reklama

Październikowe skarby :)

Witam
U nas dzisiaj piękny wiosenny słoneczny dzień hehe.
Ślicznie jest na dworzu poza mroźnym wiatrem.. ale i tak wyjdziemy :).
Mała ma teraz drzemkę a ja mam chwilkę aby cos do Was skrobnąć.
Basiu to życzymy zdrówka dla Matiego.. niech te choróbska już pójdą sobie od niego! Ech... a może powinnaś zmienić lekarza? Może źle diagnozuje? Ciężko cos powiedzieć. ale biedaczek na pewno się męczy :(
Magda No to super że Nikola w końcu normalnie funkcjonuje.. u nas zabki idą na potęgę muszę młodą przebierać nawet 2-3 razy dziennie bo taką mokrą ma bluze. Też sie biedna czasem meczy a czasem jest ok.

reklama
WŁAŚNIE TAK BASIU PRZYPUSZCZAŁAM , KURCZĘ ...NO ....COŚ DŁUGO MATI CHORUJE >:( TAK SIĘ ZASTANAWIAM ,ŻE CHYBA MONIAA MA RACJĘ , MOŻE TRZEBA ZMIENIĆ PEDIATRĘ ? A ROBIŁAŚ MATIKOWI WSZYSTKIE BADANIA - MOCZ , KREW ? MOŻE ZRÓB TEŻ WYMAZY Z GARDŁA I NOSA - BO MOŻE COŚ TAM SIEDZI , JEŚLI BY COŚ WYSZŁO WÓWCZAS ANTYBIOGRAM WYKAŻE NA JAKI ANTYBIOTYK MATI ZAREAGUJE.
TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE , JESTEŚMY Z TOBĄ !

MONIAA , A WIESZ ,ŻE JA NIE MIAŁAM TAKIEGO PROBLEMU Z NIKOLĄ - CHODZI MI O ŚLINIENIE , MAŁA ZAWSZE ŁADNIE POŁYKAŁA ŚLINKĘ - ALBO MIAŁA JEJ MAŁO . NIE WIEM OD CZEGO TO ZALEŻY ?
W KAŻDYM RAZIE U NAS Z ZĘBAMI PÓKI CO SPOKÓJ - NADAL 8 SZTUK.

U MNIE RÓWNIEŻ PIĘKNA POGODA , ZARAZ ZABIERAM CÓRCIĘ NA SANKI .

POZDRAWIAM , MAGDA

Czesc wszystkim!
U nas tez nic nowego. Nuda dnia powszedniego. Dobrze ze chociaz przy smerfie nie mozna sie nudzic.
Poki co odpukac, wszyscy zdrowi chociaz ja ciagle slaba jak cholera ale te zmiany temperatur i cisnien to konia moga powalic.

Michas byl w sobote znowu w Tuptusiu. Zabawa byla na calego, bylo go wszedzie pelno, pozniej postaram sie wkleic zdjecia.

Pozdrawiam i zdrowka wszystkim zycze
Monika

Oj dziewczynki no to wreszcie mam się czym pochwalić. Dziś znowu był lekarz bo mały kaszlał od wczoraj i wyobraźcie sobie że jest 100% zdrowy za wyjątkiem tego że ewidentnie ma na coś alergię stąd te szopki z katarmi i kaszlem.

Teraz musimy zlokalizowac źródło alergii i znaleźć dobrego allergologa dziecięcego.

Uff jak mi ulżyło wiem że alergia to nic dobrego ale lepsze to niz ciągłe choroby i zastanwianie się co się robi źle że maluch ciągle zasmarkany.

A co do pediatry to zrezygnowałam z pediatry z przychodzni - ta baba jest centralnie do bani Matikiem opiekuje się lekarz prywatny i to on ostanio uratował małego przed szpitalem - mam do niego duże zaufanie i ma dobre podejście do małego.

Pozdrawiam wreszcie uśmiechnięta

HMM Z DWOJGA ZŁEGO ............ NO NIE WIEM , ALERGIA TEŻ PRZECHLAPANA.

ALE NAJWAŻNIEJSZE ,ŻE PEDIATRA DOBRZE KOMBINUJE I MYŚLI , NAJGORSZA JEST TAKA NIEPEWNOŚĆ. W TEJ CHWILI SĄ JUŻ CHYBA DOBRE LEKI NA ALERGIĘ.
CIEKAWE CZY MOŻNA JUŻ MATIEMU ZROBIĆ TESTY - CHYBA NIE , CO ?
MY NIE JESTEŚMY ALERGIKAMI I SZCZERZE MÓWIĄC MAŁO O TYM WIEM.

POWODZENIA

Witam,

Z Sonia nadal nieciekawie. Lekarka osluchala i stwierdzila, ze nic nie slychac ;) Oskrzela i plucka czyste naszczescie. Ma czerwone gardlo, ale nie ma powaznego zapalenia. Przepisala pol apteki i mamy oczywiscie nigdzie nie wychodzic.

Basia ja juz chyba bym wolala by to byly ciagle przeziebienia... Ale u mnie jest gorzej, bo jakby ktos mi powiedzial, ze to moze byc alergia, to odrazu wpadam w panike, ze i astma sie znajdzie na ktora ja choruje.
Testy sa nawet dla paru miesiecznych dzieci. Jeszcze podczas ciazy rozmawialm z moim alergologiem, ale stwierdzil, ze tylko gdy ma sie pewnosc, ze to powazniejsza alergia to mozna je wykonac. W innych przypadkach odradzal.
Wazne, byscie znalezli dobrego specjaliste, ja przez 20 lat... a raczej moja mama szukala. Obecnie nie znam lepszego.

Pozdrawiam,

Magda, Sandra

ja wiem że alergia to nic dobrego ale wolę wiedzieć na czym stoję i z czym musze się zmierzyć niż ciągle życ w niepewności czy mały jutro znowy nie zacznie psikać lub kaszleć, czy to aby nie początek zapalenia oskrzeli itd. to błędne koło. Najgorsze jest to że człowiek zarzuca sobie że to jego wina bo skoro dziecko łapie infekcję za infekcją to ja robię coś co je naraża - to dla mnie było najgorsze.

Rozejrzę się w Poznaniu za dobrym alergologiem wiem że testy można zrobić na razie mały dostaje słabe leki antyhistaminowe i powinno być dobrze.

Pozdrawiam

ŁOOOOO się narobiło.
Cóż mogę więcej dodać....dziewczyny wszystko napisały to o czym mogłabym napisać ja....Pozdostaje mi tylko życzyć zdrowka i nie tylko dzieciakom.
CAŁUSY

Ech.. moja mama ma alergie na kurz.. jakoś to nawet znosi ale musi byc u niej w domu czysto bo inaczej odrazu dostaje kaszlu i kataru. Da się z tym żyć. Mam nadzieję że Mati szybko dojdzie do siebie :) Musi byc dobrze!!!
No właśnie ciekawe czy takim maluchom robią testy.. .

reklama
Jak ja miałam iść do alergologa z Damianem odnośnie tej skazy białkowej...to nie chetnie mi chcieli dac skierowanie do niego...no i w rezultacie nie dali.
Ale wiem że robią nawet maluszkom które mają miesiąc czasu.Tylko trezba pewnie za tym troche pobiegać....Z resztą gdzie teraz nie trzeba biegać jak się chce coś konkretnego załtwić.
No to spadam grzać się włóżeczku...dzisiaj się wymarzłam chyba za wszystkie czasy.
Dobranoc.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry