reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe skarby :)

Witam,

Basia no Sonia wstaje ok 5, 6 ::) ale tez wczas ja klade, o 19 juz spi, ale ja nie moge inaczej, bo tylko wieczory to czas na prace i nauke, wiec ...

U nas tez chyba zeby ida, albo znow przechodzi okres, w ktorym rozstac sie ze mna nie moze. To drugie moe i bardziej prawdopodobne, bo jak bylam chora to nie chcialam by sie do mnie zbilzala, wiec ja troche odsuwalam, terzach chyba chce nadrobic ten okres :p

Pozdrawiam,

reklama
Wiecie co ale jaja.. mała antybiotyku nie przyjmuje tzn jej organizm wymiotuje dalej niż widzi do tego doszło rozwolnienie. O 2 w nocy gorączkowała ale dałam czopa i spała do rana a teraz znowu 39 i dałam czopa. Robert dzisaij spał na kanapie a mała ze mną bo budziła się biedulka w nocy chyba gardło bolało.
Zaraz przyjedzie do nas pediatra i przywiezie inny antybiotyk bo bez tego się nie obejdzie.
Oki uciekam zajrze wieczorkiem.

WITAM !

TO SIĘ CHOROBY ZNOWU PRZYPAŁĘTAŁY :(
NICOLE , MICHAŚ , ZDRÓWKA WAM ŻYCZYMY !

A U NAS SPOKOJNIE . ORGANIZUJEMY SOBIE JAKOŚ CZAS , ABY SAMOTNOŚĆ NAM NIE DOSKWIERAŁA. WCZORAJ BYŁYŚMY U MOJEJ KOLEGÓWY , WRÓCIŁYŚMY PÓŹNO , DAŁAM PSU JEŚĆ , WYKĄPAŁYŚMY SIĘ I LULU.

DZIŚ ZASZCZEPIŁAM NIKOLĘ PRZECIW OSPIE WIETRZNEJ. NIKOLA BYŁA BARDZO DZIELNA ! PIELĘGNIARKA JĄ WYCHWALIŁA POD NIEBIOSA :laugh:
SZCZEPIONKA MA DOBRĄ OPINIĘ , ALE MAŁO NIĄ SZCZEPIĄ ZE WZGLĘDU NA CENĘ , ZAPŁACIŁAM 194 ZŁ.

MÓJ MĘŻUŃCIO JUŻ WRACA DO DOMKU ! :laugh:
CIESZĘ SIĘ BO 5 DNI TO ZA DŁUGA ROZŁĄKA ! JUŻ TĘSKNIŁAM ! A NIKOLA TO DOPIERO !

POZDRAWIAM , MAGDA

Witam,

Monia, moja lekarka uwaza, ze jak juz antybiotyk podawac, to najlepiej w zastrzykach, zadko sie zdaza, by ogranizm nie przyjal, a i szybsza reakcja.
A tak tez sie zastanawiam, czy to nie taki wirus grypy jelitowej, u nas tak wlsnie to wygladalo - trwal 4 - 6 dni.

Pozdrawiam,

Magda powiedz mi czy ta szczepionka uodparnia na całe życie??
Cyz dziecko może jeszcze zachorować.Ja Damian teżbym zaszczepiła.....tylko ciekawi mnie własnie ta sprawa..I jeszcze jakbyś mogła to podaj naazwę tej szczepionki.
Pozdrawiam
Ania

Czesc wszystkim, u nas Michas bardziej chercholi ale to podobno dobrze bo mu sie z oskrzeli odrywa.
Ja w rezultacie ogladam sie za pileegniarka ktora by banki postawila,
Moja lekerka odwiodla mnie od pomyslu szczepienia na ospe. Wedlug niej dziecko i tak moze zachorowac chociaz prawdopodobienstwo jest mniejsze, ale choroba nie jest grozna wiec nawet wskazane by bylo zeby dziecko odchorowalo. Oczywiscie bym, wolala ze jak ma chorowac o lepiej by bylo w momencie jak bedzie mozna wytlumaczyc zeby nie drapal strupow. Niestety od nas to nie zalezy wiec zobaczymy.
Ja w rezultacie po dlugiej rozmowie z pediatra z tej szczeponki zrezygnowalam

WITAM

ANIU , SZCZEPIONKA NOSI NAZWĘ " VARILRIX " . ZAPEWNE JAK I WIELE INNYCH SZCZEPIONEK NIE UODPARNIA W 100 % , ALE JEŚLI SIĘ JUŻ ZDARZY WÓWCZAS PRZEBIEG CHOROBY JEST ŁAGODNY I BEZ POWIKŁAŃ .
W NECIE SĄ ARTYKUŁY DOTYCZĄCE SAMEJ CHOROBY JAK I SZCZEPIONKI .
JA PAMIĘTAM SWOJĄ OSPĘ - ZACHOROWAŁAM PRZEZ NIĄ NA ZAPALENIE PŁUC WIĘC KIEROWANA AUTOPSJĄ ZASZCZEPIŁAM NIKOLĘ.
A LEKARZE TAK JAK I PRAWNICY :p >:D MAJĄ W WIELU PRZYPADKACH INNĄ OPINIĘ NA DANY TEMAT- ZWARIOWAĆ MOŻNA - TU NIE MA BIAŁE TO BIAŁE !

RONDZIA , BAŃKI TO DOBRY POMYSŁ ! CIEKAWE TYLKO CZY MICHAŚ DA JE SOBIE POSTAWIĆ ? NAPISZ JAK BĘDZIE JUŻ PO " OPERACJI ".

MONIAA , TEŻ MI SIĘ WYDAJE ,ŻE TO JAKAŚ GRYPA ŻOŁĄDKOWA . TAK MI SZKODA TWOJEJ CÓRCI :( UMĘCZY SIĘ BIEDACTWO .

U NAS SZCZĘŚCIE W PEŁNI , NIKOLA NIE ODSTĘPUJE OJCA NA KROK , BAWIĄ SIĘ KLOCKAMI , KTÓRE JEJ TATA PRZYWIÓZŁ .

ŻYCZĘ WSZYSTKIM ZDRÓWKA !
SERDECZNOŚCI , MAGDA

Witam
U nas o niebo lepiej :D
Mała już dzisaij spokojnie spałą gorączki nie ma! :)
A w ogóle jesteśmy bez antybiotyku dostała tylko leki na biegunkę i elektrolity które utraciła. I widać jest poprawa.
Narazie kazali się wstrzymać z antybiotykiem bo może będzie zbędny a w ogóle NIcole nigdy jeszcze nie brała żadnych lekarstw poza syropami na temp.
A wiecie Robert dzisiaj pojechał po zakupy i przywiózł Nicole prezent... żabę Crazy Frog którą jak sie naciśnie w plecki to gra tą muzyczkę co w TV.
Mała tak strasznie uwielbiała jej piosenkę żę teraz poprostu z nią się nie rozstaje, wszędzie ja zabiera, nawet z nia spać poszła heheh.
zaraz Wam wrzucę foto tej żaby :)
Na szczęście jest beż "genitali" bo to by było jakby NIcole zapytała "Co to?!" :D
Na dokształcanie przyjdzie czas ;)

Witam,

Super, ze Nicole juz dobrze.
Monia ja mam pewien fragmencik na kompie, nie tyle muzyczki, ale jak ta zaba motor odpala, Sonia pada ze smiechu przy tym. Jak chcesz to moge Wam podeslac

Pozdrawiam,

reklama
Witam
Jeju ale mi się nazbierało prasowania myślałam że nigdy tego nie skończe prasowac! :)
Magda chyba nadrabia tydzień z mężem :D
SANDRA dziękuje za chęci ale mój Roberto już pościągał wszystko co było możliwe z internetu dla małej to właśnie też mamy :)
A co z resztą? :)

Do góry