reklama
luandzia1
Entuzjast(k)a
Mam pytanie zaczęłam prać ubranka po Zuzi i zauważyłam że parę rzeczy mi pożółkło
tj nie całe ale zrobiły się takie żółte plamy ...czy moge zamoczyć to w vanish-u a potem jeszcze raz wyprać w proszku dla dzieci i czy to coś da ??? a może macie jakiś inny pomysł?
tj nie całe ale zrobiły się takie żółte plamy ...czy moge zamoczyć to w vanish-u a potem jeszcze raz wyprać w proszku dla dzieci i czy to coś da ??? a może macie jakiś inny pomysł?ja mam podobne pytanie dziewczyny toniek mój szoruje tera dużo na brzuchu i kolanach i co nie uniknione jego białe bodziaki są zszarzałe nawet po praniu na 90 stopni czym to wybielić???i jaki jest dobry proszek dla dorosłych do białych ubrań????
luandzia1
Entuzjast(k)a
w internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wypraćMnie też część ubranek zżółkło, nie próbowałam ich brać vanishem ale pranie z namaczaniem nic nie dało...
ciekawe czy coś by to dałoAsiaKC
Just mama
w internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wypraćciekawe czy coś by to dało
Byle nie w truskawkowej ;-)
Jak przetestujesz i się sprawdzi to ja w styczniu też tak zrobię.
Bo na razie nasze noworodkowe ciuszki czekają na maluszka co się właśnie rodzi.
luandzia1
Entuzjast(k)a
Byle nie w truskawkowej ;-)
Jak przetestujesz i się sprawdzi to ja w styczniu też tak zrobię.![]()
Bo na razie nasze noworodkowe ciuszki czekają na maluszka co się właśnie rodzi.
trzymam kciuki za koleżankę i dzidziusia:-)
kobietki w czym pierzecie firanki? ja proszkiem do bialego, czasem dodawalam sol, ale nie widizalam efektu. mam wrazenie ze sa juz zszarzale i chcialabym im dodac blasku. co radzicie?
Ja piorę w proszku do białego i dodaję 2 łyżeczki proszku do pieczenia;-) bialutkie jak nowe:-)
Słyszałam o tym sposobie koleżanka tak robiła i twierdzi że wszystko zeszłow internecie wyczytałam żeby zamoczyć na noc w maślance a potem wypraćciekawe czy coś by to dało
wiec próbuj każdy sposób dobry;-)Asia, Luandzia - ja namaczam ubranka po Staśku na kilka godzin w wannie z OXY, to jest odplamiacz z Biedronki, jest rewelacyjny. Jesli po namoczeniu zostaje jakaś plamka to lekko zapieram. Potem piorę w płynie do prania dla dorosłych, używam niemieckich i jednak są skuteczniejsze, potem mam zamair wyprać w dziecięcym Dzidziusiu z dodatkowym płukaniem.
reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
no mamuśka czas przerzucić się na ciemniejsze rajtuzki albo spodenkija mam podobne pytanie dziewczyny toniek mój szoruje tera dużo na brzuchu i kolanach i co nie uniknione jego białe bodziaki są zszarzałe nawet po praniu na 90 stopni czym to wybielić???i jaki jest dobry proszek dla dorosłych do białych ubrań????
Jak tak pomyślę to ja nie miałąm za dużo białych ubranek, na pewno 1 kpl. co miał do chrztu i kilka tych cieniutkich koszuleczekPodobne tematy
- Odpowiedzi
- 753
- Wyświetleń
- 73 tys
Podziel się: