reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja maluszka

ewa mi matiego profilaktycznie kazali pieluszkować szeroko (to nie zaszkodzi) potem na usg bioderek okazało się że jest ok i piluszkowania zaprzestaliśmy
teraz położna powiedziała że już profilaktycznie nie każą dopiero jak na usg coś będzie nie tak to wtedy...

kiedy macie usg bioderek? my 21 grudnia, czyli we wtorek

reklama
My się jeszcze nie zapisaliśmy. Dziś lub jutro to załatwimy. Ja czytałam z kolei, że stawy się najlepiej rozwijają w ruchu, a pieluszkowanie ruch ogranicza. Więc chyba do usg damy sobie spokój.

Muszę tylko małego nawilżać, bo ma podobno suchą skórę. Więc pewnie oliwka pójdzie w ruch. Ale po tym solarium to ja się nie dziwię, że jest suchy...

U mnie na USG kazała iść po 2 miesiącach czyli w lutym, a czytałam gdzieś, że już pieluszkowania szerokiego się nie zaleca.

A Igor miał usg bioderek zrobione w szpitalu na drugi dzien po urodzeniu i na kontrolę mamy iść w ciągu trzech miesięcy.

My mamy usg 24 stycznia. Jak na terminy u nas i do tego koniec roku to jestem baardzo zadowolona. Kolezanka usg zrobiła jak dziecko miało 4 miesiące bo nie umiała znalezc poradni i do tego zrobiła prywatnie...Ale ona to inna historia....Nic praktycznie nie umie zalatwić...

Ja też już się umówiłam i to od razu po powrocie ze szpitala... pierwszy wolny termin na 1 lutego :D ale w sumie nie zmartwiło mnie to mocno, bo skoro na usg było ok to ta kontrola taka bardziej dla zasady - tak chcę myśleć :)
No i do poradni audiologicznej musiałam Maleństwo zarejestrować na kontrolę słuchu, bo kiepsko wyszło to badanie przesiewowe w szpitalu - tutaj też mam nadzieję, że to przez kanały słuchowe zalepione mazią z brzucha a nie przez to, że faktycznie coś jest nie ok z uszkami... Na oko to jego ucho słyszy :)

Nam położna powiedziała, żeby się bardzo nie spieszyć, bo usg można zrobić między 4 tygodniem a 4 miesiącem. Ona twierdzi, że im później, tym lepiej. Hm...

moja kruszynke chciałam zapisac do poradni preluksacyjnej i pani w szpitalu powiedziała e na maja myslalam ze padne ze smiechu

co zakladacie maluszka pod pajacyki?

Ja pod pajacyk zakładam body. Ale mój zimnolubny i strasznie się wscieka jak mu za ciepło. Drugi Lolo.
Mnie położna i pediatra powiedziałą, że najlepiej do drugiego miesiąca le przez to, że nie miał robionego w szpitalu.
Hejcz mojemu ez pierwsze badanie słuchu wyszło żle a drugie za dwa dni oki.

reklama
Do góry