reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Doris, z pracą lipa - babka się po prostu nie odezwała. A szkoda...

A ja myślę, że z ubieraniem nie ma co przesadzać i w jedną, ale i w drugą stronę. Owszem dzieć w futrzanym śpiworku i kombinezonie to przeginka, ale samo body to mi się też wydaje hardcore. ?Ja wczoraj miałam cienka kurtkę skórkę na sobie i tshirt było mi akurat troszkę może chłodno, więc młody rajstopki, spodenki butki, a na górę body, bluza cienka i cienka kurteczka, czapka też cienka. kocyk cienki wziełam bo po na 18 wracałam, a mały usnął więc jakośtak mu nóżki nakrywam jak usypia. nie byłspocony, tylko tak akurat ciepły, więc myślę, że było ok.

Masz rację że nie należy przeginać w zadną stronę. Ale jak Mała miała w samym body spocone łapki i kark, a ze mnie się lało choć byłam w cienkiej koszulce tylko, to o żadnym dodatkowym odzieniu nie mogło być mowy... Jak tylko słońce przestało walić na maxa i zaczęło powiewać, to ją zabezpieczyłam cienkim kocykiem i spała dalej. Wciąż cieplutka :-) Ma lepszą termoregulację niż mamusia - skubana! :-)

reklama
a ja z tym ubieraniem to mam w sumie problem. bo ja zmarzlak jestem a widzę, ze jak małą ubieram jak siebie to jest cała mokra.

dobranocka - Ty też musisz wziąć pod uwagę, że jesteś w ciąży i hormony szaleją, może Ci być cieplej niż w normalnym stanie :p

Witam -kurcze mam tak mało czasu na BB!!!Może wieczorem coś nadrobię-z moją dwójka się nie nudzę .
Ale muszę się pochwalić ze Gabi ma pierwszego ząbka:-)
Przyszedł bezobjawowo- wczoraj coś dostała katarku i zaczęła znowu pchać łapki do buzi- ale patrzyła i nic nie było.
A dziś mówię pokaż mi dziąsełka a tam kiełek.
Życzę miłego popołudnia :)

Doris super że dzień udany :-)

Mała mi nosz kur**** jakby było mało że s nienormalnymi teściami mieszkacie, to jeszcze to :szok: podziwiam Twoją anielską cierpliwość! ja bym temu gościowi sama dobitnie wytłumaczyła że wara mu od moich rzeczy! trzymaj sie Słonko i nie daj sie w tym gnieździe żmij!!!!

Idusia :*****

nam dzionek mija bardzo przyjemnie: wygrzałyśmy sie na dwugodzinnym spacerku, udało mi sie iśke namówić do spania bez smoka (bo ostatnimi czasy potrafiła sie porządnie wydrzeć w wózku za smokowym przyjacielem do spania :] ) licze że uda nam sie powoli całkowicie odstawić ;-) marzenie :-) później ugotowałam superzdrową wiosenną zupkę, na która nawet małżyk sie skusił ;-) udało mi sie dostać brokuły więc jutro biorę sie za pichcenie dla młodej.. oczywiscie żeby nie było tak super to młoda podczas obiadku wyrwała mi słoik z jedzeniem i wylała połowe na siebie :oo2: nie wiem jak ona to zrobiła :confused: cóż i tak miałam zrobić pranie ;-)

buziaki dla wszystkich mamuś :****

JOLI gratulacje :-D !

Ostatnia edycja:
Melduję że Maja dzisiaj przeszła moje najśmielsze oczekiwania :-) butla 110 ml o 11 z lekkim marudzeniem i butla 140 ml o 14.30 zupełnie bez marudzenia. :-) Mam nadzieję że tak już zostanie :-)

Ida ja tęskniłam :-)
mamaagusi widzę, że mamy ten sam dylemat ubraniowy, w efekcie ja zakutana a Artuś w bodziaku i polark :-)
Joli gratulujemy Gabrysi pierwszego ząbka :-)

PRZEPRASZAM BARDZO GDZIE WSZYSTKICH WYWIAŁO, taka Dziulencja na ten przykład? Inne pisarki, gdzie Wy?

My po spacerku i pierwszym zmoknięciu :-) Ah, jak cudnie i wiosennie pachnął park... jak rwałam na złamanie karku do domu... bo pierwszy raz bez folii PD wyszliśmy ;-)

reklama
Sugar to daj znac jak na tym basenie Artiemu się podobało
Ida ja tęsknię, ja tęsknię , ja...! ;-) Zdrowiej kobitko!!!
dobranocka no to lipa ze z pracy nici :-( . Niefajnie ,ze babka się nie odezwała buuuu
joli gratulacje!!!
Alicja milego prania ;-)
cass suuuuuper!!! śmiem twierdzic ,ze to po części dzieki naszym pozytywnym fluidkom ;-)

a do mnie leci teściowa na miotle - własnie dzwonila :szok:
Mamy rozmawiac o opiece nad malym , zeby sie kobieta pewnych rzeczy nauczyla. Bo dziecko prawie pół roku ma , a ona jeszcze nigdy z nim nie zostala , a ja przeciez niedługo do pracy. Aż sie boję tej rozmowy

Do góry