reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pielęgnacja maluszka

nam kazali rozcieńczyć 2:1 i robić głęboko patyczkiem do uszu żeby ładnie sie goiło strasznie się to robi ale położna dziś powiedziała że ładnie sie zrobił

reklama
Giza wielkie dzięki:-)!!!
Też sobie pomyślałam, że w najgorszym wypadku kupię zwykły spirytus w sklepie, ale nie wiedziałam w jakich proporcjach rozcieńcza się go z wodą, dlatego bardzo dziękuję za "przepis" ;-)!
Teraz będę wiedziała jak samemu zrobić tą 'miksturę', hehe :wink::yes:!!!

Tak to jest z tymi babkami w aptekach, chcesz jedno a one wcisnął co innego a człek zielony jak sałata :baffled:
No nic jak pisała Giza - trzeba będzie kupić flachę spiru a reszte się wypije (tzn. ktoś wypije) :-)

Ja ma pytanko troche z innej beczki.
Jak układacie swoje dzieciaczki do snu??
Na pleckach, brzuszku czy na boczku i czy dajecie dzidzi jakąs malutka poduszeczke pod głóke??(nie wiem czy kupowac)
Kurcze juz nie pamietam jak mama mojego brata kładła, ale chyba na poczatku spał bez.Pozniej miał duza poduche na której lezał prawie cały:oo: ale nie jestem pewna
.Moja siostra kładła dziciaczki na brzuszku ale teraz dzieci maja smieszne głowy jak dla mnie(płaskoe po bokach i długie z tyłu.

Befatka, ja kładę małą raz na jednym, raz na drugim boku (z koca zrobiłam sobie takie "bezpieczne wałeczki", o których pisały dziewczyny na wątku zakupowym). A jak zaśnie ze mną w nocy przy karmieniu, to wtedy śpi na pleckach. Przemka też tak kładłam. Potem też na brzuszku, ale tylko w dzień, jak mogłam sprawdzać co się dzieje. A poduszki przez pierwszy rok się nie używa. Obwód głowy i klatki piersiowej takich maluszków jest taki sam, więc z poduszką nie byłoby chyba wygodnie ani zdrowo.

Befatka1982 na noc układałam małą na zmianę: raz na jednym boczku, a raz na drugim. Przede wszystkim żeby jej się główka ładnie uformowała :tak:, a poza tym jak mała Ci uleje to leżąc na boczku nie zakrztusi się, tylko wszystko ładnie jej wypłynie z buźki...:yes: Z czasem zauważyłam, że polubiła spać na brzuszku, więc w ciągu dnia jak 'miałam na nią oko' to tak sobie spała - położne i lekarze nie zalecają tej pozycji, ale mojej córci bardzo ona odpowiadała.
Jeśli chodzi o podusię to na początku nie musisz jej kupować, bo najlepiej żeby maluszek miał płasko pod główką. Ja kładłam Zuzię bezpośrednio na prześcieradło, tylko rozkładałam jej pieluszkę flanelową pod buźkę. Poduszki zaczęłam używać dopiero około roczku;-).

Dzieki kochane.
To ja tez bede kładła mała na boczkach a w dzien na pleckach i brzuszku.
Gizia,Stefanna telepatia heheh???:-D:-D

Kasia s daj znac jak juz przetestujesz poduszke klin.No to ja tez czekam na Julke hehh

reklama
Do góry