reklama

Październikowe skarby :)

ANIA Przepis na moje zapiekanki :D
4 duże bułeczki
2 łyżki margaryny
4 plasterki wędzonego boczku
2 cebulki
2 papryki
10dag sera (ja kupuje już potarkowany ser)
4 cieńkie parówki
2 jajka
sól pieprz

1.z bułek ściąć wierzch i wydrążć środek, nastepnie wysmarowac margaryna
boczek pokroic w kostke, cebulkę i paprykę równiez i to podsmażyć
2.jedno jajko ugotowac na twardo, pokroic je w kosteczki, paeowki pokroic w plasterki polaczyc z jajkiem i tym co podsmażone. Do tego dorzucić połowe startego sera.
3.wszystko wymierszac dodac surowe jajko i doprawic sola i pieprzem. nastepnie wszystko wkladamy do buleczek.
do piekarnika na jakies 15minut w tem 180stopni. 5 minut przed wyciagnieciem posypac zapiekanki reszta startego sera. smacznego
:)

mozna tu eksperymentowac ja ostatnio dodalam troche pieczarek, mozna dodac groszek konserwowy .. etc. to zalezy kto co lubi .. ;)

reklama
WITAJCIE
WRÓCILIŚMY OD PEDIATRY , NIKOLA MA "TYLKO" INFEKCJĘ - CAŁE SZCZĘŚCIE OBYŁO SIĘ BEZ ANTYBIOTYKU.
BASIU ODPISAŁAM CI NA PRY.
NIE MAM CZASU NA NIC >:(
PŁACZE - LECĘ >:(
PA

Magda - dzięki wielkie zrobię tak jak radzisz i zobaczymy.

Trzymam kciuki za nasze formumowe dzieciaczki żeby zdrowe były.

Monia zapiekanka brzmi zachęcająco chyba się skuszę.

Pozdrawiam

Basia

W KOŃCU PRZECZYTAŁAM WASZE POSTY  :)

MOJA PEDIATRA RÓWNIEŻ ZALECA OKLEPYWANIE . NIKOLA BARDZO JE LUBI  :laugh:

ANIU , ODNOŚNIE SKLEPU INTERNETOWEGO - TRZEBA SIĘ ZAREJESTROWAĆ - BO TRZEBA PŁACIĆ PODATKI ŁOBUZOM  >:( :P   RÓWNIEŻ ZUS.
NA ALLEGRO  NIE TRZEBA MIEĆ DZIAŁALNOŚCI , ALE JEŚLI SPRZEDAJE SIĘ DUŻO , CZĘSTO WÓWCZAS OBOWIĄZUJE PODATEK OD CZYNNOŚCI CYWILNO PRAWNYCH.

MONIAA , ZAPIEKANKA BRZMI SMAKOWICIE  :laugh:

ACH POCHWALĘ SIĘ JESZCZE ,ŻE NIKOLA PRÓCZ STANDARDOWYCH SŁÓWEK  TYPU MAMA, TATA ,BABA ITP  MÓWI DZIECI ( BRZMI TO CICI)  , NA PYTANIE JAK ROBI BOCIAN WOŁA KLEEEE , KROWA MUUUUUU , GORĄCE SIIIIIIIIII  - I WSZYSTKO TAK ŚMIESZNIE PRZECIĄGA  :laugh:

BASIU KONIECZNIE DAJ ZNAĆ JEŚLI DOSTANIESZ OD NICH ODPOWIEDŹ .
DUUUUŻOOOOO ZDRÓWKAAAAAAAAAA ( PISZĄC JĘZYKIEM  MOJEJ CÓRKI ) ;D
POZDRAWIAM
MAGDA

Witam,

Magdaw to z Twoja corcia to juz pogadac mozna, Sonia jakos daleka od tego, ma okresy, kiedy nagle zaczyna mowic duzo.

Pochwale sie jednak, bo dzis Soni zdarzalo sie mowiec siiiii - to znaczy, ze chce siusiu i faktycznie sadzalam ja na nocnik i udalo sie, potem duzo klaskania i chwalenia - najmilsza rzecz dla Soni.

Zapiekanka brzmi samokowicie, moze kiedys wyprobuje.

U nas katrek trzyma, ale przynajmniej ma dobry humor i apetyt.

Pozdrawiam,

Witam....Magdaw dzieki za odpowiedź.tak tez myślałamże bez tego sie nie obehdzie...:(
Moniaa tez wypróbuje zapiekankę
A poza tym.....u nas dalej katar , kaszel....bez goraczki ale i tak to juz za dużo jak dla mnie.Siedzimy w domu nie wychodzimy nigdzie.
Damian mój tez mówi siiiiiii ale to na gorące....a co do Sonii to jestem pełna podziwu..u nas nocnik to narazie kosmos{wielkie darcie} nic przyjemniego
Tak wiec
DZIEECIAKI WRACAJCIE DOO ZDROWIA

Aniu - ok. wieczorkiem pstryknę sobie jakies korzystne zdjęcie i się wkleję :)

DZIECIAKI DUŻO ZDROWIA

u nas dla odmiany babcia poległa na grypę :) od miesiąca mam ciągle pod górkę :) ale na szczęście zbliża sie długi weekend

reklama
WITAJCIE !
NOCKA U NAS SUPER ! NIKOLA NIE KASŁAŁA I NIE BUDZIŁA SIĘ PO SMOKA .
NIESTETY MUSIMY SIEDZIEĆ W DOMKU DO KOŃCA TYGODNIA - ZALECENIA PANI DOKTOR , - A CIEKAWE JAKA BĘDZIE POGODA W PRZYSZŁYM ?
JUŻ MNIE GŁOWA BOLI OD TEGO WSZYSTKIEGO >:(
RONDZIA , MICHAŁEK CHYBA PODOBNY DO TWOJEGO MĘŻA , CO ?
CHOCIAŻ MAM WRAŻENIE ,ŻE OBOJE Z MĘŻEM JESTEŚCIE DO SIEBIE PODOBNI -
NA PEWNO WŁOSY MACIE TAKIE SAME - CZARNE I KRĘCONE :laugh: PODOBAJĄ MI SIĘ BO JA MAM JASNE DRUTY >:(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry