reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Rondzia ja już od dawna pokarmu nie mam:-:)zawstydzona/y:, przemywam teraz rumiankiem. Jeżeli mu nie przejdzie do końca tego tygodnia idę do lekarza. Tylko obawiam się, że powie mi, że to normalne. Znane powiedzenie angielskich lekarzy.

Zmieniłam małemu pampersy na większe i problem się sam rozwiązał. Już nie przesikuje, widocznie 1 już były dla niego za małe.

Ja na pierwszy spacer z Nathankiem wyszłam po 2 tygodniach. Teraz już śmigam codziennie po godzinie, wczoraj byłam 2 godziny:-). Im wczesniej się zacznie, tym dzidzia będzie się szybciej uodparniać. Pod warunkiem, że nie ma mrozów.

reklama
ja nawet nie wwerandowaam bo mi szkoda czasu było na ubieranbie małych zeby 5 min w oknie trzymac.. od razu na balkon wystawiłam na godzine Jule... a krzys na dwor w sniegu poszedł..

Co racja to racja - nie można dzieci trzymać pod kloszem bo będzie jeszcze gorzej!

Ja byłam taka mądra że pierwszy raz wsadziłam dzidzię po 10 dniach do nosidełka i wystawiłam na balkon - siedziała tam tzn spała tak smacznie że stwerdziłam że idę na BB i tak się zaczytałam że dopiero jak mąż wrócił po dobrej godzinie przypomniało mi się że Karolka wciąż śpi na świeżym powietrzu :szok:
Po tym jednym razie stwierdziłam że jak już ma siedzieć ubrana w te wszystkie bajery to lepiej iść z nią przynajmniej dookoła bloku i rozruszać kości więc wychodzimy na spacery w wózku :-D

Dziś byliśmy u lekarza na badaniach i maleńka po miesiącu przybrała na wadze 800g i urosła tylko 2 cm :sorry2: poza tym wszystko z nią ok i za 2 tyg wybieramy się na szczepienie chyba to skojarzone ;-) żeby maleńkiej oszczędzić bólu :sorry2:
acha lekarka powiedziała że mam ją dokarmiać koniecznie sztucznym pokarmem wieczorem (jedno karmienie), ale czy ja mogę np tę dawkę jednego karmienia podzielić na kilka w ciągu dnia? Chodzi mi o to czy mogę małej fundować 30 ml na dojedzenie po kazdym karmieniu piersią? Czy raczej nie? :confused::confused::confused:

Najlepsze to jest mleko Mamy :-D i faktycznie jak dziecko przybiera prawidłowo a Mama ma cierpliwość i pokarm ;-) to nie dać się zwariować dokarmianiem tylko przystawiać jak najczęściej do piersi - jeszcze sie tak nie zdarzyło żeby dziecko regulanie przystawiane do piersi cierpiało z głodu czy niedożywienia :tak::tak:

Zdażyło się, znam 2 przypadki, mojego straszego syna i córeczkę dziewczyny co rodziła z kolezanką.

U nas tyłek tragedia, teraz jest ranka na mosznie, ja juz nie wiem co robic, lekarz 30. Wietrzę, gencjanuje jak mi kazali, chusteczek nie uzywam tylko myję wodą delikatnie, kupaq odrazu do przewiniecia... :angry:
No i krosty wyłażą, ale nie denerwuje się, tradzik niemowlecy już przerabiałam.

ja mam pytanie dotyczące "wyposażenia" gondoli.
w gondoli jest materacyk. co dodatkowo dajecie na wyjście na spacer ?
na materac kładziecie jakiś kocyk, a na to malucha i przykrywacie kolejnym kocykiem. czy może maluszek w kombinezonie bezpośrednio na materacyk i tylko przykryć kocykiem ?

ja wsadzam małą tylko do śpiworka takiego wózkowo - fotelikowego.
Ubrana jest w 2 warstwy, czapeczka, szaliczek i tak wkładam ja do wełnianego śpiworka - dziś byłam z nią ponad godzinę i sama zmarzłam jak cholera a jej było całkiem cieplucho tylko zapomniałam o rękawiczkach i rączki miała jak 2 małe lodziki :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
icon_prosze.gif

Do góry