reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

a ja z Laurka jadłyśmy dziś makaron niczym w filmiezakochany kundel :tak::-) ale było radochy.
A teraz włączył się maruder z nie spania 2 drzemki.

reklama
Czarodziejka Ty chociaz oko podmalowałaś mi nawet tego sie nie chce jak siedzę w domu i wiem że nigdzie nie wychodzę:-p a ze spacerem zrobiłam dziś dokładnie jak Ty i też bylo slonko u nas:sorry:

Dawidowe
ja mojego do makaronu nie moge przekonać wczoraj pierwszy raz zjadł kluski z rosołku takie z jajka i maki i w sumie czekam teraz czy go nie wysypie po tym jajku

Hejo :-)
To znowu ja ;-) jeszcze nie nadrobiłam wszystkiego ;-) póki co jestem na bieżąco z dniem dzisiejszym i dzieciaczki chore znowu :-( zdrówka dla Ptysia, Lauritki, Agusi, Oliwki, Misi, Miłka i mamusie też zdrówka dla Alicji, Happy, Maagusi , Idusi a jak o kimś zapomniłam wybaczcie. Po prostu dowiedziałam się o czymś i teraz kombinuję jak tu pomóc a i tak do głowy nic mi nie wpada ehhhhh :-(
Dawidowe z tym snem Twoim i macaniu cycuszków mam do tej pory polewkę
Idusia nieważne kto ;-) ważne, że zadowolona wstałaś.... hmmmmm mi też się czasem śnią takie sny i zawsze jak mojemu opowiadam to się śmiejemy razem hehe ;-)
Kania a żebyś wiedziała, że mówi JAJO ;-)...a dziś do jej słownika dołączył pies, anioł, dzwig hmmmm tzn. ja mówię, żeby coś powiedziała i oczywiście powtarza hehe brzmi jak brzmi, ale ja tam te słowa słyszę hahahaha
Emiś ehhh jak miło, że małż BB docenia i fajnie, że w domku razem i spacerki uskuteczniacie. My uwielbiamy na spacery chodzić i prawie codziennie chodzimy choć jak są zimne miesiące to z racji ciemności nie, ale jak tylko wiosna nastanie to będzie superaśnie
Makuc a dziekuje ze pytasz. A dobrze dobrze się mam :-) i póki co nadal nie odespałam A tak u Mmausi miałam się wyspać hehe ;-).....A do Lubina tylko na tygodniu wybrać bym się mogła, a gitary Tobie wtedy nie chcę zawracać, ale jak będzie wiosna to napewno na jakiś spacerek albo herbatkę zajadę i wtedy na łikendzie zajedziemy
Kroma fajowo, ze szczepienie ok :)
Wiolli cieszę się, że Kubuś ok już . A prezencik piękny :-)
Czarusiu,Rysia trzymam kciuki za dietę, ale szczerze mogę polecić Wam ducana ja zrobiłam tylko 1i 2 fazę a schudłam 7 kg bez tortur i męki(i do tej pory przy normalnym jedzeniu stara waga nie wróciła- no bo teraz to już będzie znowu rosła hahah), bo jesz co chcesz. I nigdy w zyciu już na 13 nie pójdę, bo dieta ta strasznie organizm obciąża :-(
coż jeszcze .................Witam nowe mamy :-)
Sheeney ja zawsze o Tobie myślę :-)
Dorisek widzę, że dziś nie zawitał ?? Łobuzek jeden może sobie myśli, że łikend jest ;-) hehe

zmykam nadrabiać łikend ;-)
ps. Zdrówka Rysiu dla małża biedaczek to ładnie musiałaś "skakać" skoro sie rozchorował

Ostatnia edycja:
Ragna ja szcerze mowiac nie znosze tego jezyka wiec nie jestem w nim az tak dobra (chociaz jakos sobie radze:-p, Tomek jest tu znacznie dłuzej niz ja i on zna bardzo dobrze.Nam sie ich mentalnosci nie podoba a nadopiekunczosc panstwa prowadzi do tego,ze wychowuja sie ludzie nie zdolni do odpowidzialnosci,samodzielnosci,pracowac im sie nie chce,uwazaja ,ze wszystko im sie nalezy,na dluzsza mete takie podejscie nie jest dobre ani dla gospodarki ani dla rozwoju,ale dopoki jest kasa z oleju to sie kreci wszystkoProsci ludzie z kasa ..
Nie wyobrazam sobie wychowywania moich dzieci w tej ich "kulturze",dlatego dajemy sobie czas jak dzieci pojda do przedszkola i zobaczymy jak to bedzie.
Co do prowadzenia ciazy to mnie odpowiada,ale moze dlatego,ze ja nie lubie chodzic do lekarzy co chwile,milion badan ,nie lubie panikowania wiec mi pasuje
:tak: bardzo dobrze wspominam porod i pobyt w szpitalu po porodzie i to na pewno jest tutaj swietne

kahaa- współczuję z jednej strony braku czasu, a ucz się pilnie, z tego co pamiętam to księgowość, a masz jakąś obronę czy tylko egzaminy, ja też w tej dziedzinie zdawałam egzaminy i wiem, że tam jest nie mało nauki.
sheeney- a do tłumacza przysięgłego to jakieś muszą być wytyczne, i powodzenia dla M w robieniu tego tłumacza. Ja bym chciała tak znać język jakiś dobrze. Sheeney i rozumiem cię z tym co piszesz na temat innego kraju, ja nie byłam w Norwegii nigdy, ale tak samo się czułam w Uk, niby dobrze się żyło bo kasa była, ale ludzie inni i inna mentalność, chociaż mam sentyment i chciałabym tam jeszcze pojechać i zobaczyć znajomych.
Renata- u nas kluski, makaron góra, uwielbiają go może dlatego że się ciągnie, bo ja im daje spaghetti najczęściej. A ja też jak siedzę w domu to nie maluje się za bardzo tylko lekko oko tak jak Czarodziejka tusz musi być, bo ja mam jasne rzęsy i wyglądam jakbym popiła.

dawidowe- ja mam też dzisiaj wenę do gotowania, no ale wszystko już opędzlowane i zaraz chyba zrobię sobie racuchy bo mam chcicę.
czarodziejka- mamy po prostu fajną położną tak uroczy dzieci, nagada im, że nawet nie wiedzą że idzie igła.
sarisa- z tego co dobrze wyczytałam to ty już wróciłaś, a czytam, że Zuzia tak ładnie mówi i powtarza, a moje nie za bardzo, mówi ale nie powtarza w sumie stara się ale nie ta dykcja.

Ostatnia edycja:
kroma - dobrze pamiétasz koleanko po fachu :laugh2:egzaminy tylko, ale czasem mam wrazenie, ze ja juz za stara na nauke jestem. kurde, cale zycie nic tylko sie ucze i ucze...

Ale Wy dziewczyny macie tempo!

makuc co do paznokci to ja obcinam małymi obcinaczkami i mała to lubi, pokazuje, że lali obcinam albo sobie i jakoś idzie, choć wiem, że moja mama ze mną miała problem i na śpiąco musiała to robić :)

rysia85 czarodziejka powodzenia w diecie, ja z tych co nie maja samozaparcia :(

Ida o fajnie znać dzieciaczka w wieku mojej córci :)

dawidowe u mnie też dziś i jutro mielone, nie lubię ich robić bo mi moje nigdy nie smakują ale dziś się udało :)

To może jeszcze coś o mnie na szybko. Jestem niepracująca mamusią (choć poszukującą pracy) ale dobrze mi z córcią w domku i cieszę się każdej chwili z nią :) Moja mała ostatnio przestawia się na jedną drzemkę ok godz 13 ale śpi tylko z 1,5 godz, choć na szczęście noce nie są złe bo od 21 do 8 śpi czasem się przebudzi i jak nie chce zasnąć to z mojego lenistwa śpi ze mną no ale cóż :) Dobrunia to rezolutna i bardzo żywa dziewczynka więc trzeba jej trochę uwagi poświęcić choć sobą też się umie zająć np wozić lalę w wózku, ostatnio zastanawiam się czy nie dać jej kredek do rysowania ale nie wiem czy to nie za wcześnie.

ehh jestem ;-)

Idusia sms ze sposobem na telefonowy foch wysłany ;-) :-)

kania odnośnie placuszków to można zrobić ich "lżejszą" wersje tj na mleku mm i bez jajka:

normalne placuszki - mąka, mleko, jedno jajko + starty owoc (jabłko, gruszka, rozciapany :-p banan, maliny, jagody - z innymi jeszcze nie próbowałam ;-) ) ja ich nie słodze ale jak ktoś potrzebuje to można jeszcze cukier ;-) konsystencja nieco gęstsza niż na naleśniki i smażymy małe placuszki

"lżejsze" placuszki: mąka, mleko mm, starty owoc - próbowałam i bez jajka też sie da :tak:

mleka i mąki dodaję na oko chodzi o konsystencję, poza tym trzeba wziąć poprawkę na owoc czy jest soczysty czy nie ;-)

nat oczywiście jakbym bardzo kasłała i kichała naokoło to bym do pracy nie poszła :tak: ale zwykłe przeziębienie to raczej nie jest powód, przynajmniej dla mnie, do zwolnienia. tym bardziej że jestem w pracy nowa. Doczytałam o tym, ze mogłaś nieco sobie pary spuścić dzięki friendowi, tu super! mam nadzieje że choć troche lepiej sie już czujesz :*

dawidowe :-D chciałabym Was zobaczyc z tym makaronem :-D

regna witaj :-) 2,5 h ? łoooo ale Ci dobrze tyyyyle luzu :rofl:

sariska gratulacje dla rozgadanej Zuzi :-)

ja mam ostatnio polewkę z tego jak podciąga M. bluzkę klepie po brzuchu i mówi "bułek" bo jeszcze brzuszek nie potrafi :-D swój brzuszek uwielbia i dzielnie go ogląda od góry rozciągając bodziaka, mamusi "bułek" ciekawy bo w nim kolczyk, ale tatusia ulubiony bo można podczas klepania ciągnąć za włosy wokół pępka :-D

a i jeszcze buziaki dla kromy, kaaahy i sheeney :****

Ostatnia edycja:
beti, makuc Agusia też słodkiego nie lubi i specjalnie mi to nie przeszkadza.
makuc co do paznokci to Agusia zawsze ucieka po 3 a potem drugą rączkę dopiero za jakiś czas mogę wziąć do obcinania paznokci i znów po 3 ucieka
dareczka witam cię i ja
kania życzę poprawy natroju:*
kroma jak po szczepieniu? doczytałam, że Arek był dzielny. super.
dziulka fajnie, że podanie rozpatrzone pozytywnie było.
dareczka moja Agusia maluje codziennie kredkami więc daj i popatrz czy je zjada czy będzie malować;)

a olejek dodałam do nawilżacza i powiem wam, że nawet mi się lepiej oddychało wtedy. Miedwie chyba będzie za daleko dla nas... Intruza miałam czytać ale zmieniły mi się plany i teraz nie mam czasu. no u nas hmm, Agusia z gilami lata ale biega jakby nic jej nie było, za to ja nie mam siły i nie wiem skąd ona je ma. małż był dzisiaj z nią sam na spacerze i chociaż na chwilkę przestały jej gile z noska lecieć no i fakt, ze dziś ładne słoneczko było. mam nadzieję, że dzisiaj w nocy będzie lepiej choć ten okropy katar. ehh...

reklama
Do góry