reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

reklama
Cześć dziewczyny,
to moja pierwsza ciąża, 19 tydzień, termin na 8 październik :)
Zastanawiam się czy są tutaj ciężarne z Krakowa które rodziły już wcześniej i mogą wypowiedzieć się na temat szpitali i położnych?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i wytrwałości! Już niedługo zobaczymy nasze małe cuda :)
Powodzenia! Są jakieś dziewczyny z Krakowa, więc na pewno coś lepiej się wypowiedzą 😊

Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się czy są tutaj ciężarne z Krakowa które rodziły już wcześniej i mogą wypowiedzieć się na temat szpitali i położnych?
Pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i wytrwałości! Już niedługo zobaczymy nasze małe cuda :)
Hej, jestem w podobnej sytuacji co Ty, czyli próbuję wybrać szpital w Krakowie nie mając do tej pory żadnych doświadczeń. Co mogę doradzić to jeśli korzystasz z Facebooka, dołącz do grupy "Gdzie rodzić w Krakowie - grupa dyskusyjna", jest tam jakieś 4 tysiące kobiet, tutaj parę opinii też zbierzesz, ale tam znajdziesz zdecydowanie więcej informacji. Tylko też od razu uprzedzam, że to niekoniecznie ułatwia wybór - ja się już trochę naczytałam opinii i mam tylko coraz większy mętlik w głowie od tego :D
Możesz też spróbować sama w grupie napisać posta z pytaniem o radę, ale moja ogólna obserwacja i wniosek z wypowiedzi też innych kobiet jest taki, że niestety nie ma jednego najlepszego szpitala. Najlepiej jest zastanowić się najpierw, na czym Ci zależy i jakie masz wymagania czy to zdrowotne wynikające z tego jak przebiega Twoja ciąża, czy nawet takie zwykłe "widzimisie", a potem szukać pod kątem tych wymagań. Np. nie wszystkie szpitale mają możliwość wykupienia prywatnego pokoju po porodzie, nie każdy jest tak samo polecany w razie cesarki itd.

Cześć dziewczyny,
i przybijam piąteczke bo mam ten sam termin z OM, może się nawet miniemy na korytarzu szpitalnym :D

i przybijam piąteczke bo mam ten sam termin z OM, może się nawet miniemy na korytarzu szpitalnym :D
Super, dzięki za informacje o grupie. Ja się głównie zastanawiam nad dwoma szpitalami: na Siemiradzkiego i Żeromskiego. Głównie z tego powodu że moja ginekolog do której chodzę tam pracuje. Wiem że są małe szanse że trafie na nią podczas porodu i na 100% będę „wykupywała” położną ale bardzo liczę się z jej zdaniem.

Super, dzięki za informacje o grupie. Ja się głównie zastanawiam nad dwoma szpitalami: na Siemiradzkiego i Żeromskiego. Głównie z tego powodu że moja ginekolog do której chodzę tam pracuje. Wiem że są małe szanse że trafie na nią podczas porodu i na 100% będę „wykupywała” położną ale bardzo liczę się z jej zdaniem.
Tu znów napiszę coś, co tylko znam pośrednio z wyczytanych postów innych kobiet, ale: tak naprawdę jeśli poród przebiega prawidłowo bez problemów (myślę o SN, nie wiem jak jest w przypadku cesarki) to wcale nie jest powiedziane, że lekarz w ogóle będzie potrzebny :) no i jak sama mówisz, wcale nie ma gwarancji, że akurat by Cię odwiedziła ta Twoja, nawet jeśli będzie potrzebna opieka lekarza i ona będzie wtedy w szpitalu. Ogólnie nie brak opinii, że nie warto się tym kierować ani przy wyborze szpitala, ani wybierając lekarza do prowadzenia ciąży mając już upatrzony szpital (bo zdarzają się i takie sytuacje :D)

Tu znów napiszę coś, co tylko znam pośrednio z wyczytanych postów innych kobiet, ale: tak naprawdę jeśli poród przebiega prawidłowo bez problemów (myślę o SN, nie wiem jak jest w przypadku cesarki) to wcale nie jest powiedziane, że lekarz w ogóle będzie potrzebny :) no i jak sama mówisz, wcale nie ma gwarancji, że akurat by Cię odwiedziła ta Twoja, nawet jeśli będzie potrzebna opieka lekarza i ona będzie wtedy w szpitalu. Ogólnie nie brak opinii, że nie warto się tym kierować ani przy wyborze szpitala, ani wybierając lekarza do prowadzenia ciąży mając już upatrzony szpital (bo zdarzają się i takie sytuacje :D)
Potwierdzam. 😜 Przy porodzie synka była tylko położna a lekarz przychodził co jakiś czas i pytal czy juz. 🤣 Na koniec przyszedł na "urodzenie łożyska", sprawdzili z położna czy odkleilo sie całe i jedynie zabrał sie za szycie. 🙂 Grunt to dobra położna. 🙂

reklama
Do góry