reklama

Październikowe mamy 2019

A czy robicie dziewczyny test NIPT?czy jakis genetyczny na Zespol Downa itp?ja mam 35 lat i myslalam ze w uk sie robi w ramach nfz ale nie.musze sama go zorganizowac.robia skan i inne podsatwowe badania ale tego nie.nie wiem co mam zrobic i czy robic czy nie
Dla mnie za drogi, ponad 2 tys. to jednak nie na moją kieszeń. Ograniczę się do Pappa-a i usg genetycznego. Oprócz wieku, to nie mam innych czynników ryzyka w wywiadzie.

reklama
Loli ja jeszcze nie wiem czy zrobie, Pappa na pewno nie bo zracji wieku juz bedzie bardzo zly ale moze nifty albo panorama . wszystko zalezy od dtego co bedzie na usg :)

Jak mam 30 lat to też się łapie na te testy? Mi tam na nich nie zależy, także dodatkowo na pewno nic nie będę robić. Z Downem też zamierzam urodzić, więc nie widzę potrzeby.

testy pappa sa darmowe tylko dla kobiet powyzej 35 roku zycia no chyba ze zachodzi podejrzenie ze cos nie tak a wszystkie inne sa platne

Loli o Harmony nie czytalam jeszcze
na razie chce zobaczyc dzidziolka na usg to wtedy bede bardziej w ten temat sie zaglebiac :)

Ja miałam robiony Pappa w 2 ciąży bo usg było złe, kark i nos w 12 tyg, kolejne też złe i w 15 tyg miałam punkcje i okazała sie że zdrowy syn ;) tak mnie nastraszyli :(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry