reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Napisze z pamięci bo już niemam siły kolejny raz wertowac stron
Mamaagusi zdrowka dla was
Kania u was dalej do bani?pospalas trochę dziś?tulam
Idą ja nie podjęłam tematu bo nie mam nic do powiedzenia na ten temat bo nie korzystam z tego,a co do snów o doktorku to czyzbys potrzebowała specjalistycznej diagnozy?czy może ta laseczka od niego cię kręci hmm
Happy strajkują bo rząd chce podnieść wiek emerytalny
Makuc chodziło mi o płatki z mlekiem laciatym 3.2 tylko
Czarodziejka ufff,no i następna na dietę się wybiera nie szkoda wam?tyle pysznosci na świecie a wy sobie odmawiać będziecie i tak pewnie łaski jesteście u mnie dieta potrwa aby 1dzien za bardzo lubię jeść
Diulka a mówiłam daj zdjęcia
Alicja czyli lekarz dobrze mówił zeby leżeć skoro dziś się lepiej czujesz
Kroma,dobranocka powodzenia na szczepieniu
Wiecej nie pamietam wysyłam co by mi zaraz znowu nie wsiaklo

Ostatnia edycja:
a ja bije rekordy w gotowaniu. Kotleciki mielone zrobione i będę na jutro a zaraz zabieram się za spagetti na dziś. hmmm co by tu jeszcze.

A i właśnie popijam oranżade KLIK i powiem żewkurza mniej to zamkniecie bo za każdym razem musze się walnąć w palec.

Dawidowe, zazdroszczę weny do gotowania. Ja jak zwykle nie mam pomysłów na obiady. Zaraz zabieramy się z mężem, który dziś pracuje z domu, za zupę serową, bo coś zjeść trzeba. Generalnie próbuję właśnie pracować, tj. tłumaczyć, ale mozolnie mi idzie... Może wieczorem się uda...

Uffffffff koniec pracy, Oliwia śpi więc Was nadrobiłam :-)

Alicja, Happy, Mamaagusi zdrówka dużo !!!

Dużo zdrówka również dla Agusi, Amelki, Patryka, Laury i wszystkich zasmarkanych, zakichanych i kaszlących dzieciaczków.

Alicja a jakie te placki smażysz??? dla alergików masz jakiś przepis?

A Amelka nie lubi słodyczy.Kupiłam jej takie mleczne bułeczki ,żeby np. z dżemem na podwieczorek dawać,to nie chce ich jeść,woli "normalną" kanapkę. Ja do tych omletów to różne rzeczy wrzucam- szynkę np. drobno pokrojoną,pomidorka,co tam mi do głowy wpadnie
Moja lubi ciasteczka...
A ja jak biore jakies prochy,chocby zwykły paracetamol,to nie mam ochoty na alkohol- jakies podświadome to czy co?Ale pamiętam,jak ex kiedyś sobie na kaca Apap zapodał,to takiej wysypki dostał,ze szok.I dobrze mu tak
Leki i alkohol w parze u mnie nie idą.
mamaagusi strasznie mi przykro,że Wy obie takie chore....:***Zdrówka.
Ja wczoraj wieczorem przypomniałam sobie o miksturze z mleka ,czosnku,masła i miodu.Wypiłam i jakby o wiele lepiej.Może Ty tez sobie taką kurację zaaplikuj?
Na samą myśl o tej miksturze jest mi niedobrze, a mój mężuś uwielbia.
A co do namolnej koleżanki, może jak będzie miała swoje dzieci (chyba że ma) to do niej dotrze !!!

A może któraś z Krakowa,Lublina,Warszawy czy innego Zawiercia oderwie się od południowej części Polski i sprawdzi,jak jest na północy Polski,a niekoniecznie nad morzem.
Z miłą chęcią ale nie dziś :-)

Po południu idziemy na twórcze zabawy, które nazywamy po prostu zabawami dla dzidziusiów. Cóż, Hania średnio uczestniczy, zresztą jak wszystkie pozostałe dzieci, ale przynajmniej ma trochę kontaktu z rówieśnikami.
W jakieś konkretne miejsce???
Moja na spacerze potrafi usnąć w zwykłej parasolce...
Miłej ispokojnej pracy :-)

w końcu rano do pracy to porządnie przysnęłam i śniło mi się że prawie zbałamuciłam Dr House'aoczywiście w najciekawszym momencie młoda taki ryk zapodała że hejjjjjjjjjjjjjjjjzrobiłam mleczko, ona je olała, i kręciła sie po łóżeczku i wyła - z nerwami!!!!!!! ja do niej wyciągam ręce, ta się odwraca i wyje... i tak aż sie zdecydowała że jednak z łóżeczka wylezie. no to u nas na łóżku to samo, posadzić nie, położyc nie, baja nie - WSZYSTKO NIE!!! no to do okienka zobaczyć co na ulicy słychać - w końcu jakieś zaciekawienie, i w tym momencie babcia przyjszła, wnusię ratować bo matka pewnie bije że dziecię tak ryczya młoda bananno to się bawiły a ja se kawę piłam i was czytałam. teraz drzemka zapodana, zobaczymy jak długo
Hmmm to pewnie dlatego, że męża z wieczora się nie udało i zemścić się chciałaś !!! Nie podjęłam tematu Intruza, bo jakoś nie bardzo zainteresowana jestem.

ida ty śnisz o Housie i masz braki to co ja mam powiedzieć jak mi się śniło że cycki macałam jednej aktorki co grała w legalnej blondynce (tą starszą przyjacióle z salonu piękności) i co? ja to dopiero mam braki. Załamie się jak mi sie zaczną małpy śnić
Może nie będzie tak źle, chyba że jakiś fajny gorylek się trafi heh. Nie udało mi się jeszcze tego filmu na tej stronie oglądnąć :-(

a mi się nie chce nawet nogi podnieść jeszcze w piżamie latam
Jest godz. 13:45 a ja nadal w piżamie...

Dobranocka, Kroma, kciukasy za szczepienia, a przede wszystkim za to, żeby po szczepieniu nie było żadnych NOP-ów.
Rysia cieszę się, że wyspana jesteś w końcu, że temp. odpuściła Miłoszka :-) a chłopina niech wyzdrowieje zanim do domu wróci !!!
Makuc cieszę się, że się udało obciąć u rączek, a u nózek to dopiero sztuka :-)a co do nocki to wiesz :-( Alicja tak za tatusiem tęskni??? Oliwia też...jak dzwoni to do taty, albo baby. zapodaj przepis na dobrego omleta :-)

CzarodziejkaM
tylko 2 pobudki :-) a Ty z czego chcesz się odchudzać???

Sarisa fajnie, że weekend wizytowy, pewnie nic nie odpoczęłaś??? A jak się czujesz??? Zuzek jajo już mówi, bo ostatnio przez sen ją uczyłam ;-)

Nat :***
cieszę, się że mogłaś z przyjacielem pogadać i choć na chwilę było ok:-)

wlasnie na wp przeczytalam ze kolo Paryza tatus " ukaral" syna 3 letniego bo byl niegrzeczny w przedszkolu i...wlozyl go do pralki i wlaczyl pralke, a matka nie pospieszyla na ratunek! dzieck ooczywiscie nie zyje!!! co za sqrwysyn z tego fajfusa ktory ma sie za ojca!! a matka druga !!!!
Poje**********
Znów dietka???
Fajnie że Twoja Leane respektuje Twoje podania, może ja złożę mojej ;-)

Mała_mi
jak mężowi przeszkadzają odgłosy to niech sobie stopery do uszu zapoda, ale ja myślę że to zwykłe nieporozumienie :-)
Ikaa29 widzę, że u Was nocka też pobudkowa była :-(

Wioli83 Ty masz siłę do północy jeszcze przed kompem siedzieć?? Podziwiam !!! Mleko 3.2, ja takowego nie przełknę... a płatki też uwielbiam zwykłe kukurydziane. Za wiele to nie pospałam.
Elwirka tylko 4 albo aż 4, ale cieszę się że podejście całkiem całkiem :-)

Doris melduj się !!!

E-lona a jak Twoje dzieciaczki się mają???

Znów się naprodukowałam a nikt nie przeczyta albo wybiórczo !!!
Tylko nie zaprzeczajcie, już ja Was znam ;-)
I zmykam się ogarnąć póki mogę...

Ostatnia edycja:
Czarodziejka ufff,no i następna na dietę się wybiera nie szkoda wam?tyle pysznosci na świecie a wy sobie odmawiać będziecie i tak pewnie łaski jesteście u mnie dieta potrwa aby 1dzien za bardzo lubię jeść

No to Ci się udało kochana:-DPodejrzewam,że miało być laski,wyszło "łaski" i to jak najbardziej bardziej do mnie pasuje,bo łasuch jestem,że aż się wstydzę:-D:rofl2::-p:zawstydzona/y:

Elwirka co tam u Ciebie,jak z mężem?Dobrze już sie dogadujecie?
Dawidowe podziwiam,u mnie dziś zdecydowanie weny brak na gotowanie,może dlatego że sama głodna chodzę.W każdym razie obiad ugotowany dla niunia i męża,ale bez jakiś szaleństw;-)

Edit :

Kania ja tez w piżamie,tzn w samych spodniach od niej,bo bluzke jakimś cudem zmieniłam, no i stanik jeszcze,bo szkoda moich piersi żeby się narażały na działanie grawitacji,głowa nie umyta,oko machnięte tuszem niedbale.Wstyd jak cholera,bo pogoda dziś u nas ładna i powinnam iśc z malym na spacer,ale mi się nie chcę,zreszta nie będzie miał mi dziś kto wtargać wózka na 3 piętro,a sam to moge co najwyżej znieść.Przez najbliższy minimum tydzień musze trochę oszczędzać kręgosłup.No ale i tak mi wstyd że pogoda ładna a ja w domu,ehh ten kręgosłup to chyba tylko wytłumaczenie,bo naprawde nie chce mi się wcale nigdzie ruszać.:zawstydzona/y::sorry:

Ostatnia edycja:
Kania ja tez w piżamie,tzn w samych spodniach od niej,bo bluzke jakimś cudem zmieniłam, no i stanik jeszcze,bo szkoda moich piersi żeby się narażały na działanie grawitacji,głowa nie umyta,oko machnięte tuszem niedbale.
Ty przynajmniej oko tuszem machniesz a ja się jeszcze nie umyłam od rana w sensie "facjaty". Stanik też mam ale mnie za bardzo nie ma co bimbać. Na spacer z niunią nie pójdę ale może jak mąż wróci to dla własnego zdrowia psych, wyjdę przewietrzyć mózg. Teraz znikam w łazience. Limit wypasionych postów na dziś wyczerpany.

Dawidowe mnie to możesz jakiegoś murzynka w śnie podesłać heh ;-)

reklama
Czec laski,widze ,ze o mnie to nawet nikt nie pomysli ale trudno
:confused2:

Witam nowe mamy dareczke i Regne! swoja droga regna widze ze Ty po filologii norweskiej,nie myslalas o tym,zeby tu przyjechac(tzn do Norwegii)?? Bo w polsce to raczej ten kierunek nie daje zbyt duzych mozliwosci.A i jeszcze powiedz czy moze jestes tłumaczem przysieglym z norweskiego??W razie czego dobrze wiedziec:-);-)

My siedzimy sobie w domu bo na dwor az strach wychodzic,zimno,ciemno i wieje:baffled:

Wybaczcie ale synus nie daje mi chwili spokoju...nie dam rady napisac wiecej:sorry:

Do góry