reklama

piękna w ciąży

reklama
Marika, bo zamiast tu, o pielęgnacji wiele zostało napisane w naszym wątku głównym ;)
Ja mogę przypomnieć, że na odprężenie nóg dobrze działa żel Babydream (Rossman) - odkąd Mariusz wieczorami smaruje mi nim łydki i masuje je, nie łapią mnie w nocy skurcze :)

Marika - kreska mi się nie robi jeszzcze ale za to urosły mi włoski właśnie w miejscu, gdzie powinna ta kreska przebiegać.

Jak u Was z rozstępami? Ja mam na piersiach. I co dziwne za wiele mi nie urosły, jakieś pół rozmiaru (nadal B) to mam całe w kreskach :-(. Smaruję kremem przeciw rozstępom Ziaji oraz Oliwką pielęgnacyjną Nivea Baby. Efektów nie widać :no:

u mnie też na razie Kreski brak!
Rozstępy mini na biodrach, ale to chyba były już :zawstydzona/y:, piersi z 75B na 80C bez rozstępów.

używam oliwki Hipp po kąpieli, balsamów, mam też Fissan- na rozstępy, ale nie używam go regularnie, bo strasznie tłusty - db na noc;-)

a najlepiej to wyglądam przed wizyta u gin. - maszynka w ruch ...:-)

u mnie kreska juz widoczna , rozstepow narazie nie mam na brzuchu bo na piersiach bardzo widoczne , pekaja mi naczynka na nogach i mam opuchniete stopy( po dluzszym spacerze sie nasila to opuchniecie!)

ja się sama dziwie że jeszcze krechy nie mam ....:dry: z olką miałam szybko a teraz nic...
Natila nogi w górę jak najczęściej aby żylaki ci się nie porobiły....co do rozstępów są stare, nowych brak i oby się nie porobiło więcej.

Nogi też mam czasami opuchnięte i żyły na nogach robią się takie widoczne i "nabrzmiałe". Ale nie zawsze tak jest, tylko jak się zmęczę spacerowaniem.
Strasznie wypchało mi też pępek, pewnie dzidzia nóżką go wypycha hihi.
Na brzuszku nadal brak rozstępów, tylko piersi mam zorane :-(
Najgorzej, że mam takie dni, że cała jestem większa, popuchnięta, buzia robi mi się jak pełnia księżyca :szok:

wczoraj zauważyłam popękane naczynka na brzuchu :szok:
- pępek jeszcze schowany
- nie puchnie mi nic na razie :laugh2:
- brak przebarwień

Moja mama mówi, że wyglądam dobrze bo to chłopak, ze niby dziewczynka odbiera mamie urodę na czas ciąży :confused:, ale to tylko takie przesądy, ja w nie nie wierzę :no:

reklama
U mnie kreska na podbrzuszu jest widoczna od dłuższego czasu.
Piersi urosły niewiele, więc i rozstępów na razie nie ma. Na brzuchu też póki co nie ma, ale czasem odrobinke swędzi mnie skóra na brzuchu.
Za to na pośladkach :szok: no.... nie za dobrze to wygląda. Porobiły mi się okropne rozstępy, takie grube, najgorzej w miejscach gdzie przez cały I trymestr ciąży dostawałam zastrzyki na podtrzymanie ciąży (może to dlatego??? zastrzyki były gęste, oleiste???).
Smaruję się balsamem p/rozstepom firmy Eris rano i wieczorem, raz w tyg pilling, raz dziennie (no czasem co drugi dzień ;-) ) masaż szorstką gąbką.

Nie wiem, co jeszcze moge zrobić??? Wiem, ze ważny jest ruch, no ale w moim przypadku jedyną aktywnością fizyczną jest spacer do kuchni po coś do jedzenia lub do łazienki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry