mała_mi - a widzisz:) byłaś dzielna i to teściowa w końcu wymiękła. Może nie taki diabeł straszny..? nie no żartuję oczywiście. Dobrze, że tak wyszło. Może zrozumiała, że ma niepokolei w głowie i chce to jakoś naprawić teraz?oby.
kania - możliwe, możliwe. Moje 2 koleżanki np. dostały okresy 2 miesiące po urodzeniu dzieci chociaż też piersią karmiły. Położna na SR mówiła nam, że to że się karmi nie jest równoznaczne z tym, że zatrzymuje się jajeczkowanie a co za tym idzie okres też prędzej czy później się pojawia. Ja jeszcze nie dostałam. ALe już kilka razu czułam się jakbym była przed... niecierpię tego uczucia :confused2:
frogg - synek tatusia? też nieźle.... mam nadzieję, że dałaś radę wytrwać na placu boju do tej magicznej 21? [edit] hehe wyobrażasz sobie perfumy o zapachu brokuł? bleah :p
doris - :*
happybeti - a może to jej poprzednie wcielenie daje o sobie znać? stąd to odśpiewywanie allachów? :laugh2:
rysia - tiaaa:) i Ty o słodyczach? wszyscy mi smaka robią a u nas w domu słodyczy niet :p jak masz za dużo to podeślij, bo paczka z ciastkami od kani nie dotarła jeszcze :(
alicja - śle mega mocne tulaski i broń Cię żebyś tak myslała! [zresztą odezwała się tak, która kilka stron wcześniej piała, że własne dziecko jej nie kocha i nie lubi i że ciągle płacze]. To dzieci nam się psują i tyle! jesteś najwspanialszą mamą na świecie! pamiętaj o tym!
rzutka - "Nie było też u nas żadnych takich zabaw, typu zbieranie kasy i kto da więcej ten tańczy z panną młodą. Dla mnie to wiocha i nie chciałam czegoś takiego" nosz kocham Cię za ten tekst po prostu :tak:
iduś - ja wiem: zakładamy grupę wsparcia pod szyldem "NIE MA ZŁYCH MATEK - SĄ TYLKO HUMORZASTE DZIECI" ot co! :) w kupie raźniej (i bardziej śmierdzi [ale to już nie wiem po co napisałam :eek:])
dagisu - że jak? że co? kretyyyn! daj mi na niego napmiary to ja już mu nogi z tyłka powyrywam! no!

a poza tym wszystkim to też mam ostatnio jaieś gorsze dni i jest mi źle i nawet na D. nie chce mi się patrzeć bo mnie wkurza samym swoim jestestwem. Chłopaka na niemieckim dzisiaj zrypałam, że skoro olewa to co do niego mówię i się nie ma zamiaru uczyć to po co mu lekcje ze mną, bo szkoda mojego i jego czasu na takie coś. potem ochrzaniłam D że małą ululał o 18 kiedy ta o 19 jest kąpana i ma iśc spać i oznajmiłam, że mam dosyć i że jutro wieczorem wychodze i niech się w domu dzieje co chce.... nie wiem co mi jest ale nie jest dobrze ech....
to się wyżaliłam.
koniec.
kropka.
idę spać (chyba)

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny :**** jesteście kochane :****** najbardziej dobija mnie bezradność że nie bardzo wiem jak jej pomóc..i tak sobie mysle że u naszej Isi to sie właśnie nasila czyli może jednak faktycznie ząbki a lekarka sie nie zna...? chciałabym tylko żeby wreszcie to sie skończyło i wróciło moje pogodne, roześmiane dziecko :-(
Iduś : "NIE MA ZŁYCH MATEK - SĄ TYLKO HUMORZASTE DZIECI" przekochana jesteś!!!!

dagisu no to nieźle Was ten kierownik urządził :oo2: kolejny taboret, zaraz po Twojej teściowej.. a co do sukni z worka po ziemniakach ja myślę że to mogłoby być baardzo kuszące bo ta siateczka zbyt wiele nie zasłoni ;-)

Czarodziejka
przytulam, przytulam, przytulam :*

mała mi teściowa przemówiła ludzkim głosem? ja bym padła z szoku ;-) mam nadzieje że jej tak już zostanie :-)

frogg Fifolek chyba lubi być przebierany - mały strojniś Wam rośnie ;-)

Ostatnia edycja:
CZRAODZIEJKA, IDA - ja stwierdzilam ze po prostu nasze dzieci maja prawo miec wqrw tak jak i my nieraz -o nic! samo przyjdzie samo pojdzie. wczoraj Leane byla w srednim humorze za to disiaj doslownie wulkan energi salwy smiechu wybuchaly ze na klatce schodowej maz nas slyszal! a szczegolnie tego glizdusia malego. a poza tym przyklejam mezowi wielki medal bo mial przerwe 1h w pracy i dymal biegusiem do domu na glupie 20 min bo sie stesknil i chcial ze mna sobie w poludnie pojesc:))
DAGISU ta kopenhaska trwa 13 dni tylko wiec sie mozesz ustwic zebys nie miala imprez z zarciami w trakcie??

a kiedys ktoras pisala o kapuscianej- owszem schudla duzo a nadrobilam dwa razy tyle!!! po kopenhaskiej prawie 2 lata mi sie efekt trzymal i gdybym sama nie zaczela ZREC to bym byla laska. a tak to jestem SLUP !

I linku nie wkleiłam - gapa ze mnie!!
YouTube - Kanał użytkownika OlaPiotrKalisz

Wszystko przez to że małemu się coś porobiło, nagle zaczął tak żałośnie płakać, musiałam siedzieć przy nim nie wiem o co kaman!!

Co do worka z ziemniaków to myślałam raczej o taki z tkaniny, taki szary:), a jakbym w takiej siatce wystąpiła miałabym chyba teściową z głowy do końca życia;P

reklama
kurcze może sobie poczytam o tej kopenhaskiej jak tak zachwalacie...

przyklejam mezowi wielki medal bo mial przerwe 1h w pracy i dymal biegusiem do domu na glupie 20 min bo sie stesknil i chcial ze mna sobie w poludnie pojesc:))
fajnego masz męża Dziuluś ;-) mojemu na pewno by sie nie chciało, leniuch taki że za poduszke kanapową mógłby robić...

Efuś mam nadzieje że masz racje :* śpij słodko :*

Co do worka z ziemniaków to myślałam raczej o taki z tkaniny, taki szary:), a jakbym w takiej siatce wystąpiła miałabym chyba teściową z głowy do końca życia;P

to nad czym Ty sie jeszcze zastanawiasz ;-)

a tak serio to jak kocha to nawet jakbyś była w worze pokutnym powinnien patrzeć z miłością i pożądaniem ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry