reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

To i ja się przywitam w ten ponury niedzielny poranek, coby frekwencje troszke podnieść na forum ;-)

U nas dzień zapowiada się leniwie, odpoczynek po wczorajszej imprezce :-) A póki co zmykam na śniadanko :cool2:

Miłego dnia!

reklama
Dzień dobry.
Przepraszam,że nie poodpisuję wszystkim,choć chciałobysuie a i Amelka grzecznie sie bawi.
Niestety- jk nie urok to...przemarsz wojsk,jak to Babcia M. mówiła.
Zapalenie oka:wściekła/y::no::baffled:,i to akurat na jego przyjazd:wściekła/y::angry::no:.super!!!:no:Wygladam jak Terminator.Soczewki zdjęte,leczę się Homeoptic'iem,ale kiedy wyleczę???
No więc ślepa jestem jak kret,piszę prawie na pamięć,więc przepraszam z a babole
tylko napiszę do Oleny,bo tego nie umiem zostawic bez odpowiedzi.
Nie wiem,jak długo nas czytasz,ale ja Ci powiem tak:
Stara juz jestem w porównaniu do Dziewczyn tutaj.Teraz mam drugiego "męża".Z pierwszym byłopodobnie jak u Ciebie.Co Ci mogę powiedzieć?
Uciekaj jak najszybciej.Jak się zmieni,to na jeszcze gorsze.Ten człowiek nie sznuje cię,ma Cię za nic.Przykro,że tak piszę,ale wiem z własnego doświadczenie,jak to było.
Przede wszystkim NIE KRYJ GO!Mów rodzinie,przyjaciołom,jak jest naprawde.Ja cie rozumiem,że boisz się,ze sama z dziećmi sobie nie poradzisz...cóż...ja wreszcie dotarłam do takiego punktu,że wiedziałam,że musze to zakończyć.Też zostałam sama z dziecmi,bez żadnych dochodów,pracy itp.Ale z czasem stanęłam na nogi,bo najważniejsze dla mnie było,żeby dzieciom spokojny dom zapewnić.Na pewno było biedniej,ale spokój i miłość,a to najważniejsze.
Jeszcze raz powtórzę- zacznij od m ówienia ,nie ukrywaj przed ludźmi tego,jak jest u WAs.To nie Ty powinnas się wstydzić.Ja dzis wiem,że gdyvbym wcześniej Mamie powiedziała,jak u mniebyło,nie męczyłabym się tyle lat z kretynem,.Duma w kieszeń,bo to nic nie daje.Trzymaj się:***

Hejka!
Melduje się szybciutko że u nas wszystko ok:)
Tesknię za Wami bardzo ale tego cholernego czasu ciągle mało:-(
Będe wieczorkiem...buzka dla Wszystkich i miłego dnia!!!:*************

Niedzielne dzień dobry. zaczyna przerażać mnie wizja nieubłagalnie zbliżającego się poniedziałku :rolleyes2: na początku kilka słów o mojej ostatniej nieobecności [tudzież zadniedbaniu BB]
a) rozważania nad życia sensem
b) D. w domu i chęć spędzania z nim większości czasu wolnego
c) Aliczka
d) odwiedziny u znajomych
e) tragiczne przypadki

w sumie to średnio mam ostatnio nastrój na cokolwiek. Przede wszystkim wczoraj jak grom z jasnego nieba spadła na nas informacja, że mama mojej (i D.) dobrej koleżanki zmarła :-( na nic kobieta nigdy nie chorowała tzw. okaz zdrowia w pełni sił i wigoru i nagle wstała rano, przewróciła się i..... Reanimacja trwala ponad godzinę. Potem przyjechali śledczy. Masakra jakaś. Nawet jak to piszę mam łzy w oczach. niedługo pogrzeb.
Kolejna rzecz to kwestia tolerancji (a raczej jej braku) w tym zapyziałym kraju. Znajoma ma z męża "murzyna". Ich dziecko jest koloru skóry wiadomego. I wiecie co? nigdy bym nie pomyślała, że ludzie tak chamscy być mogą. Te komentarze, zachowania w stosunku to nich. Brak słów.
No i tak sobie gdybam przez ostatni czas nad tym wszystkim :no::eek: i jakos weny na nic przy okazji nie mam....

ok. c.d.n. ide sobie sniadanie zrobić.

Makuc, co do tolerancji,to też nigdy wielkich złudzeń nie miałam...ale też mnie jedna rzecz ...zniesmaczyła,zaszokowała...ech...otóż ostatnio w rozmowie z M. akurat "wypłynął" temat naszego wspólnego szkolnego kolegi,Darka M.Chłopak też jest Mulatem,ale urodzony i wychowany w Polsce.Po liceum zdwał do szkoły aktorskiej ,dostał się,z tego,co wiem,ale potem jakos słuch o nim zaginął.Wpisałam jego nazwisko w google,no i wyskoczyło kilka stron "filmowych".Na jednej przeczytałam ocenę jego jakiejs roli napisana przez jakiegoś internautę.Ogólnie mówiąc,nie podobało mu się,napisał,że tembr głosu mu przeszkadzał itp.OK,ma do tego prawo,może mu się nie p[odobac.Ale w odpowiedzi inny napisał"Co chcesz,ta rasa tak ma,kto takich dopuszcza,posłuchaj Makłowicza,on też tak okropnie mówi..." i dalej w tym stylu .(Nawiasem mówiąc,nie wiedziałam,że Makłowicz tez jest Mulatem:szok::-D:-p).No,żenada....
I tak na każdym kroku spotykamy sie z takimi "kwiatkami".
No,ale u nas nie ma faszyzmu i rasizmu.Jaaasne:baffled:

makuc niestety polska nie jest krajem tolerancyjnym i duzo lat uplynie zanim bedzie,wiem ze napewno jest im ciezko bo komu by niebylo jak z kazdej strony tyle chamstwa.w uk podoba mi sie ze nikogo nieobchodzi czy jestes czarny zolty czy niebieski nikt na to uwagi nie zwraca oprocz polakow oczywiscie!wspolczuje kolezance kazda smierc bliskiej osoby jest wielkim ciosem!

Dawidowe moja mama też tak ma, ostatnio jak była u nas to jak wyszłam do sklepu to założyła małemu drugą parę skarpetek ;-) jak on często po domu na boso chodzi ;-) ale generalnie nie mam na nią nerwów, bo nie truje mi jakoś specjalnie ani nic :-) a często bardzo pomoże i służy radą jak ją poproszę.

tak sobie myślę, że mój też mógłby spać od 18 w sumie, ale jakoś tak się zawsze schodzi, że przed 19 go kładę. Dlatego też nie wyobrażam sobie takiego siedzenia do 23 czy coś.
Renata a jak Twój tak późno chodzi spać to do której śpi rano?
a gdzie jedziesz na urlop?

Olena mój tez tak potrafi odwrócić wszystko, ale ustawiam go do pionu wtedy ;-)
ale zaniepokoiło mnie to co piszesz, że coś się takiego dzieje o czym inni nie wiedzą.
doczytałam, koszmar :-( współczuję i nie wiem co więcej.
jestem zdania, że powinno się odejść jak najszybciej, bo lepiej nie będzie, może być tylko gorzej. i dobrze dziewczyny radzą - trzeba wszystkim o tym mówić - przyjaciołom, rodzinie.
Normalnie tak mną to wstrząsnęło, że mi smutno teraz :-(
Emiliab to dawaj te inne sformułowania odnośnie Pawła ;-)
Kahaa współczuję ;-/ dużo zdrowia!
Dziulka ale miałaś wczoraj fajny trunek, dzięki za pamięć :-*
Roxannka super, że imprezka udana!!! i masz rację - nawet urywki z Pawłem mnie ucieszą :-p chociaż nie podoba mi się on taki jak widziałam w zapowiedziach.
Ja to go kocham jako Granda w Oficerach ;-) ooo, chyba sobie obejrzę po raz nie wiem już który ten serial ;-)

Faszyzm i rasizm - temat rzeka. Niestety. Zawsze znajdą się tacy ludzie, którzy lubią wyśmiewać. Ja ze swoją wiarą też nie raz jestem wyśmiewana. I powiem Wam, że nawet się do tego przyzwyczaiłam. Myślę, że póki to jest tylko wyśmiewanie to w sumie świadczy o tych, którzy wyśmiewają. Gorzej, gdy odmienne poglądy u innych prowadzą do agresji.

no i wyskoczyło kilka stron "filmowych".Na jednej przeczytałam ocenę jego jakiejs roli napisana przez jakiegoś internautę.Ogólnie mówiąc,nie podobało mu się,napisał,że tembr głosu mu przeszkadzał itp.OK,ma do tego prawo,może mu się nie p[odobac.Ale w odpowiedzi inny napisał"Co chcesz,ta rasa tak ma,kto takich dopuszcza,posłuchaj Makłowicza,on też tak okropnie mówi
:wściekła/y: tragedia. Ja jestem ostatnio wyczulona na takie zachowania tym bardziej, że tej dziewczynie nawet na FB potrafią "dowcipy" o murzynach na profilu zostawiać z glupimi komentarzami itp. oszaleć można.
WIOLI jeżeli o kwestuie tolerancji chodzi to zazdroszczę, że w UK mieszkasz i nie potrafię zrozumieć skąd się biorą osoby dla których to kolor skóry jest miarą człowieka.
Swoją drogą to mój D. ma kolegę, który w KRK mieszka i on się w nocy na ulicę wychodzić boi :szok: bo za kolor skóry już nie raz poturbowany został... :no: ten kraj schodzi na psy. ot tyle.

Makuc no właśnie o to mi chodziło w poście wyżej. Ja się przyzwyczaiłam do wyśmiewania (chociaż nie lubię jak ktoś obraża moje uczucia religijne), ale najgorsze, że u niektórych ludzi to do agresji doprowadza, gdy ktoś jest inny niż oni by chcieli

reklama
witam się i ja. Niunia zjadłaśniadanko w tym kiełbaske własnej roboty dziadka. O niunia liczy barany a ja lece zrobić kanapeczki tatusiową kiełbaską.

Happy nie doczytałam się nigdzie o Makłowiczu jedynie ze ma pochodzi z rodziny o korzeniach polskich, ukraińskich, ormiańskich, węgierskich i austriackich

Do góry