crainte
Fanka BB :)
Ja w ogóle mam.wrażenie, że najqięcej to się dowie mąż, jak zadzwoni do lekarza. Nam tutaj mówią raczej mało.Na wieczornych z reguły nic się człowiek nie dowie z rana ordynator chodzi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Ja w ogóle mam.wrażenie, że najqięcej to się dowie mąż, jak zadzwoni do lekarza. Nam tutaj mówią raczej mało.Na wieczornych z reguły nic się człowiek nie dowie z rana ordynator chodzi.
Ja myślę, że masz trochę racji, ale... Jeszcze dobrych 30 lat temu nikt by nie wiedział, że u mnie zbliża się coś niedobrego. A teraz robi się jednak dużo badańJa też przesuwam co chwilę że się wezmę za to za tamto i tak 7krwawien po drodze od 20tyg i anemia i doszła szyjka i moje plany poszły w łeb.Teraz odliczam do tego 36tyg ale już z podanymi sterydami i dalej jestem zwłok człowieka. Dokładnie jak mówisz ciąża to nie choroba mówią ale nie każdy ma i chyba już coraz mniej kobiet prawidłową ciążę.
Tak, stres w ciąży, to najgorsze co możemy sobie zafundować i przy okazji dziecku. Ja się strasznie stresowałam wcześniej i to miało swoje konsekwencjeTeż mi się tak wydaje. No na pewno ma większe pojęcie, niż jaNa początku się strasznie zamartwiałam, ale teraz jak mi lekarz mówi, że jest ok, a Mała się rozwija, czuje jej ruchy i wszystko jest w normie, to na tym się skupiam
Zamartwianie i stres jest chyba dużo gorsze.
Mi mówili na wstępie że mąż mimo upoważnienia telefonicznie nic się nie dowie.Ja w ogóle mam.wrażenie, że najqięcej to się dowie mąż, jak zadzwoni do lekarza. Nam tutaj mówią raczej mało.
Na ktg się mało ruszał, ale to już jakiś czas temu przerabiałyśmy na wątku, że jak zawsze się rano mało rusza, to nagle na zawołanie nie będzie brykał. Tętno mierzone co dwie godziny i jest w porządku. Ja mam mieć mierzone ciśnienie 4 razy na dobę, bo mi wychodzi już graniczne. Cukry mnie wkurzają, ale jutro dostanę dostawę z chlebem żytnim, a nie grahamem(zawsze po tym cukry były kiepskie). Przepływy będą powtarzane, ale czy jutro, czy rzadziej, to nie wiem. Na razie lekarz powiedział, że tak szybko to mnie teraz nie wypuści@crainte z tymi przepływami to żadna nie ma pewności jak to jest, a tętno i ktg jest ok ?
Mi miesiac temu przyjaciolki zorganizowaly taka impreze niespodzianke, maz tez byl w to zaangazowany i zawiozl mnie na miejsce ladnie ubrana a ja nie mialam pojecia gdzie jade. Bylo super jedzonko, dekoracje, mega atmosfera i masa prezentow. Dostalam od nich wykupiona sesje ciazowa i niedlugo sie na nia wybieram bo wczesniej czekalam az brzuch jeszcze urosnieO kurcze, koleżanki robią mi baby showerhehe ja taka stara, aż nie wiem co myśleć
Jakoś nie planowałam takich atrakcji
Bawicie się w coś takiego?
U mnie tak nisko 3 dzieci, z czwartym nie pamiętam, ale to był poród w 34tc i w ogóle ciągle komplikacje. Natomiast szyjka za każdym razem inaczej u mnie pracuje.U mnie też problem z pomiarami główki właśnie przez to niskie położenie. Zastanawia mnie czemu tak się dzieje, że dziecko się tak nisko układa. Czy to może być kwestia mojej budowy anatomicznej i w kolejnej ciąży się to powtórzy.![]()
te skurcze "właściwe" czy już te przepowiadające to już takie, którym towarzyszy lekki ból i czuć jak skurcz narasta, brzuch się robi coraz twardszy a potem czuć jak powoli odpuszcza i brzuch się rozluźnia, trwa to tak kilkadziesiąt sekund. Przynajmniej tak jest u mnieA podpowiedz trochę, czym się różnią te wszystkie skurcze i jak je rozpoznajesz![]()
Ustalilysmy, że zjemy ciasto i wypijemy kawkęMi miesiac temu przyjaciolki zorganizowaly taka impreze niespodzianke, maz tez byl w to zaangazowany i zawiozl mnie na miejsce ladnie ubrana a ja nie mialam pojecia gdzie jade. Bylo super jedzonko, dekoracje, mega atmosfera i masa prezentow. Dostalam od nich wykupiona sesje ciazowa i niedlugo sie na nia wybieram bo wczesniej czekalam az brzuch jeszcze urosnie![]()