Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Też czytałam że trzeba być ostrożnym bo uszczelnia naczyniakrwionośne i może być gorszy przepływ przwz łożysko. Ale to takie ogólne na necie znalazłam, nie konkretny artykuł.Jeszcze uważajcie na wit C 1000 - jak się wykształca system nerwowy i uszczelnia to nie jest polecana w ciąży
Kochana prenatalnych teoretycznie niee musisz robić bo masz 26 lat więc główne obciążenie chociażby zespołu Downa czyli wiek cię nie dotyczy. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam np. testów z krwi tylko USG to lepsze. Teraz zrobię wszystko bo też mam inną sytuację finansową. Myślę, że na pewno warto zrobić USG to lepsze na dobrym sprzęcie. ja robię u Szymona Bednarka ale kiepsko u niego z terminami jak pisałam. Sprawdź czy jakiś lekarz z okolicy ma certyfikat FMF Link do: The Fetal Medicine Foundation wtedy będziesz miała pewność, że umie to badanie wykonać. Takie badania na pewno robi tez w Toruniu Migda (młody i stary), Łukasiewicz i pewnie ktoś jeszcze. Ja płacę 450 zł za badania krwi i USG. Myślę, że wartobo jak powiedział mój lekarz "każda kobieta ma jakieś obciążenia, po prostu jedna mniejsze druga większe".
Super moja jest na tej rozpisce
Jesli to do mnie to planuje jechac do przyjaciol pod Hrubieszów chociaz na weekend zmienic otoczenie, klimat, powietrze.
No tak to to na pewno! Ale to USG samo 11-13 tc nazwał USG prenatalnym i że jest obowiązkowe i że to muszę zrobić a że cała reszta to jak chcę lub są czynniki ryzyka. Możliwe, że ja NFZ nawet takie USG nie jest obowiązkowe i refundowane![]()
Dziewczyny a jak wsze zachcianki? Bo ja mam taką ochotę na czerwone wino...![]()
Do kogo idziesz?
Metylowanym na pewno nie zaszkodzisz, ale jak się nie badalas, to bralabym te standardowe zestawy witamin ze spokojną głowąNiestety nie robiłam badania na te mutację, ale wolę brać metylowany bo jeśli mam to pomogę , a jeśli nie mam to chyba nie zaszkodzę tą formą metylowaną? Moja obawa to czy jeśli mam mutację mthfr to czy zwykły kwas foliowy nie zaszkodzi bo się kumuluje ;jeśli dobrze rozumiem. A tak ponadto to muszę przyjąć sporą dawkę SPOKOJUbo myślę i główkuję
![]()