reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pielęgnacja maluszka

JA do pupy kupiłam kremik z NIVEA, do pysia również -z tej firmy "na każdą pogodę", poza tym mydełko hypoalergiczne z tej samej serii.
Natomiast oliwke kupiłam dużo wcześniej z Bambino. Ale chyba na każdym kosmetyku powinno pisac czy można go stosować od pierwszych dni.:baffled:

reklama
a lepsze jest mydełko zwykłe czy w płynie? no i czy takie od razu z szamponem? czy może szamponik osobno? a może od początku sie tego nie stosuje?:baffled:
JAK TO WSZYTSKO SPAMIĘTAĆ:baffled::-D

Kurde wyoglądałam wczoraj w nocy wszystkie te filmiki i stwierdzam że chętnie zamówię tego pana sobie do domu na czas połogu.Będzie sprzątał i zajmował się dzieckiem jednocześnie-szkoda tylko,że piersią nie umie karmić!:-D
A tak poważnie to naprawdę tak się trzeba obchodzic jak z jajkiem???Bo dla mnie to się trudne wydaje i wogóle jakieś skąplikowane to podnoszenie,obracanie przewijanie:szok:

Heh ja tez to ogladałam i pokazałam mamie to mi powiedziała " aaaa pic na wode.." wydaje mi sie ze to przesada ostroznie owszem delikatnie ale nie zeby przewijanie pieluchy to był dziwny rytuał a pozatym musiała bym za kazdym razem przewijac ogladajac ten filmik :p

ja sie juz wypowiadłam ale sie wypowiem ejszcze raz bo widze ze dziewczyny macie watpliwosci - niemowle to nie jajko -nie stłucze się jak przewiniecie je orbacając przy tym jego pupą o dwa razy za mało...ehh
z czasem zreszta zrozumiecie na czym to wszytsko polega i takie czynnosci jak rpzewijanie czy kąpiel bedzie dla was PIKUŚ i bedziecie ja wykonywac prawie automatycznie...
ale sie wymądrzam,nie:-p

Obejrzalam tylko pierwszy film. Rety! Dobrze, ze nie widzialam tego, jak Piotrus byl malutki, bo na pewno polamalabym sobie rece a jemu nogi... :baffled:

Ja do pielegnacji noworodka kupie kosmetyki Bambino (mydlo w kostce, oliwke i chusteczki do pupy). A po miesiacu przerzuce sie na jakis plyn do kapieli z oliwka. A do pupy Sudocrem.

Ja nie oglądałam tych filmów wcale bo stwierdziłam ze to co sie nauczyłam przy Milo to chyba mi zostało??? To jak jazda na rowerze...;-)

Te filmiki są rewelacyjne! ale sie uśmialiśmy :)))
Irenka była zafascynowana dzidzią, pewnie jutro będzie profesjonalnie przewijać lalki :)

reklama
Dzidzius z filmiku sliczny ale ta całe obracanie bałam sie ze mu krzywde zrobi.I faktycznie jak miałabym tak dziecie przewijac ze 20 min by mi to zajeło i rece bym połamała.

Do góry